mrosi Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10 Pro (nazwa kodowa: cmi). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI10Pro_V12.2.1.0.RJACNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
jacek7824 Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 (edited) Z pierwszych obserwacji to zaliczyłem pierwszy samoczynny restart telefonu podczas używania nawigacji Google. Najpierw pojawił się komunikat że Mapy nie odpowiada i zamknęła się aplikacja, przy próbie jej uruchomienia wystąpił restart. Dodatkowo w nawigacji komunikaty są obcinane. No i ciekawostka YouTube się zacina- zatrzymuje się dźwięk i obraz. Wygląda na to że reinstalacja aplikacji i restart telefonu rozwiązały problem z YouTube i Nawigacją Google. Edited November 23, 2020 by jacek7824 Korekta
lyru332 Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 Ja mam same problemy. Skusiłem się i zainstalowałem i jest kupa. Przede wszystkim pamięci mi nie czyta czy to WhatsApp czy aparat, massenger, problemy ma spore. Najlepsze że raz działa raz nie. Ale w większości nie da rady nic robić. I to ma być wersja stable... Masakra. Spróbuję wgrać najnowsze twrp i zrobić wipe
jacek7824 Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 No u mnie było całkiem nieźle przez 2 tygodnie, ale ostatnio znowu telefon zaliczył samoczynny restart i ponownie na nawigacji Google. Od tego czasu mam strasznie opóźnione dźwięki odblokowana i SMS, oraz brak płynności ekranu po odblokowaniu. Ogólnie to ostatni stabilny soft to tylko z androidem 10, wersje z a11 to stabilne tylko z nazwy.
orte Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Bez full wipe/format data telefonu nie ma co do Andka 11 podchodzić. Używam A11 od wersji 12.1.3.0 i żadnych problemów nie mam. https://miuipolska.pl/forum/topic/52217-xiaomi-mi-10-pro-miui-12-polska-xiaomieu-stabilne-12130rjacnxm-android-11/?do=findComment&comment=581585 Na Sylwestra pokazała się wersja 12.2.2.0 i działa w końcu "OK Google". W dalszym ciągu żadnych problemów z nim nie mam.
Recommended Posts