MD13 Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 A więc tak jak to w temacie chodzi o filmy. Jakie ciekawe i godne polecenia filmy możecie polecić. Oczywiście najlepiej chińskie bądź o chińskiej tematyce. Dla mnie chyba "Hero" i "Przyczajony tygrys ukryty smok" najbardziej utkwiły w pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 A więc tak jak to w temacie chodzi o filmy. Jakie ciekawe i godne polecenia filmy możecie polecić. Oczywiście najlepiej chińskie bądź o chińskiej tematyce. Dla mnie chyba "Hero" i "Przyczajony tygrys ukryty smok" najbardziej utkwiły w pamięci. Chińskie, powiadasz? No więc, Marvinka sobie bardzo ceni stareńki film "Operacja Kondor" z Jackie Chanem. Pomijając standardowe "nie szukam kłopotów" + masakra przy pomocy wszystkiego co da się podnieść, jest tam spora dawka znośnego humoru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 No fakt Jackie Chanem rewelacja. Do tej pory facet jest niesamowity. Pamiętam jeszcze Pijanego Mistrza z nim tez fajny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 (edited) Chińskich niestety jakoś nie ogladam,ale ostatnio zrobił na mnie wrażenie, mimo prostoty fabuły, The Last Knights.https://m.youtube.com/watch?v=e44QilQbvB0 Wysłane z Xiaomi MI3 W Edited May 3, 2015 by nemed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Tak w ogóle to na dzisiejszy wieczór są zaplanowane dwa filmy. Jeden, hindyjski to raczej nikogo nie zainteresuje. Drugi to "Only God forgives" z Rajanem Góslingiem. http://akas.imdb.com/title/tt1602613/ Podobno niezły całkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 Tak w ogóle to na dzisiejszy wieczór są zaplanowane dwa filmy. Jeden, hindyjski to raczej nikogo nie zainteresuje. Drugi to "Only God forgives" z Rajanem Góslingiem.http://akas.imdb.com/title/tt1602613/ Podobno niezły całkiem. No ten drugi słyszałem że niezły. Sam już kiedyś myślałem oblukać go ale jakoś nie wyszło. Z nowości mam chrapkę na łowcy bażantów. Podobno rozwala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 No ten drugi słyszałem że niezły. Sam już kiedyś myślałem oblukać go ale jakoś nie wyszło. Z nowości mam chrapkę na łowcy bażantów. Podobno rozwala ...miejmy nadzieję, że nie twardy dysk, hahahahaa... Eh, słaby żart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted May 4, 2015 Author Share Posted May 4, 2015 ...miejmy nadzieję, że nie twardy dysk, hahahahaa... Eh, słaby żart. No i jak twardy ten dysk czy nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 No i jak twardy ten dysk czy nie Oba filmy zaliczone. Na Indyjskim Marvinka płakała jak krokodyl Na "Bogu" raczej ziewała. Trudno dokładnie położyć palec na czyms i powiedzieć "o totuj jest bezsense totalne", ale jakoś tak ogólnie "niespecjalnie". Fajne sceny walki - naprawde niezły popis pojedynku, no i jest trochę miejsc, które Marvinka z Tajlandii pamięta! Bażant się wypożycza się. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Tybetańska Księga Umarłych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Tybetańska Księga Umarłych Dokument, ekranizacja (?), czy "Ciocia Klocia czyta dzieciom"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Dokument, ekranizacja (?), czy "Ciocia Klocia czyta dzieciom"? Dokument o buddyjskim rytuale. Lubię czasem zagłębić się w totalnie abstrakcyjny temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Dokument o buddyjskim rytuale. Lubię czasem zagłębić się w totalnie abstrakcyjny temat A to Marvinka kojarzy. Kanadyjski chyba. Jeśli lubisz abstrakcyjność, to dla przeciwwagi może... http://akas.imdb.com/title/tt1327628/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted July 14, 2015 Share Posted July 14, 2015 (edited) Tym, dla których nie tylko kino komercyjne w głowie, nie stronią od ciężkiego grania, polecam islandzki film Metalhead. Wysłane z Xiaomi MI3 W Edited July 14, 2015 by nemed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts