chuck9271 1 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Cześć, Niedawno zainstalowałem miuipolska na swoim Poco F2 Pro, a dokładniej tą wersję: MIUI 12: V12.1.3.0.RJKCNXM Android: 11 ROM: HMK30Pro KOD: lmi Rozm.: 2.9G I mam problem z aplikacją Messenger, mianowicie z bąbelkami czatów. Pierwsza sprawa, że są kwadratowe ale to by mi nie przeszkadzało jednakże okno rozmowy nie wyświetla się poprawnie. Klawiatura przysłania pole wprowadzania tekstu co uniemożliwia normalne pisanie wiadomości. Wszystkie uprawnienia przyznałem, próbowałem reinstalować i nic nie przynosi efektu. Spotkał się ktoś z takim problemem? Załączam screeny poglądowe przedstawiające opisywany problem. Link to post Share on other sites
zoltan78 281 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 Musisz poczekać na kolejną aktualizacje, o tych błędach czytałem w innych działach z androidem 11. Poza tym resztą jest ok? Bateria nie spada jak szalona, takie wypowiedzi też czytałem. Podobno w wersji beta ten problem jest rozwiązany, ale to już ktoś kto ma zainstalowana tą wersję musiałby się wypowiedzieć. Link to post Share on other sites
chuck9271 1 Posted November 9, 2020 Author Report Share Posted November 9, 2020 Poza tym wszystko jest w porządku, bateria trzyma bez zmian a może nawet i lepiej niż na globalu. Wiadomo kiedy ma być nowa aktualizacja? Link to post Share on other sites
zoltan78 281 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 O nie, na to nikt nie ma wpływu i xiaomi nie wypuszcza Stable zgodnie z jakimś harmonogramem. Link to post Share on other sites
chuck9271 1 Posted November 9, 2020 Author Report Share Posted November 9, 2020 Czyli domniemana przyczyną jest android 11? Link to post Share on other sites
zoltan78 281 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 To na pewno, nie jest jeszcze w pełni kompatybilny. Link to post Share on other sites
Kriss74 0 Posted January 18 Report Share Posted January 18 Witajcie, mam ten sam problem co Chuck z tym ze z wersją MIUI Global 12.2.4 "Stabilna" hahaha. Czy wpadliście na pomysł jak sobie z tym poradzić? To mi się pojawiło po aktualizacji z 14 stycznia. Link to post Share on other sites
p0krakfajny 0 Posted January 18 Report Share Posted January 18 1 godzinę temu, Kriss74 napisał: Witajcie, mam ten sam problem co Chuck z tym ze z wersją MIUI Global 12.2.4 "Stabilna" hahaha. Czy wpadliście na pomysł jak sobie z tym poradzić? To mi się pojawiło po aktualizacji z 14 stycznia. Właśnie dzisiaj jestem też po aktualizacji 12.2.4 STABILNA i prawie ta sama sytuacja. U mnie niestety nie ma ani dymków czatu ani też tych bąbelków. To jakiś żart? Mi 10 5G Link to post Share on other sites
12tomek1997 1 Posted January 18 Report Share Posted January 18 Znalazłem takie rozwiązanie. Trzeb zainstalować starą wersję messangera. Conajmniej wersję starszą niż 268. Ja zainstalowałem tą wersję i u mnie dymki czatu działają normalnie. Jedyny minus, że nie można wysyłać zdjęć. https://www.apkmirror.com/apk/facebook-2/messenger/messenger-265-0-0-24-107-release/facebook-messenger-text-and-video-chat-for-free-265-0-0-24-107-android-apk-download/ Link to post Share on other sites
Kriss74 0 Posted January 18 Report Share Posted January 18 Niestety nie wyświetlają się gify, jpg, nie mogę ich wysyłać i otrzymywać więc już nie wiem co mam robić chyba oddam telefon dla Owsiaka i przestanę się denerwować ,Grunt to spokój. Link to post Share on other sites
MrBright 36 Posted January 19 Report Share Posted January 19 Niestety nie wyświetlają się gify, jpg, nie mogę ich wysyłać i otrzymywać więc już nie wiem co mam robić chyba oddam telefon dla Owsiaka i przestanę się denerwować ,Grunt to spokój.Gify i jpg to chyba oficjalnie już nie działają w messengerze takie info tam chyba występowało Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Kac_Morderca 0 Posted January 19 Report Share Posted January 19 Ja widziałem na niektórych filmach na yt, jak można zmienić wygląd dymka w ustawieniach. Tylko problem w tym, że chyba takiego czegoś nie ma w Xiaomi, a przynajmniej nie w moim.. Wysłane z Poco F2 pro Link to post Share on other sites
Klom 1 Posted January 23 Report Share Posted January 23 Messenger jest teraz nieużywalny. Dymki nie działają, pojawia się jakiś kwadrat, z którego nie da wysłać się wiadomości, a w dodatku czasami chowa się w belce dolnej i w ogóle nie da się go zamknąć bez restartu telefonu. Czy te chinole testują oprogramowanie? Link to post Share on other sites
Recommended Posts