PR713 0 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Piszę w sprawie, bo niedawno miałem aktualizację na moim Xiaomi redmi note 8 pro do wersji korekty MIUI 12 i po niej nie mogę korzystać z pływającego okienka w aplikacji YouTube - ta opcja działa we wszystkich pozostałych, ale nie w YouTube. Proszę o pomoc, ponieważ była to bardzo przydatna opcja. ( Jeśli chcę włączyć pływające okno z paska kontroli ( jak się zsuwa palcem w dół z góry ekranu ) to mam powiadomienie "brak dostępnych aplikacji".) Link to post Share on other sites
Puma2012 5 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Podejrzewam że trzeba czekać na aktualizacje MIUI, u mnie przy MIUI 12.0.4.0 jest tak samo. Link to post Share on other sites
Szaju 10 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Mi się wydaje, że zrobili to specjalnie bo YT ma tę subskrypcję na brak reklam itp. Na szczęście YT działa jeszcze podczas podziału ekranu. Link to post Share on other sites
mrosi 1,343 Posted November 8, 2020 Report Share Posted November 8, 2020 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. "Problem z..." to nie opis problemu. Link to post Share on other sites
Alucard 46 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 @Szaju @Puma2012 @PR713 Na xiaomi.eu z 20.9.17 z YouTube Vanced działa to normalnie. Nie wiem czy zależy to od wersji MIUI czy od tego że YouTube Vanced na to pozwala, możecie spróbować. Link to post Share on other sites
Puma2012 5 Posted November 9, 2020 Report Share Posted November 9, 2020 (edited) @Alucard U mnie teraz działa jako okno pływające, przy użyciu Vanced. Edited November 9, 2020 by Puma2012 Link to post Share on other sites
mickeey_mau5 10 Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 @PR713 odpal YouTube, włącz jakiś filmik i następnie z belki powiadomień wejdź w ustawienia. To powinno wymusić YT w pływającym oknie. Link to post Share on other sites
frrancuz 250 Posted November 10, 2020 Report Share Posted November 10, 2020 A w przypadku YT nie jest to ograniczenie wynikające z wersji normalnej? Zarówno praca w tle(chociaż to w funkcjach miui można aktywować), jak i właśnie pływające okno jest dodatkiem do pro. Dlatego telefon nie pozwala. Vanced, specjalnie jest zmodyfikowany właśnie dla tych funkcji, dlatego na to pozwala. Link to post Share on other sites
mrosi 1,343 Posted November 14, 2020 Report Share Posted November 14, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to post Share on other sites
Recommended Posts