Radem Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Czyli może się zdarzyć że na innej wersji Rom może nie być Root?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Tak. Jak wgrasz stable to nie będzie root. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 A ok czyli Root jest w orginale nie trzeba nic wgrywać by mieć Root no to super. A jak sprawuje się sam system bo lolipop to jeszcze małe dziecko.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Tak samo jak Kitkat czyli nie ma większego znaczenia i różnicy czy masz w telefonie Androida 5.0 czy 4.4. To MIUI jest tu istotne czy ma bugi, błędy wraz z Androidem 5 czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Nie chcę zakładać nowego tematu ale czy kupię go w Polsce prócz allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Chodzi ci żeby przyszedł z Polski? Czy że ty kupujesz z Polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Czy kupię go tu w Polsce w sklepie lub czymś tego podobnym. A jak nie to gdzie i jak najlepiej i najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Ja kupiłem na gearbest za 905zł, ale czekałem prawie 3 tygodnie. Jak kupowałem z xiaomiforsale Mi4 to w tydzień dostałem, z ibuygou trochę więcej czekałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 To może ktoś lub ty powie mi jak to wszystko wygląda do RedMi Note bo Mi4i przesyłka poprzez allegro wynosi z całymi kosztami 1300 i nie są pewni czy dojdzie w 2 tygodnie jeśli zamówię nie kurierem. Chodzi mi o Dual oraz Equalizer i ogólnie bo już byłem pewny by kupić Mi4i?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Porównanie zdjęć Mi4i z Mi4: Mi4i: http://images70.foto...851004f0678.jpg http://images66.foto...6b4a360100a.jpg http://images68.foto...7413fc981bb.jpg Mi4: http://images68.foto...a72be880eb7.jpg http://images70.foto...f1095ce6bce.jpg http://images68.foto...237f2f2d628.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Nie zrozumiałeś mnie w ostatnim wątku. Przeczytaj i jeśli znasz i wiesz coś na temat REDMi NOTE to napisz bo nie kupię 4iMi. Za drogo i za długo czekania, wiem że to temat odnośnie 4iMi ale dużo wiecie tak więc może coś tu ktoś dołoży. Acid może ty tu się jeszcze wypowiesz?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Tu patrzyłeś?http://www.xiaomiforsale.com/pl/ Ceny z VAT em. Jak nie dostępny od ręki to pisz, pytaj (najlepiej na fb) ile będziesz musiał czekać. Za pobraniem sobie weź np. żółty Redmi Note widziałem, że mają na miejscu. W połowie przyszłego tygodnia będzie u ciebie jak dzisiaj zamówisz. Mi4i to widzę że chyba jeszcze nie dla ciebie. Na stabilny soft (czyli dev z root) trzeba poczekać. Bierz Redmi Note najlepiej z 2GB razem i "będzie Pan zadowolony". A nawet ten z 1GB za 620zł też pewnie przyzwoicie działa na obecnych ramach Miuipolska. No i czytaj, czytaj, czytaj, forum i poradniki na stronie miuipolska.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Ją polecam RedMi Nota z 2 GB RAM w Xiaomiforsale . Chodzi super i czekałem na niego dwa dni. Jedynie klapkę mam felerna, ale pisałem do nich i może mi wymienia na inną. Telefon jak za te pieniądze jest super. Komu go nie pokażę, to mówi, że jest świetny. Nawet szef w robocie go podziwiał, a to już jest coś ☺ Wysłane z RedMi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Zdjęcia wrzuciłem bo kiedyś ktoś pytał czy faktycznie lepsze zdjęcia robi. A temat do Nota jest oddzielny więc nie ma co tutaj pisać jak pewnie coś podobnego pisze w konkretnej kategorii. Ps Wie ktoś jak wyłączyć sprawdzanie pisowni google na tym wynalazku? Od dzisiaj podkreśla mi niepotrzebnie wyrazy gdy piszę co jest dość denerwujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 O widać że sam nie skumałem. Dobra fajne opisy tak to powinno wyglądać Tomasz jak wygląda korzystanie z Dual sim czeka się na przełączenie albo jest jak w Mi4i Standby jak to działa.? Napisz proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidelek Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 O widać że sam nie skumałem. Dobra fajne opisy tak to powinno wyglądać Tomasz jak wygląda korzystanie z Dual sim czeka się na przełączenie albo jest jak w Mi4i Standby jak to działa.? Napisz proszę. Z tego co widzę po sklepach - redmi note nie jest dual standby, karty się przełączają. Co do ceny Mi4i, na xiaomiforsale.com masz za 996 zł, niestety jest tylko biała wersja i powinna przyjść w ciągu 7 dni bo jest w magazynie w chinach jednak to chyba najlepsza opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
osekltd Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 @Sidelek - Redmi Note jest dual standby. Nie jest dual active. Ale z tego co się orientuję, żaden Xiaomi nie jest dual active. Wysłane z mojego D6503 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Prawie 99% telefonów jest dual sim passive. Mało kto robi inaczej. Przyczyna? Bateria. Ale nie widzę tu w ogóle problemu. Ludzie potrzebują dual sim po prostu, mało kto ma konieczną potrzebę mieć acitive. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Czyli czy 4iMi czy RedMi Note na tych urządzeniach jakiegoś big problemu do do korzystania z Dual Sim nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 A czemu miało by być. Dual sim to dual sim. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Nie każdy Dual Sim dobrze pracuje spotkałem się z użytkownikami którzy mieli problem z przełączaniem się z 1 karty na 2 dla tego tak bardzo pytałem o ten Dual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osekltd Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 (edited) Tu się nie przełączasz. Jesteś cały czas podpięty do nadajników na 2 kartach sim. Tylko podczas rozmowy na jednej karcie, druga będzie niedostępna. Wysłane z mojego D6503 Edited August 6, 2015 by osekltd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 O to mi chodziło jedna do rozmów druga do internetu. Zapytam się ciebie o ten equalizer jest on czy go nie ma tak na dopełnienie tej rozmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osekltd Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Szczerze, nie wiem. Nie pamiętam. A nie mam możliwości sprawdzenia bo nie mam teraz żadnego Xiaomi pod ręką. Wysłane z mojego D6503 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 To i tak nie problem bo jeśli ma Root to dogram Vipera i będzie gitara. Dziękuję za miłą rozmowę już zrobiłem zakup RedMi Note 2GB Ram Lte 4G Dual Sim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidelek Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 (edited) To i tak nie problem bo jeśli ma Root to dogram Vipera i będzie gitara. Dziękuję za miłą rozmowę już zrobiłem zakup RedMi Note 2GB Ram Lte 4G Dual Sim Viper jest już w romie, przynajmniej ja mam w mi4 Edited September 23, 2015 by ZduneX25 ort Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Mi4i wygrywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Mi4i wygrywa. Co wygrywa? Soft napisany na kolanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Od paru dni telefon strasznie mi się grzeje, bateria trzyma maksymalnie kilka godzin, telefon się zacina, czasami trzeba czekać kilka sekund na reakcję, a czasami w ogóle nie reaguje. Co mogę z tym zrobić? mam MIUI Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Prawdopodobnie czekać na MIUI 7... Może wtedy będzie dosyć dobry ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Poczekać na nowy soft. Telefon debiutował kilka miesięcy temu.Zaraz będzie miui 7.Dajmy im chwilę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 (edited) Od paru dni telefon strasznie mi się grzeje, bateria trzyma maksymalnie kilka godzin, telefon się zacina, czasami trzeba czekać kilka sekund na reakcję, a czasami w ogóle nie reaguje. Co mogę z tym zrobić? mam MIUI Polska Tak na szybko to wyczyścić do ustawień fabrycznych i przywrócić jedynie aplikacje. Jeśli masz 5.7.31 to bateria powinna wystarczać na kilka dni jeśli mało używasz. Ps Mógłby ktoś sprawdzić Tweak your Thermal config i Tweak your CPU z tematu? Jeśli będzie słaby nowy rom to bym się skusił zastosować te zmiany: http://en.miui.com/thread-140563-1-1.html Edited August 8, 2015 by preston2009 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosak Posted August 9, 2015 Share Posted August 9, 2015 Witam. Mam problem w Mi4i bo nie widzę żadnego powiadomienia jak ktoś dzwonił. Zauważyłem że jak ktoś dzwoni aż operator powie że wybrany numer w tej chwili nie odpowiada na telefonie pokazuje że połączenie zakończone i nie ma żadnego alertu, w spisie połączeń pisze że połączenie odrzucone. A jak ktoś sam się rozłączy po paru sygnałach to wszystko jest ok i widać alerty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bosak Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 (edited) Czy jakiś użytkownik Mi4i może potwierdzić ten błąd odnośnie alertu połączenia? Dodam że jestem w sieci PLAY. Edited August 10, 2015 by Bosak Link to comment Share on other sites More sharing options...
madden Posted August 11, 2015 Share Posted August 11, 2015 Czy jakiś użytkownik Mi4i może potwierdzić ten błąd odnośnie alertu połączenia? Dodam że jestem w sieci PLAY. Dokładnie tak samo mam na mi2s. Gdzieś już ktoś wcześniej pisał też o tym problemie, ale nie mogę odnaleźć., Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts