Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 No toć zagłąda, z tym że ma też życie prywatne Czekaj spokojnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Ja również mam problem z instalacją MIUIPOLSKA na Mi4i. 1. Telefon miał program Updater, 2. pobrałem: http://91.205.75.29/miui-V6/V6.6.3.0.LXICNCF/MIUIPolska_ferrari_V6.6.3.0.LXICNCF_v6-5.0.zip 3. Wgrałem do pamięci telefonu 4. Zainstalowałem przez program updater (telefon uruchomił się w recovery 5. Cały czas otrzymuję błąd (zdjęcie w załączniku) Help please Dodatkowo: 1. sprawdziłem sumy MD5 2. pobrałem jeszcze raz plik z za pomocą przegladarki telefonu i podczas wgrywania bład jest taki sam. Mam ten sam problem co Ty. Robiłeś coś dodatkowo z telefonem czy tylko wrzuciłeś plik z MIUI Polska i odpaliłeś za pomocą updater'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Ludzie chyba jest w recovery napisane że trzeba zmienić nazwę pliku z xxx.zip na update.zip aby updater z recovery rozpoznał... Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Mam ten sam problem co Ty. Robiłeś coś dodatkowo z telefonem czy tylko wrzuciłeś plik z MIUI Polska i odpaliłeś za pomocą updater'a? Nic, telefon przyszedł dzisiaj i tylko go odpaliłem i od razu próbowałem wgrywać MIUI Polska Ludzie chyba jest w recovery napisane że trzeba zmienić nazwę pliku z xxx.zip na update.zip aby updater z recovery rozpoznał... Tapnięte przez MiPad Ja oczywiście nazwe zmieniałem -> update.zip signature verification failed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 No to wiem... Trzeba czekać na stanowisko Acida Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Ludzie chyba jest w recovery napisane że trzeba zmienić nazwę pliku z xxx.zip na update.zip aby updater z recovery rozpoznał... Tapnięte przez MiPad Też tak zrobiłem i bez zmian. A jak wgrać multilang do telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Tak samo jak MiuiPolska... Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Tak samo jak MiuiPolska... Tapnięte przez MiPad A mógłbyś mi podesłać jakąś instrukcję, albo wytłumaczyć? Całkowicie nie mam pojęcia jak to się robi, a nie chce nic zniszczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Pytanie do obu - czytaliście http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ ? Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Pytanie do obu - czytaliście http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ ? Tapnięte przez MiPad Tak, ale: Jeśli mamy telefon z XiaomiForSale lub iBuyGou i jest już aktualnie zainstalowany rom multilang nie musimy robić nic więcej prócz instalacji samego romu MIUIPolska. Ja domyślnie miałem język PL i program updater, więc uznałem ze mam multilang. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Pytanie do obu - czytaliście http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ ? Tapnięte przez MiPad Czytałem, ale nadal nie wiem jak to zrobić. Ja mam telefon z ibuygou i niestety nie miałem języka polskiego, aktualnie korzystam z języka angielskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Tak, ale: Jeśli mamy telefon z XiaomiForSale lub iBuyGou i jest już aktualnie zainstalowany rom multilang nie musimy robić nic więcej prócz instalacji samego romu MIUIPolska. Ja domyślnie miałem język PL i program updater, więc uznałem ze mam multilang. To czemu z aplikacji Updater nie aktualizujesz, tylko próbujesz z recovery? Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Też miałem multilang ale wolałem zainstalować MIUIpolska bo są usuwane niepotrzebne chińskie apki. Do zainstalowania TWRP i zrobienia roota używałem Mi4i Toolkit v4 z forum en. Tylko najpierw root potem twrp, nie chciało mi się inaczej zainstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ucinek Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 @preston2009 @Eru Czyli jak nie mam multilang to muszę postąpić wg. tej instrukcji?http://en.miui.com/thread-117336-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 (edited) Mi4i jest zabezpieczony przed instalacją innych romów dlatego trzeba zainstalować twrp wg tej instrukcji. Potem idziesz do updater > uruchom w recovery. Jak będzie w recovery twrp to instalujesz rom miui polska i ma być ok. Tylko pamiętaj aby naładować baterię na full, tak na wszelki wypadek. Pod tematem o instalacji na Mi4i rozmawiali o innym sposobie ale trzymam się instrukcji z strony MIUI. Edited July 28, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 To czemu z aplikacji Updater nie aktualizujesz, tylko próbujesz z recovery? Tapnięte przez MiPad Próbowałem instalować na dwa sposoby, Podczas próby aktualizacji przez Updater dostaje bład który zamieściłem jako zdjęcie (załącznik w poprzednich postach) Podczas próby aktualizacji przez recovery dostaje bład: update.zip signature verification failed Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 (edited) Bo miRecovery nie przyjmuje MIUIpolska. Najpierw musimy zainstalować inne recovery (TWRP). Też próbowałem jak ty przez oryginalne. Edited July 28, 2015 by preston2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Jak macie signature verification error to podpis jest zły. Tzn. dobry tylko recovery chce taki konkretny, którego dostać nie może. A w instrukcji (jak ktoś czyta...) jest link do forum z rootem dla Mi4i. Ogólnie: root > TWRP (lub poprawione MiRecovery) > miuipolska. A to, że ibuygou daje nie-multilang to trudno. Nie siedzę im tam i nie gadam o romach co instalują. Nie długo sytuacja się bardziej wyprostuje bo jest już chiński dev dla Mi4i z rootem (jeszcze niepubliczny). Także o ile wciąż trzeba instalować poprawione recovery to jednak root będzie w romie dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Ibuygou chyba daje nie ruszany telefon. Tylko jest drożej :/ . Co innego aliexpress, ale ja tam wolę nie kupować. Jeszcze się trafi z zmodyfikowanym oprogramowaniem z wirusami czy czymś innym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Na XFS jest multi. Wiem bo jeden gość stamtąd zna naszą metodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus70 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 @up Potwierdzam. Wczoraj dostałem dla żony i był multi. Wprawdzie dziwnie długo się wgrywał miuipolska, ale wszystko ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Bo to Android 5. Optymalizacja aplikacji w trybie ART długo trwa. Na Note PRO jest troszkę szybciej ale i tak znacznie dłużej jak na Mi Note z Androidem 4.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 OK dzięki za pomoc, mam już MIUI Polska. Zrobiłem boot TWRP przez fastboota, wipe i wgrałem MIUI PL. Potem jeszcze raz WIPE i biorę się za konfiguracje telefonu. Jak teraz wgrać to poprawione MIUIrecovery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Chyba znowu root, flashify i z niego wgrywa się poprawione MiRecovery. Tak pisze z instrukcji na stronie :/ Ps Jak z baterią u ciebie? Kilka osób ma Mi4i i nikt mi nie chce podesłać statystyk jakby to było hasło do banku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TePe Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Chyba znowu root, flashify i z niego wgrywa się poprawione MiRecovery. Tak pisze z instrukcji na stronie :/ Ps Jak z baterią u ciebie? Kilka osób ma Mi4i i nikt mi nie chce podesłać statystyk jakby to było hasło do banku. Dopiero raz naładowałem i to do 80%, za pare dni dam znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Chyba znowu root, flashify i z niego wgrywa się poprawione MiRecovery. Tak pisze z instrukcji na stronie :/ Ps Jak z baterią u ciebie? Kilka osób ma Mi4i i nikt mi nie chce podesłać statystyk jakby to było hasło do banku. Ale nie musisz. Możesz mieć twrp lub MiRecovery. Zostań na twrp jak już masz i tyle. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Witam Swojego MI4i kupiłem na ibuygou. Mam 15 procent baterii ,dziś przyszedł. Naładuję i zdam relację jak trzyma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eheeee Posted July 30, 2015 Share Posted July 30, 2015 Mi4i mam już dziś go 3 dzień, pierwszego dnia zeszło do 30%, drugiego do 50%, po pierwszym ładowaniu zauważalne przedłużenie czasu pracy. Ciągle wifi/dane, 3g na obu kartach sim, telefony+smsy. Jeżeli przy ciężkim użytkowaniu wytrzyma mi od rana do nocy będę zadowolony. Po instalacji MiuiPolska jakby trochę się zacinał momentami przy animacjach ale może to takie wrażenie. Ogólne wrażenie bardzo dobre, a poprzednio miałem z3compact, antutu 39k, to mój pierwszy kontakt z MIUI i zastanawiam się czy jest w nim drawer żeby wszystkie aplikacje nie były na pulpicie a oddzielny dostęp. Zakupiony w Xiaomiforsale, biały 16GB+obudowa. Dotarł w 5 dni roboczych. Napotkałem pierwszy problem. Założyłem już ogólny temat dot. tego błędu, ale napiszę też tu , może ktoś się spotkał z tym. Wersja MIUI i posiadany smartfon: MUI Polska ferrari 6.6.10Opis znalezionego błędu / problemu: Nie można sparować z urządzeniem bluetoothDodatkowe informacje Przy próbie parowania pojawia się komunikat: Nie można spraowac z rzadzeniem parrot v5.25D (a5c8) ze wzgled una błędny kod PIN lub klucz. Z innymi urządzeniami łączy się bez problemu. Zmieniłem rom z xiaomiforsale na MUIPolska i to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
eheeee Posted July 31, 2015 Share Posted July 31, 2015 Nowa wersja mui znacząco przyspieszyła działanie telefonu oraz zwiększyła ilość dostępnej pamięci RAM, u mnie o około 100-150 MB albo takie wrażenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 (edited) Też się przymierzam co kupić tak naprawdę chcę Mi4i lub RedMi Note 2 Dual Sim i nie wiem co wybrać. Opisałem ten problem na innym forum ale nikt nie odpowiedział mi na 100% może ktoś z was. Witam mam zgryz co kupić, na oku mam 2 modele telefonów które mają podobne parametry a opinie na stronie Mgsm maja także równe oceny od 8-9 punktów. Kupuję szukam z Dual sim ponieważ pracuję zagranicą i mam już doświadczenie z 2 telefonami co jest bardzo nie komfortowe oraz uciążliwe. Modele jakie wybrałem cena ich to od 1000zł do 1400zł. To co ja od nich wymagam to szybkiego przełączania miedzy kartami no chyba że działają obydwie, dobrego aparatu, dobrego dźwięku na słuchawkach takich jak np: JBL Tempo bo takie posiadam, możliwość wgrania Root. Może ktoś się wypowie do tego o baterii chociaż 1 dzień max to każdy wytrzymuje. I tyle co tu wybrać każdy z nich ma 2GB Ram. No chyba że znacie coś lepszego za tą cenę nie mogę więcej wydać, proszę mnie nie odsyłać do po czytania na tema Dual liczy się tu wasza opinia od nośnie tego typu telefonów. Edited August 5, 2015 by Radem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Ja za 1400 to bym kupił 2 sztuki Redmi Note. Jeden sobie drugi żonie. Telefon może trochę duży i ciężki ale naprawdę świetny. Wiem co mówię, mój 12 letni syn katuje go od maja zaraz jak się pojawił an Xfs. No i kartę pamięci włożysz a do Mi4i nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Karta pamięci, karta pamięci - coraz mniej telefonów ma slot i coraz mniej jest to potrzebne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Tylko, że Radom będzie słuchał muzyki. Właściwie to całkiem sporo można wrzucić na około 11GB w Mi4i. Aparat całkiem niezły. Moim zdaniem lepszy trochę niż w Mi4. Dzięki podwójnej diodzie zdjęcia mają lepsze kolory w nocy. Ja mam 1 sim w moim i bateria to około 5dni ale nadal się wybudza bez powodu (przy takim samym używaniu Mi4 dawał radę do 9dni). Telefon podobno może pracować aktywnie na 2 sim bez przełączania (nie testowałem i nie mam kart 4G). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radem Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 (edited) Dzięki wam za odpowiedz zdania są podzielone jedna za drugie przeciw, co do muzyki to głównie używam aplikacji Deazzer tak więc nic nie pakuje na kartę lub do telefonu Mp3 choć przyda się dodatkowe miejsce tego nie ukrywam. No właśnie czy ten Mi4i lub Red Note może działać w 100% aktywnie na 2 slotach, szukałem choć może słabo ale nie ma recenzji lub testu który by ukazał jak naprawdę jest chodzi mi o polski test. A dokładnie co do słuchawek chodzi mi o czy telefony mają jakiś equalizer jak nie to czy można im nadać Root i np: dograć vipera. A zapomniałem czy ma wsparcie jeden i drugi OTG tym można by było zastąpić np w Mi4mi pamięć dodatkową?. Edited August 5, 2015 by Radem Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Reklamowany jest jako DualStandby. Equalizer jest. Można zapisywać własne profile. Dodatkowo są opcje dostosowania automatycznego pod konkretne słuchawki Xiaomi. Na 5.7.31 jest Root. OTG jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts