Foorio Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 (edited) Czyktos wie kiedy bedzie dostepny Mi4i na ibuygou? Obecnie mozna go dostac przez flipkart.com ale czy ktos kupowal na tym portalu i moze opisac doswiadczenia? W sumie Mi4i to wersja miedzynarodowa wiec nie ma chyba roznicy gdie go sie kupi...? Przepraszam, jestem tu nowy. Nie zauwazylem ze jest link na stronie do xiaomiforsale.com. W takim razie kiedy tam sie pojawi Mi4i? //Z25: Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu. Edited October 13, 2015 by ZduneX25 1
Rzeźnia Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Jeśli chodzi o flipcart to jeśli wysyłają po za Indie to pewnie da się kupić (wiesz do odważnych świat należy ;p). Kiedy będzie dostępny? Ułożenie fusów w herbacie podpowiada mi 3 tygodnie.
Acid Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Zapomnijcie póki co o MI4 dopóki nie ma go faktycznie na ibuygou i xfs. Bo jeśli będzie to wtedy ewentualnie będzie miał jezyk polski. Obecnie nie ma romu dev dla MI4i i nie ma polskiego.
tosshi2 Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Jeśli chodzi o flipcart to jeśli wysyłają po za Indie to pewnie da się kupić (wiesz do odważnych świat należy ;p). Kiedy będzie dostępny? Ułożenie fusów w herbacie podpowiada mi 3 tygodnie. Nie da sie na flipkarcie kupic jesli sie jest spoza indii. Sprawdzalem.
skarżyski Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 A tam się nie da. Z tego co widzę to założyciel tematu ma już Mi5 w domu. Więc to chyba dla niego zero problemu by kupić 4i na flipkarcie, nawet będąc w Polsce. Acid uśmiechnął byś się do kolegi to może by dał testować lub napisał chociaż co ma w środku ta mi5.
Acid Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 Nie trzeba... Idę sobie zeskanować palec na moim Mi5... Ups.. 4
nosports Posted May 1, 2015 Posted May 1, 2015 to dobrze bo mi4 juz sie znudził a note mi sie nie podoba
technik Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 (edited) Acid masz czarnego czy z bambusem? Edited May 2, 2015 by technik
Foorio Posted May 2, 2015 Author Posted May 2, 2015 Dzieki za dyskusje, dygresje, dywersje i regresje:) Moj pierwszy Xiaomi bedzie dla zony - Mi4i. Moj Mi5 to przyszlosc. Niedaleka ale jednak. Tak czy inaczej dzieki.
Foorio Posted May 22, 2015 Author Posted May 22, 2015 W zwiazku z problemami dotyczacymi przystosowania Mi4i do dzialania "po polsku" zamowilem dla zony REDMI 2 2GB. Czekam na przesylke z niecierpliwoscia. Na pewno podziele sie wrazeniami.
alban7314 Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Witam kupiłem wczoraj http://www.coolicool.com/xiaomi-mi-4i-qualcomm-snapdragon-615-17ghz-octa-core-50-inch-fhd-screen-android-50-4g-lte-smartph-g-39992 powiedzcie co jest z tym językiem polski ?
Piotr Zamerski Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Z ciekawości - ile Mi4i wykręca w Antutu? Ok 35 tys pkthttp://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_4i-review-1262p5.php
penguino Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Punkty w Antutu w porządku, ale grafika jest mocno dławiona przez rozdzielczość ekranu. Jak na pojemność baterii czas pracy jest bardzo krótki, mająca ten sam procesor i 720mAh mniej M4 Aqua bije Mi4i na głowę (nawet SGS6 działa dłużej na jednym ładowaniu).
Fidjashpl Posted June 11, 2015 Posted June 11, 2015 Jak ktoś poszukuje to własnie w XFS są dostępne białe klik
kaputo Posted June 12, 2015 Posted June 12, 2015 (edited) Czy ktoś może potwierdzićproblem z przegrzewaniem się? A właściwie z rozwiązaniem tego problemu. Taki problem został zauważony. Xiamoi wydało aktualizację, która niby naprawia przegrzewanie a psuje kilka innych rzeczy. Edited June 12, 2015 by kaputo
Re4ctioN Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 ma ktoś ten telefon ? jak wrażenia ? No właśnie. Nikt nic nie pisze, jakby rzeczywiście nikt go nie kupił (w wątkach o Mi4i bodajże widziałem jedną osobę, która miała ten telefon i coś tam naskrobała na ten temat).
Numb Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Niestety cena odstrasza, Mi4 czarny lte z 2 GB RAM kosztuje tylko 60 zł drożej na takim xfs...
Mymi Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 No właśnie. Nikt nic nie pisze, jakby rzeczywiście nikt go nie kupił (w wątkach o Mi4i bodajże widziałem jedną osobę, która miała ten telefon i coś tam naskrobała na ten temat). To chyba ja? Nie pisałem więcej ponieważ po tygodniu używania wróciłem do jabłka a mi4i służy do dev. Telefon się przegrzewał gdy za mocna apka latała do tego w jednym sofcie opartym na Unity po prostu nie działa i wygląda to na problem z GPU, więc qpa. To chyba tyle z nowych wrażen Z drugiej strony wydaje mi się że bateria jest naprawdę spoko.
Heimdahl Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Ja mije Mi4i dostalem wczoraj - kupilem na Pandawill za 235$, dotarl w tydzien zwykla przesylka. Jak na razie to za wiele nie moge powiedziec. Dobrze lezy w dloni i kieszeni - wiekszych roznic w dzialaniu w stosunku do Mi4 ktore ma zona jak na razie nie zauwazylem. Jade na najnowszym firmware, jak aktualizowal wszystkie apki to faktycznie sie troche zagrzal ale tragedii nie ma. Bateria - po 7h od odlaczenia ladowarki, kilku krotkich rozmowach i smsach - spadlo do 97% .
lutzen Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Zawsze dziwi mnie jak może spaść bateria w ciągu 7 godzin o 3% jak bardzo ubogi system musi być żeby prawie nie ciągnął energii. Na prawdę jedynie przychodzi mi system bez aplikacji w tle, bez internetu i faktycznie do kilku sms w ciągu tych paru godzin. 2
Gawronnek Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 W opisach na Ali czy Gearbest wymieniają jako jeden z wielu język polski, jak to rozumieć? Nie ma chyba polskiej wersji Miui na ten telefon? Lenovo S650 Miui v6 5.6.25 PL
kulig007 Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Już jest wydana wersja multi. A skoro jest multi, to mamy też MIUI Polska. Wysłane z mojego MI 2S
Gawronnek Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Czyli to pewna informacja i kupując będziemy mieli polski? Lenovo S650 Miui v6 5.6.25 PL
kulig007 Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Wydaje mi się, że skoro jest u nas w dziale Download, to w tej kwestii nie kłamię Wysłane z mojego MI 2S 2
penguino Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Cena Mi4i na Gearbest spadła do 223,69$. I teraz ten model zaczyna mieć sens.
Technos Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 (edited) Jesli macie jakies pytania dot. MI4i to pytajcie, postaramy sie odpowiedziec Jest soft multi (16.5.5.0 LXIMICD), jezyk polski w nim jest niepelny, troche angielskich wyrazow, troche smieci (DCShare, MopoPlay, DUBattery etc). Soft ten ma chyba tez troche bugow, np. bez kart SIM nie mozna wylaczyc przesylu danych). Widac ze soft robiony na kolanie i niedopracowany. Nie warto nawet go instalowac. Edited June 30, 2015 by Technos
Rafalisko Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Jesli macie jakies pytania dot. MI4i to pytajcie, postaramy sie odpowiedziec Jest soft multi (16.5.5.0 LXIMICD), jezyk polski w nim jest niepelny, troche angielskich wyrazow, troche smieci (DCShare, MopoPlay, DUBattery etc). Soft ten ma chyba tez troche bugow, np. bez kart SIM nie mozna wylaczyc przesylu danych). Widac ze soft robiony na kolanie i niedopracowany. Nie warto nawet go instalowac. Czy urządzenie przy normalnym użytkowaniu też się przegrzrewa? Np podczas nawigacji automapa? Czy będzie w pełni sprawne w Polsce? Jak z żywotnością baterii? Jest jakąś możliwość kupna telefonu w Polsce?
checkmate Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Panowie, jak w obecnej chwili sprawują wam się Mi-4i? Pytam posiadaczy. Stoje praktycznie przed samym zakupem tego telefonu, parę opinii tutaj jest pochlebnych, ja niestety trafilem na yt na kilka recenzji na minus, a wręcz w jednym z nich hindusi ostrzegali przed zakupem (przegrzewanie, kiepski soft itd.) Jak to naprawde jest? Już trochę lepiej z softem? Możecie polecić czy lepiej się wstrzymac? Aha, nasze karty sim typu Play itd. Działaja normalnie? 3g, Lte również? Wolę się upewnić Z góry dzięki za odpowiedź. Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts