Jump to content

CarrotPL

Recommended Posts

Witam, posiadam Mi Note 10 z romem MIUI 12.2 20.10.29 (Android 11). Rozumiem, że to wczesna wersja jedenastego antka na ten model i pewne elementy mogą jeszcze ulec zmianie. Mam pytanie odnośnie dwóch błędów na które może ktoś z forumowiczów znalazł sposób:
1. Na androidzie 10 prawidłowo działała funkcja nagrywania rozmów, na 11 niby rozmowa jest nagrywana, lecz podczas próby odsłuchania okazuje się że plik jest pusty jak na załączonym screenie. Nie zgadza się także długość nagrania, sprawdzałem kilka formatów MP3, wav, aac jak i różnych jakości - bezskutecznie - na żadnym z możliwych ustawień rozmowy nie nagrywają się. 

2. Nie ma możliwości odszyfrowania telefonu w TWRP 3.4.0-1 (prawidłowe hasło nie jest przyjmowane), tym samym nie można instalować aktualizacji romów. Rozwiązaniem jest usunięcie wszystkich zabezpieczeń (pin, odcisk palca i rozpoznawanie twarzy) bezpośrednio z poziomu ustawień systemu. Przejście do TWRP (który już wtedy nie pyta o hasło) i instalacja aktualizacji. Po której na nowo w ustawieniach należy ustawić zabezpieczenia. Mimo wszystko jest to nieco uciążliwe.

Chciałem jeszcze dodać iż rom instalowany był "na czysto", nie wiem także czy ma to znaczenie ale używam dwóch kart Play i Orange.

Czy ktoś z Was ma podobne problemy? Czytałem że problem nr2 związany jest z nową wersją kernela i trzeba czekać na aktualizację TWRP.

IMG_20201102_211230.jpg

Edited by CarrotPL
Dodanie zrzutu ekranu