mrosi Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.3.0.QJGMIXM_v12-10.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipcortel Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 (edited) Jeżeli mam wgraną poprzednią wersję to aktualizację wykonuję już z poziomu ustawienia sprawdź aktualizację i instaluj? Czy ściągam na kompa i w trybie fastboot? Nie mam wgranego twrp. Edited October 11, 2020 by vipcortel Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 16 godzin temu, vipcortel napisał: Jeżeli mam wgraną poprzednią wersję to aktualizację wykonuję już z poziomu ustawienia sprawdź aktualizację i instaluj? Czy ściągam na kompa i w trybie fastboot? Nie mam wgranego twrp. Możesz zrobić to z poziomu aplikacji Aktualizacje. Nie jestem jednak pewny, czy skoro nie masz TWRP, to uda się to zrobić. Coś się stało, że nie masz TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipcortel Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) Pierwszą bazową wersję wgrywałem przez fastboota ściągniętego wraz z softem w paczce z linku podanego na tym forum dotyczącym poprzedniej wersji. Kiedy uruchamiam tryb recovery power + volum up to nie uruchamia się twrp tylko ten standarowy chyba że robię coś nie tak Edited October 13, 2020 by vipcortel Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 To jest ROM do aktualizacji, ale niezbędne jest TWRP. W nim tak naprawdę odbywa się proces aktualizacji. Będziesz musiał więc je zainstalować. Chyba, że masz ROM z trybem fastboot... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipcortel Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Ok a jest już sprawdzony twrp do tego modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 https://miuipolska.pl/d/twrp/surya/twrp_surya.img Nie wiem czy działa poprawnie. Skoro jednak jest na stronie MIUI Polska, powinno być OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipcortel Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) Dzięki za info Dodam tylko że nie mówię dokładnie o tym Romie z Twojego linku tylko o tej konkretnej wersji wersji która kiedy wchodzę z poziomu telefonu do aktualizacji sprawdza i podaje że jest dostępna wersja o tym samym numerze i aktualizator próbuje ją ściągnąć ale obawiam się właśnie czy podczas próby aktualizacji telefon mi nie wstanie chociażby z tego powodu że nie ma Twrp bo pamiętam z kiedyś aktualizowało się przez Twrp ale że wszystko się zmienia może jest ktoś kto już tak zrobił i działa Ok wgrałem Twrp w trybie fastboot. Włączyłem poco, uruchomiłem aktualizację z menu telefonu i wszystko przebiegło bez żadnych niespodzianek. Dane nie zostały wyzerowane więc zaczynam testować Edited October 13, 2020 by vipcortel Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 (edited) Jakie zmiany względem global są dla POCO X3 NFC? Czy są: - aplikacje telefonu i sms od xioami? - dodatki z miui 12.1, np: biały paseczek zamiast przycisku nawigacji przy pełnoekranowej nawigacji gestami - czy idzie go włączyć? - zmienianie czcionki systemowej? - launcher z MIUI? - aplikacje bankowe, mcdonalds działają bez kombinowania z rootem i ukrywaniem w magisku? Proszę wykluczyć jeśli czegoś z wyżej wymienionych nie ma. Edited October 20, 2020 by szpuntoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2020 Share Posted October 20, 2020 5 godzin temu, szpuntoo napisał: - aplikacje telefonu i sms od xioami? Tak 5 godzin temu, szpuntoo napisał: - dodatki z miui 12.1, np: biały paseczek zamiast przycisku nawigacji przy pełnoekranowej nawigacji gestami - czy idzie go włączyć? Prawdopodobnie tak 5 godzin temu, szpuntoo napisał: - zmienianie czcionki systemowej? Tak 5 godzin temu, szpuntoo napisał: - launcher z MIUI? Prawdopodobnie tak 5 godzin temu, szpuntoo napisał: - aplikacje bankowe, mcdonalds działają bez kombinowania z rootem i ukrywaniem w magisku? McDonalds powinien, co do bankowych nie mam jak sprawdzić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 mogę go odblokować każdym palcem. bankowe działają po przeróbce, ale nie wiem co zrobiłem. dzwoneka nie mogę przypisać do kontaktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 Co się dzieje, gdy próbujesz to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 22, 2020 Share Posted October 22, 2020 odcisk mam przypisany do kciuka i włącza błyskawicznie. każdy inny palec włącza po dwukrotnym przyciśnięciu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted October 22, 2020 Share Posted October 22, 2020 Korzystałeś z jakichś instrukcji do przywrócenia safetynet? Może to coś pokręciło. U mnie jest w porządku, blokada odciskiem działa poprawnie, po kilku nieudanych próbach trzeba wpisać kod ręcznie, ale nie miałem potrzeby zmian i mam xiaomi.eu bez przeróbek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 wszystko ok. mam odblokowanie przez bluetooth i opaska mi band to robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Dnia 22.10.2020 o 09:42, mruczek66 napisał: odcisk mam przypisany do kciuka i włącza błyskawicznie. każdy inny palec włącza po dwukrotnym przyciśnięciu Mi chodziło o przypisanie dzwonka do kontaktu, nie o odcisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mruczek66 Posted October 24, 2020 Share Posted October 24, 2020 Dnia 21.10.2020 o 16:21, Orjon napisał: Co się dzieje, gdy próbujesz to zrobić? dźwię dzwonka dla wszystkich , a nie przypisany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 24, 2020 Share Posted October 24, 2020 Potrzebuję log w takim razie, bo sprawdziłem testowo u siebie i mogę normalnie dzwonek przypisać. Ktoś inny może to potwierdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 U mnie również działa przypisanie dzwonka. Mam za to inne 2 pytania: 1. Kiedy czyszczę RAM to usuwają mi się również powiadomienia na pasku statusu. Czy jest jakiś sposób by ich nie usuwało? 2. Czy istnieje możliwość by powiadomienia na pasku statusu były również wyświetlane za notchem? Albo chociaż przerzucenie zegara na prawo tak by po lewej stronie było więcej miejsca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 1. Zablokowałeś aplikacje by były trzymane w pamięci? Przełączanie apek -> przytrzymujesz dłużej okienko apki i wciskasz kłódkę. Do tego możesz ustawić oszczędzanie energii bez ograniczeń dla informacjach konkretnej apki. 2. Pewnie byś musiał poszukać wśród modułów Magisk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabian Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 @mgcompany Tak wiem o blokowaniu kłódką. Przy czym ostatnio siedziałem na innym custom ROMie i tam czyszcząc RAM nie usuwało się powiadomień z apek na pasku statusu. Więc myślałem, że o czymś innym tutaj zapomniałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Cytat Dnia 20.10.2020 o 12:34, szpuntoo napisał: - dodatki z miui 12.1, np: biały paseczek zamiast przycisku nawigacji przy pełnoekranowej nawigacji gestami - czy idzie go włączyć? Prawdopodobnie tak Czy ktoś jest w stanie potwierdzić tę funkcję? Chodzi mi dokładnie o ten biały pasek co w załączniku, czy idzie go włączyć... (bardzo fajnie operuje się gestami przesuwając tym paskiem na boki niż przeciągając od narożnika ekranu by wrócić do poprzedniej aplikacji jak to jest w zwykłym MIUI 12.0) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpuntoo Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 (edited) Dnia 27.10.2020 o 13:31, szpuntoo napisał: Czy ktoś jest w stanie potwierdzić tę funkcję? Sam sobie odpowiem, może komuś się przydać te kilka informacji. Zainstalowałem xiaomi.eu i bez stockowego launchera MIUI którego NIE MA w xiaomi.eu - nie uświadczymy tego paska nawigacji do gestów przełączania się między ostatnimi aplikacjami. Ja sobie wgrałem z rootem launcher z MIUI i pasek z sam z siebie się pojawił w trybie nawigacji gestów ekranowych. Bez roota i magisk hide oraz paru komend w terminalu również nie uświadczymy aplikacji wymagających certyfikatu cts np. McDonalds, ponieważ stock xiaomi.eu bez roota go nie przechodzi. Edited October 31, 2020 by mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts