meehow1234 Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 Czy ktoś z użytkowników Redmi 9 ma problem występujący w nawigacji samochodowej Google maps, który objawia się tym , że strzałka kierunku wychyla się na boki lub na zakrętach nie podąża za wyznaczoną trasą? Pozycja GPS i prędkość jest prawidłowa do aktualnej pozycji na drodze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 2, 2020 Share Posted October 2, 2020 Próbowałeś kalibracji po przez zamaszyste kręcenie ósemek telefonem? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Na odpalonej nawigacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus420 Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 Sprawdź czy masz włączoną opcję "aby północ była na górze"Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehow1234 Posted October 3, 2020 Author Share Posted October 3, 2020 Tak, kalibracja wykonana. Opcja z ustawieniem aby północ była u góry też testowałem. Prawdopodobnie jest jakiś bug w oprogramowaniu i dlatego szukam potwierdzenia u innych użytkownikach Redmi 9. Dziękuję za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Ja mam. Podobnie , ale nie non stop tylko na zakrętach potrafi tak pokazywać po 5 sekund . Mediatek syf to jego wina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Raczej problem z mapami (?). u mnie na Samsungu S7 i na tablecie Samsunga tak się też dzieje, i pomaga kręcenie ósemek, często nawet co 2-3 minity. Na RN4 pro też potrafiło jaja odstawiać ale znacznie rzadziej. O dziwo na RN8 pro jest ok. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Na mapach Google też tak się czasem zdarza na moim Samsungu A9, jak i na Redmi 9. Ten błąd nie występuję w Yanosiku, ani w NaviExpert. Map Google używam tylko czasem jak szukam jakiegoś adresu, za wiele razy mnie wprowadziła w błąd, żeby na niej normalnie jeździć (nie każdy jeździ po dużych miastach i głównych drogach). Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 zrób kalibrację w test xiaomi...a w mapach skalibruj gps dotykając punktu niebieskiego a resztę wg wskazuwek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts