Jump to content

Xiaomi Mi 10 Pro - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.1.3.0.RJACNXM - Android 11

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10 Pro (nazwa kodowa: cmi).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI10Pro_V12.1.3.0.RJACNXM_v12-11.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Posted

Na Mi10Pro tak samo jak to było na 12.1.2, po restarcie telefonu ikona czyszczenia wskazuje ok 30-32%. Po użyciu aplikacji aparatu, wartość ta rośnie do 45-50% i nie da się tego zmniejszyć czyszczeniem, trzeba zrestartować ponownie telefon. Przy użyciu innych aplikacji nie zauważyłem takiego zachowania telefonu.

IMG_20200930_174921.jpg

Posted

Nie ma już lagów jak w v12.1.2.0, ale BT dalej nieużywalny. Jakakolwiek próba posłuchania audio w aucie czy na słuchawkach powoduje restart BT.
Stabilność softu zdecydowanie poprawiona, ale raz udało się mu zrobić restart przy próbie wykonania backupu z Alipaczki.
Spróbuję jeszcze format data i na czysty fon wgrać, ale nie liczę na poprawę BT, a bez tego u mnie nie ma szans. 

Posted

Z problemów to niestety u mnie po użyciu nawigacji "mapy Google" brak możliwości wykonania połączeń- głucho w słuchawce, trzeba restartować aby odzyskać dźwięk.

• 4 weeks later...
Posted

Prawie 4 tygodnie z tym softem już latam i powiem że jednak jest spoko ;)
Niestety bez full wipe/format data telefonu nie ma co do niego podchodzić.
Instalacja z OTA to masakra później, sypie błędami i się, ale instalacja na czysty fon to inna bajka :)

Jedyne co mi nie działa wcale, to wywołanie asystenta poleceniem głosowym "OK Google" i klonowanie aplikacji.
Apek nie klonuję, to mi nie brakuje tego, za to asystenta używam non stop i mi tego brakuje. Nie ma możliwości do włączyć, suwak sam wraca po wyjściu na "OFF".
Często używam słuchawek (Air 2s) i tam podwójne tapniecie lewej wywołuje asystenta, przypisany asystent do klawisza telefonu też się przydaje, ale to nie ta wygoda.
Z BT także już nie przytrafiły mi się żadne problemy, po instalacji OTA nie dało się go używać.

Kilka (2-3) zgrzytów miałem z aparatem wywołanym dwuklikiem głośności, wywalał się przy próbie podglądnięcia zrobionej fotki.
Nigdy nie przydarzyło mu się to na odblokowanym telefonie, najwidoczniej blokada ekranu mu nie pozwala podejrzeć fotki czasami.
Któreś apki mi się czasami zamykały, ale okazało się to ich winą, bo po aktualizacjach przestały sprawiać problemy.

Jeżeli wyczyszczenie fona do zera to nie problem dla Was, to ja polecam tą wersję i czekam na następną ;)

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...