miuii Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Witam. Od wczoraj używam Redmi 2 16GB z XFS. Wersja Miui 5.4.17. Jest to mój pierwszy telefon z Miui i mam kilka pytań. 1. Czy jest możliwość zmienić siatkę aplikacji na ekranie głównym. W tej chwili w poziomie mam 3 ikonki a w pionie 4. Chciałbym mieć w poziomie 4 a w pionie 5. Szukałem w ustawieniach ale nic nie znalazłem. 2. Zainstalowałem Launcher Nova i przywróciłem ustawienia Launchera z poprzedniego telefonu. Kiedy włączę ustawienia Nova to nie mam możliwości aby ustawić ten Launcher jako domyślny. Po kliknięciu na tą funkcję włącza się Miui. Podobnie się dzieje kiedy chcę zrobić skrót na pulpit np. baterii - pojawia się komunikat "Niestety, aplikacja została zatrzymana". Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 1. Usuń zegar i będziesz miał cały pulpit dostępny. 2. Ustawienia - aplikacje - aplikacje domyślne - launcher dajesz novy i tyle. Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Trafiłem wczoraj na moduł Plak do Xposed jak ktoś się nie boi testować to w nim można dowolnie zmieniać rozmiar siatki (moduł był pisany pod redmi2 ale rzekomo wspiera wszystko z v6). Ja osobiście nie testowałem i nie zamierzam, bo mi pasuje jak jest domyślnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miuii Posted April 28, 2015 Author Share Posted April 28, 2015 Dziwne, bo wszędzie w internecie na zdjęciach i filmach widzę 4 ikony w poziomie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 Daj Przykład Link to comment Share on other sites More sharing options...
miuii Posted April 29, 2015 Author Share Posted April 29, 2015 (edited) Daj Przykład np. http://www.xiaomiforsale.com/pl/telefony/136-xiaomi-redmi-2-2gb-black.html#/rozmiar_pamieci-16/typ_sieci-lte/kolor-yellow Już doszedłem drogą dedukcji, a więc tak: Jeżeli ustawimy czcionkę na rozmiar Mały, Normalny i Średni to mam w poziomie 4 ikony a w pionie 5. Jeżeli ustawię czcionkę na Duży to w poziomie mam 3 ikony a w pionie 4. Edited April 29, 2015 by miuii Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 W poziomie 3? Ja mam ciągle w pionie 4 na 5 w poziomie. Ale ja mam mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts