mrosi Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10 Pro (nazwa kodowa: cmi). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI10Pro_V12.1.2.0.RJACNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
lyru332 Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 Ktoś używa ? Poczytałem trochę o problemach, z tego co wiem to zamyka aplikacje i nie działają aplikacje sklonowane. Czy to dot. tej wersji sprzed nocnego reupload'u ? (też takie coś gdzieś przeczytałem ;)) Mam u siebie 12.0.4 a nie chcę sobie strzelić w kolano
jacek7824 Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 Używam wersję 12.1.2, aplikacje w miarę działają, ale na razie polecam pozostanie na wersji z androidem 10. Z problemów jakie widzę w 12.1.2 to charczenie dźwięku jak telefon zaczyna dzwonić, automatyczna jasność trochę szwankuje (po zmroku jasność ekranu jest trochę za mała), przed wygaszeniem się ekranu telefon się chwilowo rozjaśnia. Da się z tym żyć ale czekam na poprawki
Kacper Skrzypek Posted September 19, 2020 Posted September 19, 2020 Na razie tak, 10 stable jest zdecydowanie stabilniejsze. Nawet w sumie beta na 11 jest trochę lepsza, jeśli już ktoś chce używać 11..
jacek7824 Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 Z problemów z software to jeszcze Wi-fi nie działa zawsze prawidłowo. Czasem pokazuje mi że wi-fi nie ma dostępu do internetu, po wyłączeniu i włączeniu wi-fi w telefonie ta sama sieć już ma połączenie z internetem. Przed aktualizacją nie było tego problemu. Może to być związane z przełączaniem się telefonu z wi-fi 5g na 2.4g.
orte Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 (edited) To że apki nie działają to raczej nie wina systemu, u mnie tylko z apką od pogody i Aliexpres mam problemy, ale nie było na nie ostatnio aktualizacji. Wgrywałem ponownie aktualizacje z .zip, bo wcześniej to prawie nie dało się używać telefonu, jest dużo lepiej. Może i faktycznie był reupload. Co do systemu, to czasami mi laguje lekko. Z innych rzeczy, to po wywołaniu dwuklikiem aparatu na blokadzie ekranu, zrobieniu zdjęcia i próbie podglądu wysypał mi apkę, 2x. Także 2 razy przywitał mnie rozmytym całym ekranem, raz przy dzwonieniu do mnie (mam screenshot), raz od razu po odblokowaniu odciskiem palca. Jeszcze przy połączeniu przychodzącym potrafi złapać lagi, przy odtwarzanym własnym dzwonku słyszę to dobrze. EdycjaWłaśnie kolejny raz mam. Edited September 22, 2020 by orte
Kacper Skrzypek Posted September 29, 2020 Posted September 29, 2020 Dzisiaj poszedł update do V12.1.3.0.RJACNXM. Niestety nie wiem, czy naprawia on wspomniane problemy.
orte Posted September 30, 2020 Posted September 30, 2020 @Orjon za chwilę sprawdzę Co prawda wróciłem już na 12.0.4.0, ale co mi tam.
orte Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Ciut lepiej, ale BT bez zmian. W odpowiednim wątku zamieściłem post.
Recommended Posts