grzegorz_d Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Działa wszystko u mnie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 Sprawdź czy urządzenie jest certyfikowane jak nie spróbuj w bezpieczeństwie w ustawieniach zaktualizować poziom zabezpieczeń Google play powinno pomóc. Raz tak miałem że nie było certyfikowane aktualizacja pomogła.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 No i już nie mam tej aktualizacji pewnie wycofują jak dwie poprzednie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsat Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 ja mam certyfikowane urzadzenia android 11 , teraz działa nawet czujnik zblizeniowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.iron Posted May 28, 2021 Share Posted May 28, 2021 (edited) Zainstalowałem. Faktycznie wszystko śmiga bez problemu i jest urządzenie certyfikowane. Działa spoko bez opóźnień i póki co nie zrestartował się Edited May 28, 2021 by marcin.iron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted May 30, 2021 Share Posted May 30, 2021 Dziś v12.0.8.0 zmienił status na stabilną (już bez dopisku beta) https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/surya/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek-SJ Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Zainstalowane, wydaje się być wszystko OK. W panelu pojawił się Profil Służbowy, było to wcześniej? Jakoś tego nie kojarzę i po co on wogóle jest. Jak wyłącze to pojawia się dodatkowa ikonka na pasku, też zresztą niepotrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 (edited) Zaktualizowałem (hard resetu nie robiłem) i widzę pierwszy błąd: kosz pokazuje 0 plików mimo że jest w nim kilka zdjęć. Edit: zaskoczyło coś i zaczął wyświetlać ilość plików. Edited May 31, 2021 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 Sprawdziłem eksportuje na dysk Google bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lowermann Posted May 31, 2021 Share Posted May 31, 2021 6 godzin temu, Arek-SJ napisał: Zainstalowane, wydaje się być wszystko OK. W panelu pojawił się Profil Służbowy, było to wcześniej? Jakoś tego nie kojarzę i po co on wogóle jest. Jak wyłącze to pojawia się dodatkowa ikonka na pasku, też zresztą niepotrzebna. Tak, był wcześniej Profil służbowy, a mi po aktualizacji do android 11 zniknął w ogóle profil ten i go nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mek Posted June 30, 2021 Share Posted June 30, 2021 (edited) Hej, Jakiś czas teamu zaktualizował mi się telefon do POCO X3 NFC EEA MIUI V12.0.8.0.RJGEUXM EEA (Android 11.0) czy bez odblokowania bootloadera da się jakoś wrócić do Android 10.0 ? Dlatego że po aktualizacji spadła wydajność telefonu, wiadomość Google mulą, przeglądarka podobnie, wydajność całego telefonu widocznie spadła, wcześniej wszystko działało błyskawicznie i płynnie w 60/120Hz. Edit Znalazłem filmik, na którym pokazują, że można kliknąć symbol miui, aby wczytać starą wersję, nie sprawdzałem jeszcze, czy to działa. Czy ktoś też spotkał się, aby RJGEUXM EEA działała wolniej na 10, oraz czy to normalne, że ogólnie Android 11 działa wolniej? Dzięki z góry za odpowiedź pozdrawiam. Edited June 30, 2021 by mek Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQuhero Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 Telefon poco m3. Ja mam następujący problem z aktualizacją, po aktualizacji wyskoczył problem z google, więc stwierdziłem, że wyłącze na chwilę telefon, a teraz mam problem bo nie chce się włączyć. Nawet przy próbie robienia hard resetu ekran nic nie wyświetla. Jakieś pomysły? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
janki111 Posted July 1, 2021 Share Posted July 1, 2021 12 godzin temu, mek napisał: Hej, Jakiś czas teamu zaktualizował mi się telefon do POCO X3 NFC EEA MIUI V12.0.8.0.RJGEUXM EEA (Android 11.0) czy bez odblokowania bootloadera da się jakoś wrócić do Android 10.0 ? Dlatego że po aktualizacji spadła wydajność telefonu, wiadomość Google mulą, przeglądarka podobnie, wydajność całego telefonu widocznie spadła, wcześniej wszystko działało błyskawicznie i płynnie w 60/120Hz. Edit Znalazłem filmik, na którym pokazują, że można kliknąć symbol miui, aby wczytać starą wersję, nie sprawdzałem jeszcze, czy to działa. Czy ktoś też spotkał się, aby RJGEUXM EEA działała wolniej na 10, oraz czy to normalne, że ogólnie Android 11 działa wolniej? Dzięki z góry za odpowiedź pozdrawiam. Czy po aktualizacji robiłeś reset do ustawień fabrycznych? Jak nie to na 99% to jest przyczyną, bowiem jest przeskok między 10 a 11, a to ogromne zmiany w systemie. U mojej żony telefon chodzi płynnie nic się nie zacina, wszystko działa. Powrót do 10 tylko przy odblokowanym bootloaderze. Ten powrót, o którym piszesz, tyczy się tej samej wersji androida. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 26, 2021 Author Share Posted July 26, 2021 POCO X3 NFC - Global Stable ROMMIUI V12.5.1.0.RJGMIXM (Android 11 & MIUI 12.5)*Mi Pilot Testers OTA z V12.0.1.0https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJGMIXM/miui-blockota-surya_global-V12.0.1.0.RJGMIXM-V12.5.1.0.RJGMIXM-b35403bcfd-11.0.zipRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJGMIXM/miui_SURYAGlobal_V12.5.1.0.RJGMIXM_e3b8205e7f_11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
mek Posted August 11, 2021 Share Posted August 11, 2021 (edited) W dniu 1.07.2021 o 12:10, janki111 napisał: Czy po aktualizacji robiłeś reset do ustawień fabrycznych? Jak nie to na 99% to jest przyczyną, bowiem jest przeskok między 10 a 11, a to ogromne zmiany w systemie. U mojej żony telefon chodzi płynnie nic się nie zacina, wszystko działa. Powrót do 10 tylko przy odblokowanym bootloaderze. Ten powrót, o którym piszesz, tyczy się tej samej wersji androida. Przywróciłem telefonu do ustawień fabrycznych, ale to nic nie dało, po prostu w moim modelu ta modyfikacja android 11 działa mega wolno. Teraz, wiem, że każda wersja jest inna, może mieć inne podzespoły, albo sam proces produkcyjny może mieć na to wpływ, pomijając fakt, że samo miui nie jest zoptymalizowane, dlatego chodzi to marnie, nie po to kupiłem 4 miesiące wcześniej telefon, aby po aktualizacji do Android 11, myślał o Kupinie nowego, a teraz jestem bardzo niezadowolony tym telefonem, to jest tragiczne, że z powodu pozornej dodatkowej funkcjonalności telefon działa wolno. Po tylu latach z Xiaomi myślę, że warto zmienić go na coś lepszego, coś, co działa szybko i bez awaryjnie. Co więcej, odczuwam to tak, jakby ich działanie było intencjonalne, a przynajmniej obojętne. Czekam jeszcze na chociaż beta, wersje 12.5, która mam nadzieje pojawi się niebawem, jest do wersji Global? Świetnie, z tym że ja mam EEA, wersja pod Xiaomi.Eu ktoś napisze, w ramach "rozwiązania problemu", niezły pomysł, gdyby nie fakt, że i tam pojawiają się głosy rozczarowania. Mały ryż nie jest już taki mały, ale i smakuje inaczej. Edited August 11, 2021 by mek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 POCO X3 NFC Global EEA - V12.5.2.0.RJGEUXM Wersja dla Mi Pilot https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RJGEUXM/miui-blockota-surya_eea_global-V12.0.8.0.RJGEUXM-V12.5.2.0.RJGEUXM-874a48e09c-11.0.zip https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RJGEUXM/miui_SURYAEEAGlobal_V12.5.2.0.RJGEUXM_9246503050_11.0.zip Cytat System New: Response to gestures is now instant. New: With 20 times more rendering power, there are now few limits to what you can see on your screen. New: With custom device model adjustments, any phone becomes faster after the upgrade. Optimization: Updated Android Security Patch to July 2021. Increased system security. Optimization: MIUI became lighter, faster, and more durable. Notes New: Excerpts save text, URLs, and images to Notes in a few simple taps. New: Dynamic layouts bring the typography in Notes to a new level. New: Compose mind maps with complex structures. New: New tools for doodling and sketching. New: Press and hold a sketch to adjust the strokes automatically. New: A gesture shortcut now allows you to create notes, tasks, and excerpts anywhere. All-new Notes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Dziwne bo ja nie należę do testerów a się aktualizuje jużWysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Duża część leci do testerów, i wybiórczo/losowo do pojedynczych zwykłych, bajzel mają w systemie. Realme podobnie robi, i się ludzie wkurzają bo jak za dużo bugów to aktualizacja wycofana i z syfem na fonie się zostaje.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lowermann Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 No i jak, naprawili w tej aktualizacji dymki czatu, na okrągłe? i czy po wyświetleniu dymka na jako sms, i chęci napisania, już nie przesłania klawiatura pola wpisywanego tekstu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xymox4AD Posted August 24, 2021 Share Posted August 24, 2021 Właśnie dostałem, bez uczestnictwa z żadnym programie. Od rana sprawdzałem na kilku regionach. I teraz przyszło z Region: Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pryniol Posted August 24, 2021 Share Posted August 24, 2021 Też dostałem, 12.5.2 Global, Stabilna, bez uczestnictwa z żadnym programie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lowermann Posted August 24, 2021 Share Posted August 24, 2021 Dymki dalej kwadratowe, ale reszta, czyli powiadomienia itp, są ok, nie nachodzą, można odpisywać widząc, aktualizacja ta ma 997 mb, a ta wersja beta ma 2.7 GB. Narazie testuję, nie chcę przywracać ustawień fabrycznych bo mam za dużo aplikacji, i wszystko poustawiane Link to comment Share on other sites More sharing options...
mek Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 Co masz na myśli, pisząc regiony? Zmiany krajów/jeżyka, a potem sprawdź aktualizacje? Ja również testuje, u mnie nie znalazło mimo zaznaczenia opcja, aby wykrywał wczesne wersje, zainstalowałem update. EEA 12.5.2 jest oznaczona jako beta. Google news czy jak to się wabi, nadal chodzi skokowo. Na plus są zmiany, nowa belka powiadomień i inne akcenty, ale telefon wcale nie działa szybciej, działa tak samo jak do tej pory, przynajmniej moja seria lub egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_gie Posted August 25, 2021 Share Posted August 25, 2021 Po tej aktualizacji u mnie OK jak na razie... Po poprzedniej aktualizacji, gdy włączałem mapy albo yanosika zamrażało mi 1/4 dolnego ekranu, chyba naprawili ten błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 Ja nie miałem na starym sofcie tego widoczni Xiaomi używa różnych bebechów kiedyś widziałem w redmi note 8 pro dwa rozne zamontowane aparaty tzn różnych dostawców Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marceli7 Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Muszę to napisać...Poco X3, Opel Astra. Android Auto.Od dłuższego czasu borykałem się z problemem całkowitej utraty dźwięku po wykonaniu rozmowy telefonicznej przy korzystaniu z Android Auto. Każda rozmowa wymuszała na mnie konieczność ponownego podłączenia telefonu kabelkiem USB do systemu samochodu. Inaczej nie było żadnego dźwięku z AA. Próbowałem różnych sposobów, które pojawiały się na necie. Nie dało rady.Aktualizacja 12.5.2 wyleczyła problem.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
drk001 Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Panowie macie w swoich POCO X3 PRO w wibracjach opcję "haptyczna informacja zwrotna"? Na Globalu 12.5.2 u mnie brak takiej opcji. A w drugim telefonie tylko POCO X3 również na tym samym Globalu ta opcja jest. Jak wy macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted October 27, 2021 Share Posted October 27, 2021 (edited) Nowa aktualizacja Edit: Po 20 minutach zniknęła chyba dobrze ze nie aktualizowałem. Edited October 27, 2021 by pawel188 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas84 Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 W dniu 27.10.2021 o 10:54, pawel188 napisał: Nowa aktualizacja Edit: Po 20 minutach zniknęła chyba dobrze ze nie aktualizowałem. U mnie nie zniknęła ( poco x3 pro ) i ją zassało. Telefon działa. Nic wiecej na razie nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Tylko że Poco X3 NFC a Pro to zupełnie inne telefony, więc post trochę nie w tym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 zainstalowałem wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamos11 Posted November 3, 2021 Share Posted November 3, 2021 Wczoraj nowa aktualizacja. Tylko nie wiem jak to się stało że sama się ściągnęła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 ta sama aktualizacja co ja miałem ale inny opis Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamos11 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 2 godziny temu, pawel188 napisał: ta sama aktualizacja co ja miałem ale inny opis Instalowales? Jakieś problemy? Co zmienili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 (edited) Nie zauważyłem żadnych zmian, u mnie w opisie było tylko że aktualizacja pakietu bezpieczeństwa, wszystko działa. Edited November 4, 2021 by pawel188 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts