michal_gie Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) 1 godzinę temu, Marchelius napisał: U mnie też wersja 2.20.1.24 a telefon kupiony w mi-store, w sklepie "fizycznym" w galerii handlowej, więc na 99,99 w wersji EEA. @michal_gie gdzie kuopwałeś swój telefon ?? Może faktycznie masz inną wersję ?? W MediaMarkcie bo w mistore nie mieli 128GB. Zauważyłem, że aby kliknąć w te dwie ikonki, o których pisałem - nie trzeba celować w środek, tylko 2 mm ponad ikonką. Jakieś pomysły...? Edit: wyczyszczone dane klawiatury google, usunięta aktualizacja i wgrane na nowo. Działa. Edited March 16, 2021 by michal_gie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) 18 minut temu, michal_gie napisał: W MediaMarkcie bo w mistore nie mieli 128GB. Zauważyłem, że aby kliknąć w te dwie ikonki, o których pisałem - nie trzeba celować w środek, tylko 2 mm ponad ikonką. Jakieś pomysły...? Edit: wyczyszczone dane klawiatury google, usunięta aktualizacja i wgrane na nowo. Działa. ja miałem to samo tylko u góry ekranu i winny był luncher bo wypuścili bete do google play jako wersje stabilna możesz z apk mirror zainstalować wcześniejsza wersje Edited March 16, 2021 by pawel188 Link to comment Share on other sites More sharing options...
buartekk Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 (edited) Panowie, przy próbie instalacji aktualizacji z tego linka wyskakuje błąd jak poniżej Jak to przeskoczyć? Wersja EEA (QJGEUXM) 12.0.8.0, Edited March 16, 2021 by buartekk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 9 minut temu, buartekk napisał: Jak to przeskoczyć? Nie da się bo 12.06 na Androidzie 11 wycofali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buartekk Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 1 minutę temu, FromWP napisał: Nie da się bo 12.06 na Androidzie 11 wycofali. A jaką wersję zainstalować żeby przeszło? Zależy mi na bezprzewodowym android auto, który podobno ma się pojawić w Android 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 11 minut temu, buartekk napisał: A jaką wersję zainstalować żeby przeszło? Jak wycofali to żadna nie pomoże. Musisz poczekać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_gie Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 W Android 11 miały być dodatkowe funkcje przypisane do klawisza zasilania. Wie ktoś może jak to aktywować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 11 minut temu, Marchelius napisał: Robić downgrade czy czekać na owy update To od pewnego czasu normalna procedura. Wydają OTA dla pewnej liczby użytkowników, czekają, analizują błedy i jak coś ich zdaniem jest nie tak to wycofują. Jak jest ok to dają wszystkim przez OTA. Jak dostałeś i nic się nie dzieje to po prostu poczekaj na nowsze wydanie. A tu strona na której dosyć szybko pojawiają się linki do pobrania i info o wycofanych romach dla POCO X3 NFC https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/surya/roms-eea-stable/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baczeekk Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Wcześniej przy A10 też tak było z jedną z niedawnych aktualizacji. Niektórzy nie zdążyli i wypytywali co z aktualizacją bo jedni mieli a oni nie. Po jakimś czasie wypuścili dla wszystkich znowu z pewnie poprawionymi błędami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 (edited) Da się przywrócić Androida 10 takiego jakiego miałem wcześniej 12.0.8.0.QJGEUXM bez utraty gwarancji? Bo zaktualizowałem do 11 jak była dostępna i mam same problemy głównie z restartami i nawet przywracanie do ustawień fabrycznych nie pomogło ☹️ Edited March 25, 2021 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Czy jesteś na starszym romie czy na nowszym, nie ma znaczenia dla gwarancji..Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Próbuję właśnie wgrać przez MiFlash i na końcu po około 20 min. wywala error: mi flasherror flash timeout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Czy masz prawidłowy rom do tego modelu, czy jest on fastboot,? Na sprzęcie z ryzenem miflash nie lubi pracować, tak samo pod usb3.Spróbuj innym kablem. Mi flash uruchamiaj w trybie administratora.Botloader masz odblokowany? Spróbuj inną wersję miflash.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 (edited) Możliwe że coś z romem namieszałem. Teraz po aktualizacji do Androida 11 mam MIUI Global 12.0.6.0 RJGEUXM pobrałem 12.0.8.0 QJGEUXM Fastboot z tej strony: https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/surya/ ale przy nim nie pisze global tylko EEA. Już się pogubiłem na co mam patrzyć (global/EEA) czy końcówkę EUXM? Nie pamiętam jaki był zaraz po zakupie telefonu ale wydaje mi się że: MIUI Global 12.07.0 QJGEUXM. Co do botloadera to jest zablokowany więc zamiast w fastboot wchodzę w: Power i vol+ i tam wybieram Connect with MIAssistant (to jest to download mode?) Edited March 26, 2021 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 33 minuty temu, Bogdan75 napisał: Co do botloadera to jest zablokowany więc zamiast w fastboot Jak zablokowany to po co pobrałeś rom fastboot? Nic z nim nie zrobisz, w download mode również, bo nie masz uprawnień. Connect to PC to nie jest tryb download. Connect to PC też używa romów recovery. EUXM to rom EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 (edited) No to jaki rom i jakim sposobem wgrać na zablokowanym bootloaderze? EUXM Recovery i przez connect to pc? Edited March 26, 2021 by Bogdan75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Napisałem, recovery. To MiPcSuite w trybie Connect to PC to takie rozszerzenie recovery. Raczej bie pomoze. Bez odblokowania bl powrót do starszej wersji Androida nie będzie łatwy. Najlepiej w fastboot i MiFlash po odblokowaniu bl, albo poczekać na nowszą wersję z Androidem R. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogdan75 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 No dobrze a czy tą obecną wersję lub jak wyjdzie nowsza to da się wgrać bez odblokowywania bootloadera? Żeby wgrać to jeszcze raz na czysto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Odblokuj bootloadera i wtedy wygrywasz na czysto z opcją zablokowania bootloadera, i masz fona jak ze sklepu.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 37 minut temu, Bogdan75 napisał: No dobrze a czy tą obecną wersję lub jak wyjdzie nowsza to da się wgrać bez odblokowywania bootloadera? Tej obecnej nie wgrasz ponownie bo recovery sprawdza przy wgrywaniu rom i jak wycofany to nie pozwala na wgranie. Nawet jak pobierzesz ręcznie i będziesz chciał wgrywać z pobranego pliku. Jak wyjdzie nowsza to da się wgrać bez problemów z zablokowanym bl przez OTA albo z pobranego pliku (w aktualizacjach czyli przez fabryczne recovery). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos81kk Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 Pozostaje odblokowanie bł i wgranie z opcją lock all wtedy wgra się się soft z zablokowanym blWysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 13, 2021 Author Share Posted April 13, 2021 POCO X3 NFC - EEA Stable ROMMIUI V12.0.6.4.RJGEUXM [Mi Pilot Tester]Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.0.6.4.RJGEUXM/miui_SURYAEEAGlobal_V12.0.6.4.RJGEUXM_393436f62d_11.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
janki111 Posted April 13, 2021 Share Posted April 13, 2021 (edited) Da się to jakoś zainstalować? U żony mam zainstalowane 12.0.6.0 na andku 11. Próba instalacji przez wybranie paczki z aktualizatora skutkuje komunikatem, że w skrócie konto nie ma uprawnień do tej wersji testowej, a przez recovery nie ma opcji Install update.zip. Trochę męczą codzienne rebooty telefonu Edited April 13, 2021 by janki111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 wiadomo kiedy będzie OTA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 MIUI EEA V12.0.7.0.RJGEUXM tylko Mi Pilot na razie https://bigota.d.miui.com/V12.0.7.0.RJGEUXM/miui_SURYAEEAGlobal_V12.0.7.0.RJGEUXM_641da640cd_11.0.zip https://bigota.d.miui.com/V12.0.7.0.RJGEUXM/miui-blockota-surya_eea_global-V12.0.6.0.RJGEUXM-V12.0.7.0.RJGEUXM-1bf4431794-11.0.zip lista zmian Centrum kontroli Nowe: Przesuń palcem w dół od lewego górnego rogu, aby otworzyć Pasek powiadomień, i od prawego górnego rogu, aby otworzyć Centrum kontroli Nowe: Opcja, która pozwala ograniczyć otwieranie Centrum kontroli na ekranie blokady Tryb ciemny Zoptymalizowano: Poprawa jasności i kolorów tapet w trybie ciemnym System Zoptymalizowano: Gesty pełnoekranowe są teraz ignorowane na stronie alarmowej ekranu blokady Zoptymalizowano: Zaktualizowano Pakiet Bezpieczeństwa Android do kwietnia 2021 r. Zwiększono bezpieczeństwo systemu. Stabilny MIUI oparty na Android 11 Stabilny MIUI oparty na Android 11 Pasek powiadomień, Panel powiadomień Nowe: Możliwość przełączania się między podłączonymi urządzeniami w powiadomieniu o odtwarzaniu multimediów GPS zmienia nazwę na "Lokalizacja" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 o co z tym mi pilotem chodzi ?:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 @pawel188 Jest to specjalny program, gdzie chętni mogą wypełnić wniosek o przyjęcie ich do grupy testerów oprogramowania. Tu masz przykład. Po zakończeniu rekrutacji firma udostępni listę z num era ID biorącymi udział w teście. Od tego momentu będziesz dostawał aktualizacje wcześniej niż inni. Oczywiście pod warunkiem, że Twoje ID znajdzie się na tej liście. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
janki111 Posted April 19, 2021 Share Posted April 19, 2021 Wczoraj wieczorem pojawiło się OTA z 12.0.6 na 12.07 RJGEUXM - telefon zaktualizowany, z tego co czytałem na tej wersji nie ma już rebootów Oby tak dalej. Jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasknw Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 opłaca się przechodzić z global na eea ? dla andka 11 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janki111 Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Ale eea to jest też global. Bardziej pytanie powinno brzmieć przy warto przechodzić z global na xiaomi.eu.Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasknw Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 (edited) Dnia 24.04.2021 o 09:47, janki111 napisał: Ale eea to jest też global. Bardziej pytanie powinno brzmieć przy warto przechodzić z global na xiaomi.eu. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Jak na razie muszę odczekać 168 godzin na bootloader więc jestem uziemiony na xiaomi.eu. No i racja pytanie czy warto na xiaomi.eu Edited April 25, 2021 by lukasknw Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_d Posted April 26, 2021 Share Posted April 26, 2021 Zaktualizowałem do 12.0.7 , android 11. Telefon mulił niemiłosiernie. Zrobiłem przywracanie do ustawień fabrycznych. Chodzi lepiej, ale jest kilka błędów. W aplikacji Facebook nie ma opcji wyłączenia dźwięków aplikacji, Messenger nie ma dymków ( to akurat znany problem) no i co najgorsze źle działa czujnik zbliżeniowy. Po zakończeniu rozmowy ekran pozostaje czarny. Próbuję odblokować bootloader ale i tutaj telefon się buntuje...Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
janki111 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Nie zauważyłem takich problemów w telefonie żony. Telefon zaktualizowany z 12.06 na 12.07 bez resetu, działa płynnie, nic się nie wiesza. Czujnik zbliżeniowy działa prawidłowo. Facebook? - zobacz ustawieniach na androidzie - powiadomienia i dźwięki, czy to pomoże - ja mam telefon zawsze wyciszony, także nie zauważyłem tego Jeśli chodzi o dymki czatu to jest na to sposób (instalacja zmodyfikowanego messengera) - więcej info na priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Potwierdzam słowa kolegi wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_d Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 No i się wyjaśniło, wersja 12.0.7 została wycofana.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts