IrNeT Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Witam Mam pewien problem a dokładnie wysyłanie pakietów danych w wielkości 1kB systematycznie co około 10 min przy WYŁĄCZONEJ transmisji danych w telefonie MI4 przy wgranej wersji stable - MIUIPolska_cancro_4.8.22_kk-4.4 Zaznaczam że transmisja danych została na 101% wyłączona i było to kontrolowane bardzo często Telefon posiada kartę z sieci Play , stary tani abonament za 19,90zł bez pakietu transmisji danych , nie potrzebuje więcej więc na obecna chwile nie kombinuje z innym abonamentem W dniu wczorajszym przyszło mi powiadomienie o kolejnej zapałacie za abonament i się zdziwiłem ... 493 kB - 56,16 zł Sprawdziłem na stronie Play24 o co chodzi i ... Jak widać na historii połączeń 1kB pojawia się systematycznie co około 10min Nie wiedząc jeszcze o tym fakcie , żona (mój telefon ale zastał i zabrany ) zażyczyła sobie v6 ponieważ córka ma taki sam i zobaczyła u niej i jak to kobieta ... ja też taki chce więc wgrałem jej wersje v6 oznaczoną stable 5.1.30 Co najdziwniejsze w tym wszystkim ... wgrałem v6 22.05.2015 około 17:30-17:40 i od tego czasu do tej pory na wykazie połączeń z Play24 nie widnieją te pakiety co 10 min w wielkości 1kB (4 pozycja od góry na foto to pokazuje) Na obecną chwile w MI4 v6 / Panel sterowania / Użycie danych / Szczegóły użycia danych / w opcjach Wczoraj , Dzisiaj pokazuje mi b/d , natomiast jeżeli wybiorę W tym miesiącu to pokazuje mi tylko jedna pozycje Systemowe 628,0KB ... rozwijając to pozycje całe 628,0KB widnieje przy pozycji SMS , wszystkie inne pozycje to znowu b/d Mam nadzieje że opisałem ten problem jasno (w sumie to tak już się mleko rozlało bo 60 zł będzie mnie na inne przyjemności , w bieżącym okresie rozliczenia już widzę 18zł za czyli 80 zł poszłooooooooo ) Teraz mam pytanie ... 1. Jak to możliwe aby telefon wysyłał jakieś pakiety danych przez sieć komórkową jeżeli jest ona na 101% wyłączona ??? 2. Co mogło (jaka aplikacja w v5) mogła tak mi zrobić na złość ??? Bardzo proszę nie wstawiać odpowiedzi typu ... trzeba było odraz wgrać v6 i nie miałbyś problemu , tylko proszę o Wasze opinie odnośnie moich dwóch pytań powyżej za co z góry dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Jesteś kolejną osobą z Play która ma problem z wysyłaniem danych pakietowych. Skontaktuj się z laseczkami z Infolinii Play. Czasem są urocze, czasem nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 A co ma Infolinia PLAY do tego skoro po wgraniu V6 problem znika ?, problem występuje na V5 i kolego się próbuje dowiedzieć co jest przyczyną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Mi też ściągało niewielki ilości danych w Play, mimo wyłączonej transmisji danych. Zmodyfikowałen nazwę APN i już ani jeden bajt nie poleciał więcej . Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
IrNeT Posted April 23, 2015 Author Share Posted April 23, 2015 Zmodyfikowałen nazwę APN i już ani jeden bajt nie poleciał więcej . Teraz tego już nie sprawdzę bo nie chce mi się wracać do v5 (żonie pasuje ) ale dlaczego przy v5 "potrzeba" modyfikować APN a przy v6 nie trzeba Od wczoraj od 17:42 nie zauważyłem już na stronie 24Play żadnego pakietu 1kB Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Wersje v6 już jakiś czas mam, to teraz APN zostawię taki jak operator wskazuje i zobaczę po dobie, czy jakieś dane zostaną naliczone. Może rzeczywiście w v6 już żadne lewe dane nie płyną. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztof798 Posted April 26, 2015 Share Posted April 26, 2015 Po ustawieniu APN tak jak operator nakazuje i przy wyłączonej transmisji danych jednak ciągle co około 30 -60 min. w billingu jest naliczone po 1 kb danych, każde po 2 grosze. No nic, jednak Play mimo włączonego wifi i wyłączonej transmisji danych jakoś przez dane komórkowe coś przesyła. Z powrotem wróciłem do zmodyfikowanej nazwy APN. Wysłane z mojego MI 3W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts