Jump to content

Mi4 Wcdma - V5 Stable 4.08.22 - Pakiety 1Kb

IrNeT

Recommended Posts

Witam

Mam pewien problem a dokładnie wysyłanie pakietów danych w wielkości 1kB systematycznie co około 10 min przy WYŁĄCZONEJ transmisji danych w telefonie MI4 przy wgranej wersji stable - MIUIPolska_cancro_4.8.22_kk-4.4

Zaznaczam że transmisja danych została na 101% wyłączona i było to kontrolowane bardzo często

Telefon posiada kartę z sieci Play , stary tani abonament za 19,90zł bez pakietu transmisji danych , nie potrzebuje więcej więc na obecna chwile nie kombinuje z innym abonamentem

W dniu wczorajszym przyszło mi powiadomienie o kolejnej zapałacie za abonament i się zdziwiłem ... 493 kB - 56,16 zł

Sprawdziłem na stronie Play24 o co chodzi i ...

MI4_1kb_1.JPG

MI4_1kb_2.JPG

Jak widać na historii połączeń 1kB pojawia się systematycznie co około 10min 

Nie wiedząc jeszcze o tym fakcie , żona (mój telefon ale zastał i zabrany :roll:  ) zażyczyła sobie v6 ponieważ córka ma taki sam i zobaczyła u niej i jak to kobieta ... ja też taki chce  :grin: więc wgrałem jej wersje v6 oznaczoną stable 5.1.30

Co najdziwniejsze w tym wszystkim ... wgrałem v6 22.05.2015 około 17:30-17:40 i od tego czasu do tej pory na wykazie połączeń z Play24 nie widnieją te pakiety co 10 min w wielkości 1kB (4 pozycja od góry na foto to pokazuje)

Na obecną chwile w MI4 v6 / Panel sterowania / Użycie danych / Szczegóły użycia danych / w opcjach Wczoraj , Dzisiaj  pokazuje mi b/d , natomiast jeżeli wybiorę W tym miesiącu to pokazuje mi tylko jedna pozycje Systemowe 628,0KB ... rozwijając to pozycje całe 628,0KB widnieje przy pozycji SMS , wszystkie inne pozycje to znowu b/d

Mam nadzieje że opisałem ten problem jasno (w sumie to tak już się mleko rozlało bo 60 zł będzie mnie na inne przyjemności , w bieżącym okresie rozliczenia już widzę 18zł za czyli 80 zł poszłooooooooo )

Teraz mam pytanie ...

1. Jak to możliwe aby telefon wysyłał jakieś pakiety danych przez sieć komórkową jeżeli jest ona na 101% wyłączona ???

2. Co mogło (jaka aplikacja w v5) mogła tak mi zrobić na złość ???

Bardzo proszę nie wstawiać odpowiedzi typu ... trzeba było odraz wgrać v6 i nie miałbyś problemu , tylko proszę o Wasze opinie odnośnie moich dwóch pytań powyżej za co z góry dziękuje 

Zmodyfikowałen nazwę APN i już ani jeden bajt nie poleciał więcej .

Teraz tego już nie sprawdzę bo nie chce mi się wracać do v5 (żonie pasuje  :smile: ) ale dlaczego przy v5 "potrzeba" modyfikować APN a przy v6 nie trzeba

Od wczoraj od 17:42 nie zauważyłem już na stronie 24Play żadnego pakietu 1kB

Po ustawieniu APN tak jak operator nakazuje i przy wyłączonej transmisji danych jednak ciągle co około 30 -60 min. w billingu jest naliczone po 1 kb danych, każde po 2 grosze. No nic, jednak Play mimo włączonego wifi i wyłączonej transmisji danych jakoś przez dane komórkowe coś przesyła. Z powrotem wróciłem do zmodyfikowanej nazwy APN.

Wysłane z mojego MI 3W

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...