jacek7824 Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 Po instalacji Miui 12 android 11 na mi10 pro pojawił mi się problem z wykonywaniem połączeń- brak dźwięku łączenia i po odebraniu połączenia głucho w "słuchawce". Używam 2 karty SIM.
wirszews Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 (edited) Hej, mam to samo. Jak się uruchomi ponownie telefon to na chwilę głos wraca. Dodam że mam Xiaomi mi 10 pro dualsim (chodź po wyjeciu jednej karty jest to samo). Wgrywałem z a10 bez formatu. Czy ktoś wie jak powrócić do poprzedniej wersji bez utraty danych aplikacji? Tak jakby gdzieś ubijało dialerowi dostęp do głośnika i mikrofonu. Dodam że włączenie na głośnik nie pomaga, mam apke plusa do wifi calling (ona ma swój dialer) i przez nią połączenia normalnie działają - ale nie miescie nie będę z routerem chodzić żeby działał dźwięk:) Edited September 9, 2020 by wirszews
jacek7824 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 Proplem też pojawia się u kolegi na k30 pro
wirszews Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 (edited) po wgraniu przywracales ustawienia fabryczne? Właśnie robię kopie apek i chyba spróbuję przywrócić Edited September 9, 2020 by wirszews 1
jacek7824 Posted September 9, 2020 Author Posted September 9, 2020 (edited) Nie, próbowałem tylko wgrać ponownie soft ale nie pomaga. Jeszcze zauważyłem że nie można wybrać innych opcji preferowanej sieci jak 2G lub 5G. Pozostałe opcje przy kliknięciu się zaznaczają ale po ponownym wejściu nie jest nic zaznaczone. Edited September 9, 2020 by jacek7824
daniel.wu Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 Ale jaki dokładnie soft wgraliście, najnowszą bete, czy najnowszy stable, który dopiero pojawił się na Android 11? Wcześniej było ok, na innych wersjach romu?
jacek7824 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 No ja mam wersję 12.1.2.0. Wcześniej nigdy nie miałem problemów na żadnym romie.
wirszews Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 Problem pojawił się po przejściu z androida 10 na 11. Wersja 12.1.2.0 RJACNXM (stabilna) dla xiaomi mi 10 pro
Kacper Skrzypek Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 Problem zgłosiłem, pozostaje czekać na reupload.. Edit - wyłączcie OK Google i sprawdźcie czy dalej to samo? @wirszews @jacek7824 @Speedo 1
wirszews Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 (edited) Wyłączyłem google asystenta + uruchomiłem telefon. Na razie 3 połączenia poszły bez problemu:) Dam znać gdyby problem się powtórzył - raz też miałem że działało z 20 minut. Edit: jest ok, dzięki za szybką pomoc:) Edited September 10, 2020 by wirszews
jacek7824 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 Potwierdzam wyłącznie asystenta Google pomaga, z telefonu można ponownie dzwonić.
Mirek K. Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 (edited) Podpinam się tutaj, bo mam podobny problem. POCO X3 Pro (256), MIUI Global 12.5.5 Stabilna, Android 11. Od dzisiaj przy połączeniach nie słychać niczego w obie strony. Nie pomaga restart, Asystent Google jest wyłączony od zawsze. Ostatnio nie było żadnej aktualizacji ani niczego nie instalowałem. W trakcie połączenia nie ma ikonki przełączenia rozmowy na głośnomówiący ale nie pamiętam czy wcześniej była. Edit: Uff... Już wiem co było. Ktoś z domowników przypadkowo załączył nawigację Garmin w sąsiednim pokoju i z telefonu poprzez Bluetooth zrobił się głośnomówiący. Dlatego też zmieniła się ikonka głośnika na inną, "Garminową" a ja ciemnota nie skojarzyłem tego od razu. Zostawiam bo może komuś sparowana nawigacja też spłata takiego psikusa. Edited June 9, 2022 by Mirek K. Rozwiązanie problemu
Recommended Posts