Numb Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 Od ostatnich ROM-ów MIUI 6 jest inny system kopii, więc na 5.4.10 Ci jej nie zobaczy. Powrót bez wipe również nie wchodzi w grę, więc zostaje co najwyżej kopia apek w Titanium backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Kto instalował 5.9.24, jest jakaś poprawa? Do "Lamcza", krytykowałeś ankietę użytkownika "Rekuc" a sam nic w tym temacie nie zrobiłeś, a sorki zabiłeś temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 (edited) Tak ja zainstalowałem wczoraj, za kilka dni okaże się co i jak. EDIT: Nie chcę na razie zapeszać ale właśnie rozmawiałem z ojcem (on ma tego redmi 2) i było elegancko go słychać, oby tak zostało!!! Edited September 26, 2015 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Tak ja zainstalowałem wczoraj, za kilka dni okaże się co i jak. EDIT: Nie chcę na razie zapeszać ale właśnie rozmawiałem z ojcem (on ma tego redmi 2) i było elegancko go słychać, oby tak zostało!!! Dzięki za info, daj znać za jakiś czas czy dalej będzie dobrze, oby tak, na 5.4.10 cały czas jest dobrze ale wrzuciłbym coś nowszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 26, 2015 Share Posted September 26, 2015 Ten temat został zamknięty przez moderatora. Powód: Kolejne posty na temat mikrofonu proszę pisać w temacie z ankietą. Nie ma sensu ciągnąć 2 tych samych tematów. Jeśli chciałbyć ponownie otworzyć wątek, napisz do moderatora lub administratora forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximal Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Witam! Mam następujący problem- podczas nagrywania filmów (aplikacja wideo, Snapchat, Instagram) lub dyktafonem dźwięk jest przesterowany i słychać trzaski. Podczas rozmów wszystko jest ok, problem występuje na MIUI v7, na v6 jest lepiej, ale mikrofon też jest zbyt czuły. Czy da się coś z tym zrobić, czy powinienem oddać telefon na gwarancji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Na którym romie? Problem z mikrofonem występował na romach wcześniejszych niż 5.9.17 a na pewno 5.9.24 i późniejsze naprawiały ten problem. Jak masz któryś ze starszych v7 to zaktualizuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximal Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 3 romy jakie testowałem 5.11.12 , HM2014811_5.9.24_v7-4.4 oraz xiaomi.eu_multi_HM2014811_V7.0.9.0.KHJCNCI_v7-4.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fililpp Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 (edited) Na moim 5.11.12 nie ma żadnych problemów z mikrofonem przy nagrywaniu dyktafonem. Edited November 20, 2015 by fililpp Link to comment Share on other sites More sharing options...
konku Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Hej, Podczas rozmowy telefonicznej wszyscy, ale to wszyscy mówią że bardzo słabo mnie słychać. Włączyłem Viper FX bo gdzieś wyczytałem że pomaga. - Profil - wzomcnienie wokalu, extra loud aktywny siła efektu - mocna. Nie pomaga. Mój telefon to Redimi 2gb MIUI - 5.8.20 rozwojowa. Jakieś rady? Bardzo proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Viper nie działa na mikrofon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 22 minuty temu, konku napisał: Hej, Podczas rozmowy telefonicznej wszyscy, ale to wszyscy mówią że bardzo słabo mnie słychać. Włączyłem Viper FX bo gdzieś wyczytałem że pomaga. - Profil - wzomcnienie wokalu, extra loud aktywny siła efektu - mocna. Nie pomaga. Mój telefon to Redimi 2gb MIUI - 5.8.20 rozwojowa. Jakieś rady? Bardzo proszę. Zainstalować najnowsze miui... Problem został rozwiązany już dawno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konku Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 3 godziny temu, Nezumi napisał: Zainstalować najnowsze miui... Problem został rozwiązany już dawno. Rzeczywiście teraz słychać mnie świetnie. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niwdew Posted October 29, 2016 Share Posted October 29, 2016 (edited) Problem powrócił do mnie wczoraj, metody opisane w tym wątku nie dawały oczekiwanego rezultatu, restart pomagał na chwile 4-5 godzin. Rom aktualny Rozwiązanie z tego tematu zdaje się działać http://techsarjan.com/2016/04/redmi-2-mic-problem-solved.html Pozdrawiam Edit 02.11.2016 Już miałem dobrze, to poprawiłem, po aktualizacji do 6.10.27 znowu słabo mnie słychać, ktoś jeszcze ma taki problem? Zmiany w build.prop nie dają nic, wyłączone "google ok" też. Jakieś pomysły? Edited November 2, 2016 by niwdew EDIT Link to comment Share on other sites More sharing options...
romi_1984 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) Cześć, [odgrzewam kotleta] redmi 4 prime najnowsze aktualizacje.. co jakiś czas mój głos jak spod wody, wrrrr? jakieś pomysły, serwis oprogramowanie? Edited December 31, 2016 by romi_1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Dnia 30.12.2016 o 22:53, romi_1984 napisał: Cześć, [odgrzewam kotleta] redmi 4 prime najnowsze aktualizacje.. co jakiś czas mój głos jak spod wody, wrrrr? jakieś pomysły, serwis oprogramowanie? Dołączam się. Redmi 4 prime, zainstalowana wersja MIUI Polska 7.1.19. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niwdew Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Dołączam się. Redmi 4 prime, zainstalowana wersja MIUI Polska 7.1.19.A po restarcie wraca do normy??Wysłane z mojego Lenovo A5500-H przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThimGrim Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 2 minuty temu, niwdew napisał: A po restarcie wraca do normy?? Wysłane z mojego Lenovo A5500-H przy użyciu Tapatalka W sumie to wszystko chyba jednak jest dobrze. Użytkownik wysyła po prostu sprzeczne komunikaty. Ale będę obserwował ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
romi_1984 Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 (edited) przeniosłem do działu redmi 4 prime Edited January 26, 2017 by romi_1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bestway Posted March 13, 2017 Share Posted March 13, 2017 Próbowałem te rozwiązania w następujących linków, ale to nie działa na mnie, każda pomoc https://www.thetruebox.com/how-to-solve-xiaomi-redmi-2-mic-problem/ http://techsarjan.com/2016/04/redmi-2-mic-problem-solved.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimus23 Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Dobry Wieczór, mam szybkie pytanka. Czy roidmi 2s dobrze zbiera głos mówiącego? Czy głos jest zrozumiały dla słuchacza po drugiej stronie? Oczywiście mówimy o zwykłym tonie, nie szeptaniu. W związku z tym zbieraniem; czy dzięki tym cudom oprogramowania, mikrofon nie zbiera głosu z głośników? Dziękuję i Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wentyl6210 Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 witam mam podobny problem mianowicie zaczęło się od tego, że przestał mi działać mikrofon w trybie głośnomówiącym (korzystam z słuchawki bluetooth ) potem po jakimś czasie zacząłem mieć problemy z mikrofonem głównym działa tylko w momencie kiedy podczas rozmowy przełączę na tryb głośnomówiącym i wrócę spowrotem na normalny tryb. Najlepsze jest to, że w momencie połączenia mikrofon główny przez sek działa normalnie i się wyłącza. Próbowałem reset pełny z powrotem pełnych danych nie pomogło teraz robię reset i zobaczę czy to coś pomoże. Tak czy inaczej nawet jeśli pomoże to może ktoś wie co za aplikacja może mi wyłączać te mikrofony. posiadam mi max 128gb 4 gb ram wersja global 8.2.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 Niestety jakosc mikrofonu jest marna, w ostateczności można chwilę "porozmawiać" a i tak trza się drżeć, jeżeli chcesz czasem w aucie gadać więcej niż 10sekund to tylko zestaw glosnomowiacy. Szkoda bo roidmi mogło by być naprawdę super urządzeniem - ale firma kompletnie to spierdzielila i co najgorsze kompletnie olała bo ani nie wypuszcza aktualizacji oprogramowania próbującej coś naprawić programowo ani nowej wersji urządzenia z poprawionym mikrofonem. Jak dla mnie nie ma sensu kupować wersji 2s tylko lepiej tą pierwszą najtańsza i za resztę jakiś tani zestaw głośnomówiącyWysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts