Jump to content

Problemy Z Mikrofonem

xBum

Recommended Posts

Tak ja zainstalowałem wczoraj, za kilka dni okaże się co i jak.

EDIT:
Nie chcę na razie zapeszać ale właśnie rozmawiałem z ojcem (on ma tego redmi 2) i było elegancko go słychać, oby tak zostało!!!

Edited by fake4r

Tak ja zainstalowałem wczoraj, za kilka dni okaże się co i jak.

EDIT:

Nie chcę na razie zapeszać ale właśnie rozmawiałem z ojcem (on ma tego redmi 2) i było elegancko go słychać, oby tak zostało!!!

Dzięki za info, daj znać za jakiś czas czy dalej będzie dobrze, oby tak, na 5.4.10 cały czas jest dobrze ale wrzuciłbym coś nowszego.

Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Kolejne posty na temat mikrofonu proszę pisać w temacie z ankietą. Nie ma sensu ciągnąć 2 tych samych tematów.

Jeśli chciałbyć ponownie otworzyć wątek, napisz do moderatora lub administratora forum.

• 1 month later...

Witam!

Mam następujący problem- podczas nagrywania filmów (aplikacja wideo, Snapchat, Instagram) lub dyktafonem dźwięk jest przesterowany i słychać trzaski. Podczas rozmów wszystko jest ok, problem występuje na MIUI v7, na v6 jest lepiej, ale mikrofon też jest zbyt czuły. Czy da się coś z tym zrobić, czy powinienem oddać telefon na gwarancji ?

• ZduneX25 unlocked this topic
  • 4 weeks later...

Hej, 

Podczas rozmowy telefonicznej wszyscy, ale to wszyscy mówią że bardzo słabo mnie słychać. 

Włączyłem Viper FX bo gdzieś wyczytałem że pomaga. - Profil - wzomcnienie wokalu, extra loud aktywny siła efektu - mocna. Nie pomaga. 

Mój telefon to Redimi 2gb MIUI - 5.8.20 rozwojowa. 

Jakieś rady? Bardzo proszę. 

22 minuty temu, konku napisał:

Hej, 

Podczas rozmowy telefonicznej wszyscy, ale to wszyscy mówią że bardzo słabo mnie słychać. 

Włączyłem Viper FX bo gdzieś wyczytałem że pomaga. - Profil - wzomcnienie wokalu, extra loud aktywny siła efektu - mocna. Nie pomaga. 

Mój telefon to Redimi 2gb MIUI - 5.8.20 rozwojowa. 

Jakieś rady? Bardzo proszę. 

Zainstalować najnowsze miui... Problem został rozwiązany już dawno.

• Like 1

• Nezumi unlocked this topic

Problem powrócił do mnie wczoraj, metody opisane w tym wątku nie dawały oczekiwanego rezultatu, restart pomagał na chwile 4-5 godzin. Rom aktualny

Rozwiązanie z tego tematu zdaje się działać http://techsarjan.com/2016/04/redmi-2-mic-problem-solved.html

Pozdrawiam

Edit 02.11.2016

Już miałem dobrze, to poprawiłem, po aktualizacji do 6.10.27 znowu słabo mnie słychać, ktoś jeszcze ma taki problem?

Zmiany w build.prop nie dają nic, wyłączone "google ok" też.

Jakieś pomysły?

Edited by niwdew
EDIT

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Dnia 30.12.2016 o 22:53, romi_1984 napisał:

Cześć, [odgrzewam kotleta] redmi 4 prime najnowsze aktualizacje.. co jakiś czas mój głos jak spod wody, wrrrr? jakieś pomysły, serwis oprogramowanie?

Dołączam się. Redmi 4 prime, zainstalowana wersja MIUI Polska 7.1.19.

2 minuty temu, niwdew napisał:

A po restarcie wraca do normy??

Wysłane z mojego Lenovo A5500-H przy użyciu Tapatalka

W sumie to wszystko chyba jednak jest dobrze. :P Użytkownik wysyła po prostu sprzeczne komunikaty. ;) Ale będę obserwował ten temat.

• 1 month later...
  • 1 month later...

Dobry Wieczór, mam szybkie pytanka.

Czy roidmi 2s dobrze zbiera głos mówiącego? Czy głos jest zrozumiały dla słuchacza po drugiej stronie? Oczywiście mówimy o zwykłym tonie, nie szeptaniu.
W związku z tym zbieraniem; czy dzięki tym cudom oprogramowania, mikrofon nie zbiera głosu z głośników?

Dziękuję i Pozdrawiam.

• 3 weeks later...

witam mam podobny problem mianowicie zaczęło się od tego, że przestał mi działać mikrofon w trybie głośnomówiącym (korzystam z słuchawki bluetooth ) potem po jakimś czasie zacząłem mieć problemy z mikrofonem głównym działa tylko w momencie kiedy podczas rozmowy przełączę na tryb głośnomówiącym i wrócę spowrotem na normalny tryb. Najlepsze jest to, że w momencie połączenia mikrofon główny przez sek działa normalnie i się wyłącza. 

Próbowałem reset pełny z powrotem pełnych danych nie pomogło teraz robię reset i zobaczę czy to coś pomoże. Tak czy inaczej nawet jeśli pomoże to może ktoś wie co za aplikacja może mi wyłączać te mikrofony.

posiadam mi max 128gb 4 gb ram wersja global 8.2.3 

Niestety jakosc mikrofonu jest marna, w ostateczności można chwilę "porozmawiać" a i tak trza się drżeć, jeżeli chcesz czasem w aucie gadać więcej niż 10sekund to tylko zestaw glosnomowiacy. Szkoda bo roidmi mogło by być naprawdę super urządzeniem - ale firma kompletnie to spierdzielila i co najgorsze kompletnie olała bo ani nie wypuszcza aktualizacji oprogramowania próbującej coś naprawić programowo ani nowej wersji urządzenia z poprawionym mikrofonem. Jak dla mnie nie ma sensu kupować wersji 2s tylko lepiej tą pierwszą najtańsza i za resztę jakiś tani zestaw głośnomówiący

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

• mrosi changed the title to Problemy Z Mikrofonem