Nezumi Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Redmi 2 2GB 2014811 ? a nie przypadkiem 2014813 ? Przecież jest 811 w wersji 2Gb (obsługa 900Hz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomayw Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 no właśnie - po głębszej analizie modeli, widzę że wszystkie kombinacje są możliwe ... już myślałem, że zły rom wczytuje do R2/2GB poza tym: 2014813 - 2GB SIM1 - VirginMobile SIM2 - T-Mobile zmiana build.prop poprawiła znacznie jakość, nie restartowałem telefonu od 3 dni i ogólnie jest ok, ROM ostatni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamD Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 (edited) Jeżeli ktoś próbował rozwiązanie ze zmianą parametru z false na true, oraz zmianę parametrów w programie ViperFx to trzeba jeszcze w opcjach programu (stosuj do wszystkich urządzeń) zmienić z wyłączone na głośnik. Edited September 16, 2015 by AdamD Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Jeżeli ktoś próbował rozwiązanie ze zmianą parametru z false na true, oraz zmianę parametrów w programie ViperFx to trzeba jeszcze w opcjach programu (stosuj do wszystkich urządzeń) zmienić z wyłączone na głośnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamD Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 (edited) Jeżeli chodzi o Romy v6 to nie było potrzeby restartów nawet po kilku dniach pracy. W wersji 7 przy takich ustawieniach narazie nie było potrzeby restartów, chociaż ten ROM (najnowszy) mam krótko, więc testy trwają. Niestety okazuje się że w tym Romie problem znów powrócił, Edited September 16, 2015 by AdamD Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 16, 2015 Share Posted September 16, 2015 Tak myślałem,wygląda na to że tylko 5.4.10 nie ma problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Odświeżam temat. Dopiszcie proszę kto ma problemy na jakim romie i w jakiej sieci oraz jaki model telefonu? Po zebraniu większej ilości opinii o błędach, być może da się coś poprawić w przyszłych aktualizacjach. Jednakże aby Acid mógł wysłać temat do chińskich developerów musi mieć konkretne dane co i jak, na jakich romach, u jakich operatorów macie telefony i jakie wersje telefonów. Bez tego piątkowe aktualizacje będą wychodziły prawdopodobnie cały czas z błędem. Piszcie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 Zrób formularz do którego się będzie podstawiać dane, może z ankietą to się dowiesz czegoś konkretnie Tak każdy wpisuje coś chaotycznie i ciężko to zebrać do kupy. Może nowy temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechu Posted September 17, 2015 Share Posted September 17, 2015 U mnie na RedMi2 HM2014813 ROM 5.9.1, jedna karta SIM (Play), problem wystąpił. Po zmianie ustawienia w build.prop (false -> true) i restarcie telefonu jest znacznie lepiej (póki co 2 dni). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 jest nadzieja ze w nastepnej aktualizacji ten problem nie wystąpi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 (edited) Zauważyłem ostatnio rozmawiając przez tel z moja mama (która teraz ma mojego Redmi 2 1Gb), że czasami ją ciszej słychać... Już się przestraszyłem, że to to samo, ale jednak gdy zmieniłem sobie antenę z T-mobile, na Plus to wszystko wróciło do normy, w domu pobawiłem się telefonami, posprawdzałem sieci i jeżeli chodzi o sieć Play to radzę sprawdzić czy to na pewno wina telefonu, bo z tego co u mnie wyszło, to wina leży po stronie T-mobile(na ich antenach za każdym razem było słabo słychać, antena na 900Hz, kuzynka z Redmi 2 2Gb bez 900Hz tego problemu nie ma wgl, zawsze słychać ją głośno i wyraźnie nie ważne pod jaką sieć/antenę jest podłączona), na antenach Plusa i Play mikro "działa" już normalnie Ktoś jeszcze sprawdzał mikro i słyszalność od tej strony, czy tylko u mnie takie dziwne rzeczy się dzieją Zadzwoniłem do Play, zgłosiłem problem powiedzieli, że w ciągu 24-72h do mnie oddzwonią jak sprawdzą co się dzieje, więc jak będę mieć jakieś dodatkowe info to dam znać Edited September 18, 2015 by Nezumi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamD Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 (edited) Z ciekawości zainstalowałem programik acoustic frequencies i sprawdziłem jak zachowuje się mikrofon gdy występują problemy z rozmowami. Przy odtwarzaniu materiału audio skala dochodziła maksymalnie do 40dB, a po restarcie telefonu przy tych samych warunkach dochodziła do 60dB. To samo dzieje się przecież z rozmowami, po restarcie przez jakiś czas jest ok a później problem wraca. Edited September 18, 2015 by AdamD Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 jest nadzieja ze w nastepnej aktualizacji ten problem nie wystąpi? Kupiłeś telefon czy tak tylko pytasz?Na 5.4.10 od kilku dni żadnych problemów, a nawet jest lepiej, na innych romach zdarzało mi się czasowe wylogowywanie z sieci o czym pisał już wcześniej bodajże "darekkr" a teraz tego nie zauważam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Kupiłeś telefon czy tak tylko pytasz? Na 5.4.10 od kilku dni żadnych problemów, a nawet jest lepiej, na innych romach zdarzało mi się czasowe wylogowywanie z sieci o czym pisał już wcześniej bodajże "darekkr" a teraz tego nie zauważam. bo już chce jakiś telefon kupić ale jak nie ma szans aby to poprawili to zrezygnuje z tego zakupu, wiec nie wiem co robić :/ 5.4.10?-podobno na tej wersji nie wystepuje ten problem, masz wersje 2GB Ram z pasmem 900 WCDMA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 (edited) bo już chce jakiś telefon kupić ale jak nie ma szans aby to poprawili to zrezygnuje z tego zakupu, wiec nie wiem co robić :/ 5.4.10?-podobno na tej wersji nie wystepuje ten problem, masz wersje 2GB Ram z pasmem 900 WCDMA? RedMi 2 2GB HM2014813 TDD-LTE/FDD-LTE/TD-SCDMA/WCDMA/GSM (850) z tego co pamiętam. Edited September 18, 2015 by luc Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 RedMi 2 2GB HM2014813 TDD-LTE/FDD-LTE/TD-SCDMA/WCDMA/GSM (850) z tego co pamiętam. a ta wersja 5.4.10 bedzie pasowala do wersji 811 2GB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 a ta wersja 5.4.10 bedzie pasowala do wersji 811 2GB? Poczytaj wyżej "fake4r" poszukuje 5.4.10 do wersji 811 ale nie wiem czy 1 lub 2gb, więc może nie pasować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 (edited) Chyba wszystko jedno czy jeden czy 2gb czy 1gb ważne żeby było do 811. Ale jak na razie to nie mam jej skąd wziąć Edited September 18, 2015 by fake4r Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris18404 Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Chyba wszystko jedno czy jeden czy 2gb czy 1gb ważne żeby było do 811. Ale jak na razie to nie mam jej skąd wziąć kurcze, szkoda ale jakbyś jakoś ją dostał to daj znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Założyłem nawet wątek w tym dziale no ale na razie bez odzewu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Założyłem nawet wątek w tym dziale no ale na razie bez odzewu.. Czytałem, szukałem po necie i nic. Może ktoś się odezwie, nawiasem mówiąc powinny być na Miui Polska gdzieś zarchiwizowane wcześniejsze romy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Już wrzuciłem wam tam dwa linki. Nie wiem czy was zadowolą Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 O wielkie dzięki kolego Mam nadzieję że pomoże. Jak ktoś przede mną sprawdzi niech pisze. Ja dopiero będę mógł wrzucić rom na telefon na dniach bo to jest akurat ojca egzemplarz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Już wrzuciłem wam tam dwa linki. Nie wiem czy was zadowolą Szukałem dla kolegi "fake4r" ja mam 813 i działa, ale dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Za to kolega chris18404 jeszcze jej szukał Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 OK, masz rację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekuc Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 Może taka ankieta? Czy coś więcej potrzebne? http://goo.gl/forms/LE610o1Gf1 Na najnowszym 5.9.17 podobno super mnie słychać, ale mam go parę godzin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan87 Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) A może dodaj też opcję że problem nie występował. Będzie widać jaki procent właścicieli Redmi2 w ogole ma takie problemy. Ja nie miałem Dałbym dwie opcję czy problem wystąpił lub nie I niewymagane pole z wersja na ktorej wystapil. I nie lepiej ankietę tu na forum? Edited September 19, 2015 by Numb ort Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekuc Posted September 19, 2015 Share Posted September 19, 2015 (edited) Na forum to raczej ja nie mam jak zrobić a mogę - zrobię jutro Edited September 19, 2015 by Rekuc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Dostał tel z play, nie ich wina i nie t-mobile ;-; wygląda na to, że mój biedny redmi zaczyna w losowych momentach mieć problem z mikro, jest to dziwne, bo mikro raz działa bardzo dobrze, a raz nie u was też jest to taka loteria, czy po prostu jak już padnie to padnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gstw Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Dostał tel z play, nie ich wina i nie t-mobile ;-; wygląda na to, że mój biedny redmi zaczyna w losowych momentach mieć problem z mikro, jest to dziwne, bo mikro raz działa bardzo dobrze, a raz nie u was też jest to taka loteria, czy po prostu jak już padnie to padnie? U mnie loteria raz działa kilka dni, a raz kilkanaście godzin i tylko restart fona pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 Dostał tel z play, nie ich wina i nie t-mobile ;-; wygląda na to, że mój biedny redmi zaczyna w losowych momentach mieć problem z mikro, jest to dziwne, bo mikro raz działa bardzo dobrze, a raz nie u was też jest to taka loteria, czy po prostu jak już padnie to padnie? U mnie na prawie wszystkich romach przez kilka godzin (nie wiem dokładnie ile, myślę że około 4 godzin) działa dobrze a póżniej coś się wysypuje i słychać mnie ciszej. Jednak na jednym romie 5.4.10 kolejny dzień działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 No właśnie u mnie na Redmi 2 1Gb 2014811 nie restartuje urządzenia, po prostu mikro przy 1 rozmowie jest ciut ciszej, a po np 15min kolejna rozmowa, z tą samą osobą i już jest dużo lepiej, to nie jest też jakoś mocno cicho, że w ogóle nie słychać, ale słychać różnicę w głośności. Jak pisałem telefon ma moja mama i nikt jej jeszcze nie mówił, że jest cicho, wyłapałem to kilka dni temu jak z nią rozmawiałem i myślałem, że to wina anten T-mobile, bo po przełączeniu anteny u mamy na inną rozwiązał problem, ale widocznie to tylko "zbieg okoliczności"... No nic, na razie nie ma tragedii, jak zacznie się pogarszać to zacznę panikować z tego co czytam na en.miui to w romach 5.9.x jest poprawa, może od 5.10 całkowicie to wyeliminują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rekuc Posted September 20, 2015 Share Posted September 20, 2015 (edited) Na http://miuipolska.pl/forum/forum/115-problemy-techniczne/ jest ankieta dotycząca naszego problemu. Edited September 20, 2015 by Rekuc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marafc Posted September 22, 2015 Share Posted September 22, 2015 A jak bezboleśnie przejść z 5.9.x na 5.4.10? Wiem że potrzebny jest wipe, ale miło byłoby zrobić sobie backup aplikacji by nie instalowac i ustawiać wszystkiego ponownie - zrobić to z poziomu kopii bezpieczeństwa w MIUI i odzyskać po wipe, będzie hulało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts