Jump to content

Polski język w Mi Band 5 CN

Aligator71

Recommended Posts

23 godziny temu, Chris_007 napisał:

Dlaczego?

Bo wydały 20-30zł więcej za wersję global :D A po ostatniej aktualizacji niczym opaski (CN a Global) się nie różnią, no oprócz ceny na + dla wersji CN :D 

Dobra, a co jeśli komuś opaska nie chce się przełączyć na pl?

Jest najnowsze mifit, jest ustawione zgodnie z językiem telefonu, język telefonu jest polski, a opaska dalej po angielsku lub chińsku jeśli się przestawi.

Opaska się nie chce zaktualizować do nowszej wersji firmware.

Edited by LeBomB

Hej, przymierzam się do kupienia Mi Banda 5. Skłaniam się ku wersji chińskiej, ponieważ ponoć ma jedną (działającą) funkcję więcej: pomiar natlenienia krwi, czyli SpO2 (druga funkcja to NFC, ale to wiem że nie mam co liczyć). Czy to prawda, jest taka funkcjonalność? Działająca poza Chinami, z ustawionym językiem polskim itp.?

Hej, przymierzam się do kupienia Mi Banda 5. Skłaniam się ku wersji chińskiej, ponieważ ponoć ma jedną (działającą) funkcję więcej: pomiar natlenienia krwi, czyli SpO2 (druga funkcja to NFC, ale to wiem że nie mam co liczyć). Czy to prawda, jest taka funkcjonalność? Działająca poza Chinami, z ustawionym językiem polskim itp.?
Mam chińska wersję i nie widziałem w niej SpO2.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

23 godziny temu, Hultai napisał:

Amazfit band 5 który wygląda tak samo ma. 

Z tego co ja wyczytałem z internetów, Mi Band 5 NFC też by miał pomiar SpO2.

Obczajam tego Amazfit band 5, i przyszło mi na myśl - może Xiaomi znowu zamieszało z nazwami, i na pewnych rynkach Mi Band 5 NFC nazywa się Amazfit Band 5...? Wygląda identycznie, wiesz może jak jest z dopasowaniem opasek do Mi Banda 5?

Dnia 24.11.2020 o 21:22, mormegil napisał:

Z tego co ja wyczytałem z internetów, Mi Band 5 NFC też by miał pomiar SpO2.

Obczajam tego Amazfit band 5, i przyszło mi na myśl - może Xiaomi znowu zamieszało z nazwami, i na pewnych rynkach Mi Band 5 NFC nazywa się Amazfit Band 5...? Wygląda identycznie, wiesz może jak jest z dopasowaniem opasek do Mi Banda 5?

Różnice z zewnątrz są kosmetyczne - Amazfit ma przycisk dotykowy z kwadratową okonką, Miband z okrągłą. Od wewnnątrz Amazfit ma to samo co Miband + pomiar tlenu. Cena Amazfita niestety wyższa. I to nie jest zamieszanie z nazwami, Amazfit to Amazfit, Miband to Miband. Dodatkowo z tego co pamiętam Amazfit jest wykrywany przez jakąśtam inną aplikację, nie tylko MiFit.

Edit: ta aplikacja to Zepp.

Edited by motsaw

• 4 weeks later...
Dnia 26.10.2020 o 21:54, bungoo napisał:

Cześć,

orientuje się ktoś co mogę zrobić, żeby wyświetlały mi się poprawne polskie znaki na wersji global (nie CN)w powiadomieniach? Aktualnie mam tak jak na zdjęciu. W menu czcionki są poprawne.

Mam ten sam problem - ma ktoś sprawdzoną czcionkę? 

Edited by zoltan78
usunięto screena