Jump to content

Nowy odkurzacz Xiaomi Mop Pro nie laczy sie z Wi-Fi (3. Krok)


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Dzień dobry, co się dzieje z aplikacjami Xiaomi? Od roku posiadam odkurzacz roborock s6, prawie wszystko było przez ten czas ok a dzisiaj nie mogę odkurzac. Robot nie łączy z wifi, wywala na 3 kroku. Reset wifi, robota, routera nic nie daje. Wyłączam dane komórkowe, wyłączam pasmo w 5ghz w routerze i dalej ćma. O co chodzi? To są jakieś globalne problemy czy o co chodzi. Jeżeli tak to przydała by się jakas informacja. Jeszcze chwila i pójdę po mlot bo nie wytrzymam. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

dzień dobry

mam problem z parowaniem robota Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro. Już siedzę 3H i nic

po zainstalowaniu aplikacji (lokalizacja Polska / Chińsa/US - nic nie zmienia)

a następnie próby dodania urządzenia - po jego znalezeniu nie prosi mnie w ogole o podanie hasła do wifi - czemu ?

były modifikacje sieci, resetowania itd

Edited by gosia_j87
na
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Witam 

miałem też problem z 3 etapem, łączenie odkurzacza z Routerem, 

dwa urządzenia Xiaomi MOP dwie różne lokalizacje , ten sam problem, jedyne co łączyło te dwa przypadki jedno konto. 

po wypróbowaniu wszystkiego co znalazłem w necie, założyłem nowe konto na nowym adresie mail. 

poszło.... działa , śmiga jak ta lala. 

Link to comment
Share on other sites

Witam ja miałem również podobny problem z połączenie. W moim przypadku pomogła zmiana nazwy sieci tzn. zamienienie dużych liter na małe np. Dom na dom i zmiana hasła z samych cyfr na kombinacje małych liter i cyfr np. 0123456 na dom12.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Czołem. Przeczytałem uważnie wątek. Nie mam co prawda problemu z łączeniem, z którymś z kroków. Odkurzacz się niby łączy, z netem, ale po kliknięciu w przycisk "zaczynamy" niczego nie widać. SSID sieci nie ma ani polskich diakrytyków, ani spacji, ani znaków specjalnych, hasło ma jedynie duże litery, małe litery i cyfry. Przeinstalowywałem aplikację Xiaomi Home, resetowałem odkurzacz do ustawień fabrycznych naciskając powrót do bazy dłużej, potem jeszcze raz ten sam przytrzymywałem, ustawienia się niby resetują, w pierwszym kroku konfiguracji w aplikacji odkurzacz jest widziany, jako "odkurzacz z mopem mi robot P", w drugim wybieram sieć moją domową, w następnym każe mi wybrać jego sieć Vacuum coś tam, wysyła wiadomość na urządzenie, każe wybrać pomieszczenie - wybieram, proponuje zmianę nazwy odkurzacza - nie zmieniam, potem jest krok, w którym w prawym dolnym rogu jest przycisk "Zaczynamy" i po jego naciśnięciu kreator się kończy, ale niczego nie widać i odkurzaczem nie można sterować. Proszę o jakieś wskazówki, bo do przedwczoraj działał, ale po odpaleniu w sobotę aplikacji był niejako w trybie offline i nie mogę sobie z odkurzaczem poradzić do dziś. Będę bardzo zobowiązany! Pozdrawiam - Piotrek.

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, pjetia napisał:

Czołem. Przeczytałem uważnie wątek. Nie mam co prawda problemu z łączeniem, z którymś z kroków. Odkurzacz się niby łączy, z netem, ale po kliknięciu w przycisk "zaczynamy" niczego nie widać. SSID sieci nie ma ani polskich diakrytyków, ani spacji, ani znaków specjalnych, hasło ma jedynie duże litery, małe litery i cyfry. Przeinstalowywałem aplikację Xiaomi Home, resetowałem odkurzacz do ustawień fabrycznych naciskając powrót do bazy dłużej, potem jeszcze raz ten sam przytrzymywałem, ustawienia się niby resetują, w pierwszym kroku konfiguracji w aplikacji odkurzacz jest widziany, jako "odkurzacz z mopem mi robot P", w drugim wybieram sieć moją domową, w następnym każe mi wybrać jego sieć Vacuum coś tam, wysyła wiadomość na urządzenie, każe wybrać pomieszczenie - wybieram, proponuje zmianę nazwy odkurzacza - nie zmieniam, potem jest krok, w którym w prawym dolnym rogu jest przycisk "Zaczynamy" i po jego naciśnięciu kreator się kończy, ale niczego nie widać i odkurzaczem nie można sterować. Proszę o jakieś wskazówki, bo do przedwczoraj działał, ale po odpaleniu w sobotę aplikacji był niejako w trybie offline i nie mogę sobie z odkurzaczem poradzić do dziś. Będę bardzo zobowiązany! Pozdrawiam - Piotrek.

Już działa. Ale ile trzeba przy tym zachodu, to ludzkie pojęcie przechodzi! Musiałem przywrócić router do ustawień fabrycznych, poustawiać sieć bezprzewodową dając jej dokładnie tę samą nazwę co miała, hasło też, odinstalowałem aplikację Revo Uninstaller'em Mobile, zainstalowałem aplikację ponownie i poszło po pierwszej konfiguracji od strzała. Ciekaw jestem, czy inne odkurzacze z serii Xiaomi Vacuum nie wiem, na przykład s9 też takie problemy mają z parowaniem... No nic. Sorki za zaśmiecanie., sprawa rozwiązana. Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cześć,

Mam podobny problem z odkurzaczem - urządzenie w pewnym momencie przestało łączyć się z siecią, wszystkie próby kończą się niepowodzeniem na "trzecim" kroku. Zresetowałem router, rozdzieliłem sieci osobno na 2.4GHz i 5GHz, zmieniłem kodowanie na WPA2, nazwa sieci i hasło składają się z samych dużych/małych liter i cyfr, nie ma polskich znaków czy spacji. Odkurz/router/tel są w odległości 20 cm.

Dodatkowo zauważyłem coś takiego: jak wybieram sieć do połączenia to moja sieć jako jedyna wygląda jakby nie miała sygnału, inne oddalone sieci sąsiadów mają po kilka kresek, u mnie cała ikonka jest wyszarzona. Wygląda to podejrzanie. Czy ktoś miał może podobny problem i udało się go jakoś rozwiązać?

image.thumb.png.fb9a70ccb0eb59f2ba2c060668347b68.png

Pozdrawiam!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum i pierwsze urządzenie Xiaomi w domu, może nie ostatnie:)

Robot Essential vacum z mopem model MJSTG1 czyli na forum będzie przewijał się w wątkach jako 1C...?

Pierwsze połączenie, żebym nie miał ustawione 5Ghz to by poszło od 1 razu, przestawiłem na 2,4Ghz i połączyło, mimo że robot był od rutera kilka metrów. Router z dobrym zasięgiem, nazwa sieci "Mario", hasło same cyfry.

2 dni było połączenie bez zarzutu. Wczoraj robot został kilka razy przeniesiony z pokoju do pokoju i potem pokazało się że jest offline.. nie można go przenosić jak jest włączony?

Teraz jest offline i nie mogę się połączyć, walczyłem kilka godzin. Odinstalowanie aplikacji, reset wi-fi, inny telefon, robot blisko routera, inne konto xiaomi home, inny region, Niemcy, Polska. Robot kupiony wysyłkowo w polskim sklepie, instrukcja po polsku. Nawet jak było połączenie z apką to przestawiłem mu język i gadał po polsku. Brak już pomysłów, może jakaś awaria znów tego serwera EU czy coś?

z góry dzięki za porady

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ktoś poradził sobie z tym problemem? Wyświetliło mi się dziś, że jest robot offline, usunąłem go z aplikacji, chciałem ponownie dodać i od tego momentu kicha - nie wyszukuje go w aplikacji, różne regiony stosowałem, gdy chcę ręcznie dodać nie wyświetla się ta nazwa wifi, żeby połączyć, no kompletnie nie mam pomysłów. Generalnie odkurzacz działa, bo przyciskiem go uruchomię i odkurzy, no ale czasami chciałem włączać go zdalnie... Resetowałem już kilkanaście razy - nic.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ROZWIAZANIE PROBLEMU

Zmiana telefonu, wgrana aplikacja, reset wi-fi.

Za czorta nie potrafil mi sie polaczyc z odkurzaczem zaden telefon.

Zainstalowana ponownie aplikacja, j. polski, wszystkie zgody zaznaczone.

Pokazuje sie -- zaloguj się--

nie logujemy sie ! 

klikamy w prawym górnym rogu + dodaj urządzenie

dopiero tu się logujemy. 

U mnie tylko w ten sposób ponownie moglam się połączyc z odkurzaczem . 

Mam nadzieje że pomogłam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...