Jump to content

Redmi Note 9 – MIUI Stable ROM

pkonrad

Recommended Posts

• 4 weeks later...

• 2 weeks later...

Redmi Note 9 - Global Stable ROM

MIUI V12.0.4.0.QJOMIXM

Recovery https://bigota.d.miui.com/V12.0.4.0.QJOMIXM/miui_MERLINGlobal_V12.0.4.0.QJOMIXM_28548b32b7_10.0.zip
OTA https://bigota.d.miui.com/V12.0.4.0.QJOMIXM/miui-blockota-merlin_global-V12.0.3.0.QJOMIXM-V12.0.4.0.QJOMIXM-84225d352e-10.0.zip

Changelog:

• System
    • Updated Android Security Patch to September 2020. Increased system security.
  • Camera
    • New: New filters: Black ice and Lime
    • New: New video filters: Gold vibes, Lime, Cyberpunk, and Black ice

• 4 weeks later...
3 godziny temu, frrancuz napisał:

Niczym, chyba. Albo jakimiś detalami których nie widać (eea pewnie jakieś pierdoły unijne). 

Nie ma. W nowych telefonach jest googlowskie. 

ja wgralem soft Indonesia do Redmi note 8 Pro i mam polski jezyk i MIUI dialer dlatego pytam jak to wyglada tu. Czy wogole jest dostepny soft indonesia i czy jes tam tez PL jezyk?

2 godziny temu, korbielow napisał:

Czy wogole jest dostepny soft indonesia i czy jes tam tez PL jezyk?

Dostępny, tu link do fastboot https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QJOIDXM/merlin_id_global_images_V12.0.1.0.QJOIDXM_20200807.0000.00_10.0_global_b1a2750067.tgz

Jest też jakaś wersja turecka dla tego telefonu, ale nie wiem jak tam z dialerem.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...

Czy ten Rom wyżej można zainstalować normalnie przez aktualizacje? Redmi note 9. Miui Global 12.0.1.0  ( RJOEUXM) Android 11 RP1A

Edit.

Chyba nie ma teraz takiej opcji by aktualizować z pliku

Edited by Aquila

• 2 weeks later...

Cześć czy możliwe jest to, że mam Xiaomi Redmi Note 9 z sieci T-MOBILE PL i utknąłem na:

MIUI Global 12.0.10 Stabilna 12.0.10.0(QJ0EUXM)

Wersja Android 10 QP1A.190711.020

Martwi mnie ten android 10 xD czy to nie powinie być 11?

1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał:

Dzięki :D To co my jesteśmy kraj 3 świata ?

Nie wiem czego wy się czepiacie? Naprawdę uważacie, że Xiaomi nie chciałoby mieć jednej wersji oprogramowania na cały kosmos?

Że dla jaj sobie piszą softy w kilkudziesięciu odmianach z uwzględnieniem przepisów w każdym z krajów? Trochę mi was szkoda.... Sami wydedukujcie dlaczego tak się dzieje.

Edited by brawo

• 4 months later...
W dniu 25.08.2021 o 13:17, mos2000 napisał:

Cześć czy możliwe jest to, że mam Xiaomi Redmi Note 9 z sieci T-MOBILE PL i utknąłem na:

MIUI Global 12.0.10 Stabilna 12.0.10.0(QJ0EUXM)

Wersja Android 10 QP1A.190711.020

Martwi mnie ten android 10 xD czy to nie powinie być 11?

Mam dokładnie tą samą wersję i w żaden sposób nie chce mi wykryć nowej wersji..

Zmiana regionu nic nie daje.

Jak mogę zainstalować nowsza wersje?

W dniu 26.12.2021 o 17:29, SphunaR napisał:

Mam dokładnie tą samą wersję i w żaden sposób nie chce mi wykryć nowej wersji..

Zmiana regionu nic nie daje.

Jak mogę zainstalować nowsza wersje?

Czy poszło ręcznie ? Mam ten sam problem.

Jak chcę aktualizować z pliku to krzyczy, że nie można flashować tej pamięci ROM

Jest nowsza wersja z listopada 2021, spróbuję pobrać i wgrać:

https://bigota.d.miui.com/V12.5.3.0.RJOEUXM/miui_MERLINEEAGlobal_V12.5.3.0.RJOEUXM_cf3ed06242_11.0.zip

Niestety tego też nie da się wgrać. Telefon nowy z x-kom, a poprawki z marca 2021.

Edited by Bikier

@KollorowyNistety nie. Nie mam pomysłu jak to zrobić bez flashowania komputerem. 

Na redmi note 9 muiu 12.5 for eu - Redmi Note 9/S/Pro - Xiaomi Community - Xiaomi wyczytałem, że aktualizacje androida są zawieszone ( nie wiem na ile to jest wiarygodna informacja). Ludzie mający inne modele też narzekają, że ich telefony nie wyszukują aktualizacji.

Edited by Bikier

• 3 weeks later...
W dniu 30.10.2020 o 18:36, tropok napisał:

Podpinam się pod pytanie, ewentualnie czy można użyć innej instalki eu, która zadziała bez problemów.

To odpowiem sam sobie i innym. Na stronie eu wyczytałem, że nie ma softu dla telefonów z procesorem mediateka.

@korbielowCzym się różni soft eea od Indonesia?

Witam. Czyli nie ma i nie będzie ROM-u na nasz telefon? Czy może ktoś przeportował nie oficjalnie ROM EU Polska?

15 minut temu, Aquila napisał:

Czyli nie ma i nie będzie ROM-u na nasz telefon?

Są i będą romy global, EEA, Indonezja, Tajwan. Tylko na razie jedyna metoda wgrania to rom fastboot w trybie fastboot po odblokowaniu bootloadera.

To jeszcze tutaj zapytam. Po odblokowaniu bootloadera i wgraniu ROM-u indonyzja to czy ten rom zablokuje mi bootloadera czy będę musiał zrobić to sam recznie przez np." ADB gdzie wyczytałem. Chodzi mi by bootloader był zablokowany po wgraniu nowego softu.

• 1 month later...
  • 8 months later...

Trochę czasu minęło i pogubiłem się jeśli chodzi o aktualizację do MIUI 13 Redmi Note 9 Merlin z mediatekiem Helio G80.  V12.5.6.0.RJOEUXM. Będzie ta aktualizacja czy nie? Bo czytam ciągle na różnych stronach i mówią będzie, będzie ale nie widać. Wiem, że się powtarzam ale ile można czekać i czy w ogóle robią coś czy porzucili pracę nad tym modelem.

• 5 weeks later...