Jump to content

Recommended Posts

Witam. Mam oto taki problem, po aktualizacji do 6, jak włączam dane(aero) na górze w pasku net nie działa, musze wejść dopiero w ustawienia , sieci komoórkowe, karta aero, preferowany typ sieci, i tam musze klkukrotnie wybierać, aż  któraś opcja  zaskoczy, jak wyłącze przesył danych i chcę na nowo korzystać z internetu  to znowu muszę powtarzać procedurę. Przed aktualizacją było wszystko ok. Drugi problem to wybór sieci, wcześniej zaznaczałem, że aero byl z automatu, a druga karta ręcznie, teraz jest, że jak zaznaczę jedną kartę, żeby szukała sieci automatycznie to drugą też przypisuję, inaczej się nie daje.

Link to post
Share on other sites

A dodałeś APN aero 2 ? Aero 2 musisz mieć włożone w pierwsze wejście sim czyli wcdma i w ustawieniach musisz ustawić 3g na sim aero2 inaczej nie będzie działać.  Jeśli nie będziesz mógł ustawić 3g na aero to wyłącz sim 2 przełącz aero 2 na 3g i włącz sim 2. U mnie tak zadziałało. Jak coś to pisz ;)

Edited by urzytkownik ja
Link to post
Share on other sites

No niestety dalej to samo, apn jest - "darmowy" tylko nie wiem czy dalej w ustawieniach jest tak jak należy, aero jest tylko wtedy jak  w preferowanychtyp biore na 2g gsm, a potem przelaczam na 3g i wszytko chodzi, ale jak wylącze na pasku na górze przyciskiem "dane" i chce na nowo zalączyć znów muszę wchodzić w ustawienia i preferowane typy sieci i tam kllikać.

Link to post
Share on other sites
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...