Jump to content

Miui Polska V12.0.1.0.QEDCNXM Stabilna

sprzetowiec90

Recommended Posts

Poważna wada to brak możliwości w ustawieniach sieci komórkowej preferowanego typu sieci. Jest tylko preferowane lte, 3g, 2g a było więcej w miui 11 ja miałe ustawione na lte i 3g bez 2g żeby nie łapał go teraz na minus zabranie tej funkcjonalności.

• 2 weeks later...

1. @antekwars Zgadzam się. Słabo, bo często używałem na działce ustawienia "tylko 3G" bo... jest lepszy sygnał od LTE.

P. S. Aż szlag mnie trafia przy reklamach 5G bo 45km od Warszawy do dziś 4G nie ma. :evil:

2. Dialer - crash apki gdy chcemy zdefiniować szybkie wybieranie (Zaawansowane > szybkie wybieranie). W załączeniu zrzut błędu.

Nie działają takze: wybór połączeń oczekujących - szary, nieaktywny suwak oraz ustawianie ID rozmówcy - brak opcji do wyboru. 

3. Wyświetlacz > Centrum funkcji i pasek stanu > użyj nowego Centrum funkcji. Złe, mało responsywne działanie dotyku (ikony trzeba klikać w ich dolnej części; nie dotyczy tych 4 dużych) a suwak jasności ekranu to już tragedia. Szkoda bo całość bardzo ładna, wracam do starej wersji. Aha - włączenie nowego zepsuło mi kolejność ikon w starej wersji. Słabo.

4. Czy ktoś wie o co chodzi w kafelku (nowe Centrum funkcji), gdzie niezależnie od wielu prób ustawień itp - ciągle przewija się opis 'limit danych przekroczony'? 

Na razie, po 5 dniach tyle uwag. Ogólnie ładniejszy wygląd, fajna animacja startowa, szybsze uruchamianie systemu, bateria - póki co, bez żadnego drenowania. Więc za odświeżenie interfejsu w ponad 2-letnim modelu, nowe tapety itp. - duży plus. Mały minus za póki co, niedostateczne dopracowanie działania. 

Dialer.docx

Edited by fido70

1 godzinę temu, fido70 napisał:

Dialer - crash apki gdy chcemy zdefiniować szybkie wybieranie (Zaawansowane > szybkie wybieranie). W załączeniu zrzut błędu.

Wygląda na to, że z nieznanych powodów apka nie ma uprawnień do odczytu historii połączeń. Może stąd problem.

Ktoś może potwierdzic ten problem?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...