mauysz Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Witam, jestem użytkownikiem Poco F2 PRO od kilku dni. Miui Global 12.0.1.0 (QJKEUXM). Mam problem z pojawianiem się powiadomień na ekranie blokady - to znaczy niektóre z aplikacji nie pokazują mi na ekranie blokady, że jakieś powiadomienie danego typu się pojawiło. Sprawa np. z GMAIL, Smsami, Snapchatem - jest ok, ale problem pojawia się, gdy przychodzi jakaś wiadomość na Messengerze, Whatsapp czy jakiś twitt z Twittera. Wszystkie te aplikacje mają włączone i zaznaczone takie same opcji w ustawieniach Powiadomień. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją i wie jak to ewentualnie rozwiązać? A czy spotkał się ktoś z brakiem powiadomień (nie przychodzi zadna ikonka, zadna informacja, nic cokolwiek) jesli przychodzi SMS. Zainstalowanie innej aplikacji do obłsugiwania SMSów - wszystko jest ok (Textra, Signal). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Stockowa aplikacja jest ta od Google. Jest ona bardzo biedna i warto ją zastąpić. Ja polecam Textra. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauysz Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 Właśnie zainstalowałem Textra i śmiga ok. Tamtą odrzuciłem na bok wojasheck - looknij proszę na mój drugi temat odnośnie powiadomien na oknie blokady - miałeś może też taki problem jak mam ja? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 2 godziny temu, mauysz napisał: Mam problem z pojawianiem się powiadomień na ekranie blokady - to znaczy niektóre z aplikacji nie pokazują mi na ekranie blokady, że jakieś powiadomienie danego typu się pojawiło. Sprawa np. z GMAIL, Smsami, Snapchatem - jest ok, ale problem pojawia się, gdy przychodzi jakaś wiadomość na Messengerze, Whatsapp czy jakiś twitt z Twittera. Wszystkie te aplikacje mają włączone i zaznaczone takie same opcji w ustawieniach Powiadomień. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją i wie jak to ewentualnie rozwiązać? Masz wszystkie uprawnienia nadane? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Ustawienia aplikacji, inne uprawnienia Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauysz Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 Tak, wszystkie uprawnienia są do wszystkich aplikacji (które chcę, aby pojawiały się na ekranie blokady) - takie same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Podrzucam jak jest u mnie na działającym Messengerze Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauysz Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 identycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 @mauysz Najpierw zaktualizuj oprogramowanie do najnowszej wersji MIUI V12.0.2.0.QJKEUXM Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 To jeszcze sekcja powiadomienia zostaje Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauysz Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 6 godzin temu, wojasheck napisał: To jeszcze sekcja powiadomienia zostaje Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka I tu również to samo.. Spróbuję tak jak pisze pkonrad - zaktualizować Miui, bo coś mi pokazuje, że niby jest coś nowego (pobieram przez telefon)... 7 godzin temu, pkonrad napisał: @mauysz Najpierw zaktualizuj oprogramowanie do najnowszej wersji MIUI V12.0.2.0.QJKEUXM Skąd je pobrać? Bo w telefonie, jak sprawdzam dostępne aktualizacje, to wyskakuje mi tylko to co mam: 12.0.1.0.QJKEUXM ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 39 minut temu, mauysz napisał: Skąd je pobrać? Bo w telefonie, jak sprawdzam dostępne aktualizacje, to wyskakuje mi tylko to co mam: 12.0.1.0.QJKEUXM ... https://miuipolska.pl/forum/topic/50485-poco-f2-pro-redmi-k30-pro-miui-stable-rom/?do=findComment&comment=572451 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauysz Posted August 12, 2020 Author Share Posted August 12, 2020 19 godzin temu, pkonrad napisał: @mauysz Najpierw zaktualizuj oprogramowanie do najnowszej wersji MIUI V12.0.2.0.QJKEUXM Aktualizacja do tej wersji MIUI pomogła rozwiązać problem. Powiadomienia na ekranie blokady pojawiają się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts