[email protected] Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Witam Od kilku dni posiadam poco f2 z od samego początku miui 12. Zauważyłem pewien problem głównie jak to ja wykonuje połączenie mianowicie dość często i randomowo następują głuche odcinki 10 -15 sek w rozmowie u odbiorcy a czasami ucięcia połączenia podczas gdy zasie jest 80% plus. Czy ma ktoś podobne problemy czy niestety jest to problem hardware. Przywróciłem już ustawienia fabryczne i zmieniłem preferowana sieć na 4g niestety bez zmian . Pozdrawiam
Adam Błażejewski Posted August 10, 2020 Posted August 10, 2020 Sprawdź jeszcze na sieci GSM. U mnie opisywany przez Ciebie problem nie występuje a mam dwie karty od różnych operatorów, Play i Orange.
matik2006pl Posted August 13, 2020 Posted August 13, 2020 Witam, Również kupiłem poco jakieś 2 tyg temu i występuje u mnie problem z rozmowami. Podczas rozmowy urywa dźwięk na kilka sekund lub samo rozłącza połączenie. Zasięg wtedy mam dobry. Udało wam się rozwiązać problem?
Guest Posted August 14, 2020 Posted August 14, 2020 Rozmawiam bardzo dużo. Nie zwrócił mi na to nikt uwagi. Ja też nie zwróciłem uwagi więc u mnie chyba problemu nie ma. updated około 12Dziś po raz pierwszy rozmawiałem z kimś ktoś do mnie mówił że mnie nie słyszy. Rozmawiałem na głośniku. Update 16.58Dziś wystąpiło drugi raz coś takiego. Rozmowa na słuchawkach i rozmówca mówi że nie słychać. Po chwili że już ok.
MrBright Posted August 16, 2020 Posted August 16, 2020 Na XDA jeden gosciu chyba doszedł do tego co to może powodować ... Generalnie kwestia updejtu .Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
matik2006pl Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 7 godzin temu, MrBright napisał: Na XDA jeden gosciu chyba doszedł do tego co to może powodować ... Generalnie kwestia updejtu . Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Wstawiłbyś linka tego tematu?
MrBright Posted August 17, 2020 Posted August 17, 2020 Wstawiłbyś linka tego tematu? https://forum.xda-developers.com/poco-f2-pro/how-to/cause-reason-related-to-k30pro-5g-t4148397Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
Guest Posted August 22, 2020 Posted August 22, 2020 Ta cisza w słuchawce jest przez około 5-10 sekund występuje chyba prawie zawsze po zestawieniu połączenia. Jak ktoś dzwoni i zaczyna mówić pół biedy. Gorzej jak ja zaczynam. Lipa straszna. Pokój i szacunek
MrBright Posted August 22, 2020 Posted August 22, 2020 Ta cisza w słuchawce jest przez około 5-10 sekund występuje chyba prawie zawsze po zestawieniu połączenia. Jak ktoś dzwoni i zaczyna mówić pół biedy. Gorzej jak ja zaczynam. Lipa straszna. Pokój i szacunek Masz strasznie pechowy model poco... Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
daniel.wu Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Podepnę się, choc u mnie ten problem dotyczy mi10. Ale generalnie taki sam objaw, losowo, nie wiadomo kiedy mam przerwy 5-10sek w rozmowie. Dzieje się tak, gdy telefon przełącza podczas połączenia nadajniki (dziś zauważyłem że miałem full zasięg, przerwa w rozmowie i po chwili 3 kreski i rozmowa wróciła). Też mi się wydaje że to kwestia oprogramowania i powinno wrócić do normy, ale może ktoś (kto nie ma tego problemu) podeślę ustawienia i powie, jaki ma preferowany typ sieci w ustawieniach po wpisaniu *#*#4636#*#*? W załączniku fotka możliwych opcji. W telefonie preferowane 4g, sieć Orange i miałem ustawione automatyczne łączenie z siecią, teraz zmieniłem na ręczne 4g (sprawdzam czy się coś zmieni). Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Netoper Posted August 23, 2020 Posted August 23, 2020 Próbowałeś na sztywno ustawić 3G? Orange 4G 2100 wykorzystuje do testowania pseudo 5G więc w zależności od lokalizacji różne cyrki potrafią się dziać.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
grzesiekzgc Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 Witam, ja również mam podobny problem z tym, że u mnie to jest na zmianę, albo mi zanika na ok 10 sek rozmówca albo mnie nikt nie słyszy. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to można rozwiązać? Czy tel na serwis? P.S. Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość :D
Boomers Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 @grzesiekzgcNajlepsze rozwiązanie to sprzedanie tego badziewia w cholerę no chyba, że chcesz borykać się z kolejnymi problemami, po kolejnych aktualizacjach MIUI. Jak nie problem z zasięgiem sieci to zasięgiem BT, ekranem na szarych i czarnych motywach apek i menu (kolorowa poświata i przebarwienia) z baterią na czuwaniu, a jeszcze u innych z czytnikiem przy aplikacjach bankowych. Sprzedaj póki chodzi w dobrej cenie i kup coś porządnego. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Koralgol93 Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Witam. Mam taki sam problem. Razem z żoną mamy 2 telefony POCO F2 PRO. Ona ma europejską wersję systemu (numer w sieci T-Mobile), a ja globalną wersję systemu (numer w sieci Orange). Podczas połączeń na 5-10 sekund przy prawie każdej rozmowie nie słyszymy rozmówcy, lub rozmówca nas nie słyszy. Aktualizacja z MIUI 11 na 12 i factory reset nic nie pomogły. Udało się komuś rozwiązać ten problem i może mi pomóc?
marekdabro Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Spróbuj wyczyścić kartę SIM mi pomogło, a doprowadzało mnie to szału.
Koralgol93 Posted October 20, 2020 Posted October 20, 2020 Moją żonę też doprowadza to do szału, a mi jest głupio bo poleciłem jej ten telefon, i jest bardzo niezadowolona po przesiadce z ONEPLUSA 5T. W sensie jak wyczyścić kartę sim? Fizycznie przetrzeć kartę, czy poprzez ustawienia w telefonie wyczyścić jej dane?
marekdabro Posted October 22, 2020 Posted October 22, 2020 Wyciągnąć i fizycznie wyczyścić.Najlepiej jakimś kontaktem do styków elektrycznych. Oczywiście później przy wkładaniu nie dotykać strony z stykami. Można wyciągać kartę na włączonym telefonie.
Giediprime Posted October 30, 2020 Posted October 30, 2020 Czy udało się wam rozwiązać problem gluchych odcinków? Którys ze sposobow wam pomógł? Zastanawiam się czy nie zwrócić telefonu i w innym modelu poco f2 może byłoby lepiej
Recommended Posts