Soren Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 (edited) U mnie wyłączenie ok google nie pomogło z połączeniami, głucho... Update: potrzebny był jeszcze restart... Edited September 10, 2020 by Soren Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueOneSSJ Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 Panowie mam Redmi K30 Pro Zoom, jak u was wgle z płatnościami na Androidzie 11? Bo u mnie problemy z magiskiem, albo nie da się zainstalować przez Magisk Managera i TWRP albo jak mam wersję Canary to znowu Magisk zainstalowany ale nie da Hide nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmorR Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 (edited) Witam Nie wiem co mnie podkusiło do antka 11 muszę wrócić do 10. Zainstalowałem z zip (przez apkę aktualizację) 12.0.8.0 na którym pięknie działał lecz wchodzi mi tel do TWRP ciągle po instalacji. Czy da się ogólnie z 11 na 10 wrócić...? ----- Oooo w twrp mam internal storage 0 mb i nie da się "mount" partycji DATA więc zostaje Wipe -> format data tylko .....? buuuu Edited September 22, 2020 by AmorR Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 Nie. Zostaje pendrive i otg. Wrzuć rom, wsadź w telefon i w twrp wybierz otg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkseeder Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 (edited) 1 godzinę temu, AmorR napisał: Witam Nie wiem co mnie podkusiło do antka 11 muszę wrócić do 10. Zainstalowałem z zip (przez apkę aktualizację) 12.0.8.0 na którym pięknie działał lecz wchodzi mi tel do TWRP ciągle po instalacji. Czy da się ogólnie z 11 na 10 wrócić...? ----- Oooo w twrp mam internal storage 0 mb i nie da się "mount" partycji DATA więc zostaje Wipe -> format data tylko .....? buuuu Mam dokładnie to samo, straciłem wszystkie pliki przy tej operacji. Jakiś dramat, instalacja spowrotem 10 powoduje bootlopa do twrp i wymazanie danych. Jak już mi się udało zainstalować 10 z miuipolska to dalej bootloop do twrp. Szczeli mnie zaraz... Aha przez miflash da się wgrać globala, ale jak z niego chce wgrać miuipolska z z 10 to po tym jest 0mb partycja i bootloop do jakiegos menu poco. Oj załatwiła mnie ta akcja na cacy Edited September 22, 2020 by Darkseeder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 A nie lepiej po prostu zostać na oryginalnym sofcie. Ile zyskacie na modyfikacjach? Piszę to z wieloletniego doświadczenia. Na Mi9 miałem podobne sytuację. Później padły mi czujniki więc przeinstalowałem partycje persit, efekt na stałe straciłem L1. W tym telefonie i każdym kolejnym już nigdy nie będę się w to bawił bo gra nie warta świeczki. Radzę każdemu przemyśleć dwa albo i trzy razy czy na prawdę warto. To że będę miał soft z wyższym numerkiem i trochę wcześniej niż reszta.... Warto, no nie wiem, dla mnie nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkseeder Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 5 minut temu, zoltan78 napisał: A nie lepiej po prostu zostać na oryginalnym sofcie. Ile zyskacie na modyfikacjach? Piszę to z wieloletniego doświadczenia. Na Mi9 miałem podobne sytuację. Później padły mi czujniki więc przeinstalowałem partycje persit, efekt na stałe straciłem L1. W tym telefonie i każdym kolejnym już nigdy nie będę się w to bawił bo gra nie warta świeczki. Radzę każdemu przemyśleć dwa albo i trzy razy czy na prawdę warto. To że będę miał soft z wyższym numerkiem i trochę wcześniej niż reszta.... Warto, no nie wiem, dla mnie nie. wyszła wersja stabilna, pokazała się w OTA. Zainstalowałem ale masa błędów. Chciałem wrócić do 10 wg poradnika i takie kwiatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 Dnia 22.09.2020 o 23:18, zoltan78 napisał: Warto, no nie wiem, dla mnie nie. Moim zdaniem też nie warto . Ale... Zrobiłem to bo apki sms,kontakty i dialer google mi nie podchodzą i nie ma nagrywania. Jakiejś fajnej apki ze sklepu play która by mi podeszła nie znalazłem. Miałem bety teraz zainstalowałem stabilne . Stabilna na 11 to porażka na becie nie działają płatności Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŁukaszP Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Też się wyleczyłem z takiego kombinowania,dzięki temu mam więcej czasu wolnego. Na każdym nexusie wgrywanie zgrywanie i wiecej problemów niż pożytku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyanoone Posted September 28, 2020 Share Posted September 28, 2020 (edited) Zauważyłem problem z brakiem dźwięku w słuchawce po korzystaniu z Android Auto i Google maps. Restart naprawia problem. Edit: Po ostatniej aktualizacji problem nie występuje Edited September 30, 2020 by cyanoone Aktualizacja oprogramowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 (edited) Orientuje się ktoś co z Androidem 11? Bo z wiadomości to słabo to wygląda, mam na myśli wypowiedź rzecznika POCO z ostatnich dni jak i fakt, że na Redmi K30 Pro jest już wydany, na Mi10 i Mi10 PRO (wiem, że to flagowce) też już jest a POCO był w tej trójce w pierwszej kolejności do aktualizacji a tymczasem na POCO wiadomości o Globalu kończą się na becie 1 z czerwca. Pewnie wszystko skończy się dla nas pomyślnie bo nawet nie wyobrażam sobie jakim strzałem w stopę dla reaktywowanej marki POCO i samego Xioami by było jakby flagowy dla submarki POCO F2 Pro nie dostał aktualizacji do 11 gdzie nawet tanie Redmi Note 9 i Redmi 9 itp. takową dostają. https://pl.gizchina.it/2020/11/poco-f2-pro-android-11-dubbi/ Edited November 20, 2020 by Mark1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Dostać pewnie dostanie. Póki co ROM-y zostały wydane tylko w wersji chińskiej (dla RN9S na indyjskiej). Global ich jeszcze nie ma z wyjątkiem testów na Mi 10 gdzie ostatnio była aktualizacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Ktoś używa najnowsze eu stable ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelr Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Dnia 25.11.2020 o 21:47, MrBright napisał: Ktoś używa najnowsze eu stable ?? Niestety ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Jest oficjalny Android 11 od Xiaomi dla Poco F2 Pro - Global Stable ROM https://miuipolska.pl/forum/topic/50485-poco-f2-pro-redmi-k30-pro-miui-stable-rom/?do=findComment&comment=584579 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Instalował ktoś już? Ciekawe czy poprawili klatkowanie interfejsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whiro Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Mnie tego nie chce zainstalować bo pisze że nie może zweryfikować paczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted November 27, 2020 Share Posted November 27, 2020 Nie instalujcie. Mega zbugowany rom, dymki czatu w messengerze nie działają, animacje lagują, ram ubuja apki ogólnie dramat Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Instalował ktoś już? Ciekawe czy poprawili klatkowanie interfejsu.Nadal klatkuje od czasu do czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark1991 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 (edited) 9 godzin temu, rafek_wrc napisał: Nie instalujcie. Mega zbugowany rom, dymki czatu w messengerze nie działają, animacje lagują, ram ubuja apki ogólnie dramat Sprawdzałeś czy w ustawieniach te dymki są włączone? Może po zmianie Androida coś się samo przestawiło. Co do lagowania to i w obecnym się zdarza chyba, że jest wyraźnie gorzej. Apki bez kłódki obecny też lubi ubijać. 11 godzin temu, whiro napisał: Mnie tego nie chce zainstalować bo pisze że nie może zweryfikować paczki. Jak masz telefon z oficjalnej polskiej dystrybucji to masz wersję EEA więc tak jak ja czekasz aż taką wydadzą. Edited November 28, 2020 by Mark1991 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Jest wyraznie gorzej. Wcześniej miałem 12.0.4 i nie było się do czego doczepić. Ta wersja to nie jest chyba nawet beta tylko alpha Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Bez przesady. ROM na pewno do idealnych nie należy, ale bywały gorsze w mojej kilkuletniej przygodzie z Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Coś na rzeczy musi być bo aktualizacja została cofnięta, nie ma jej już na serwerach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klom Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Czy na tę wersję softu też jest przewidziana aktualizacja? Wybaczcie, ale nie jestem w tych wersjach obeznany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Na razie nie ma a czy będzie to się okaże Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emesso22 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Czyli mając 12.0.3 nie dostaniemy już żadnej aktualizacji przez telefon? Trzeba jakiś dodatkowy zabieg zrobić, żeby cokolwiek dostać? W sumie mam od dwóch miesięcy tą wersję i nic nowego nie dostaje, nawet zabezpieczeń nowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Xiaomi różnie wydaje update. Nie jest to cykl wydawniczy miesięczny. Dostaniemy tylko trzeba poczekać na wersję global na Europę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 13 godzin temu, Klom napisał: Czy na tę wersję softu też jest przewidziana aktualizacja? Wybaczcie, ale nie jestem w tych wersjach obeznany. Aktualizacja będzie na wszystkie regiony. ta która wyszła na global była wadliwa i nie rozpowszechniali jej więcej a wręcz usunęli z serwera. Poczekaj aż usprawnią ten rom i dostaniesz androida 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Jak zrobić downgrade do androida 10? Wystarczy miflash i rom ? Czy potrzeba coś jeszcze robić?Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Wystarczy lecz trzeba mieć odblokowany bootloader aby użyć MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bullsblood Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Wystarczy lecz trzeba mieć odblokowany bootloader aby użyć MiFlash. A jeśli mam zablokowany bootloader na sofcie global indonezja i chce jeszcze raz z flshowac miui indonezja to muszę odblokować bootloader? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Tak, musisz odblokować wgrać rom i zablokować. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 Mam ota 11 na poco. Wersja global Europa.Większość powinna już dostawać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chuck9271 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 9 minut temu, homarkrab napisał: Mam ota 11 na poco. Wersja global Europa. Większość powinna już dostawać. Będziesz instalował? Jeśli tak i używasz Messengera jestem bardzo ciekaw co z bąbelkami czatów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 Po problemach z globalem u innych wstrzymam się. Używam wersji lite Messenger. Nie używam bąbelków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts