RapNotDead 3 Posted August 8, 2020 Report Share Posted August 8, 2020 Witam posiadaczy mi band 5 polecicie folię lub szkło na cały ekran z ramką lub bez na mi band 5 bo miałem z firmy Hofi a coś dziwnego się z nią stało nie trzyma na bokach odkleja się Link to post Share on other sites
MichałJ 0 Posted August 15, 2020 Report Share Posted August 15, 2020 Potwierdzam, że akurat do Mi Banda 5 szkło Hofi się nadaje. Mi również odkleja się po bokach i pewnie niedługo odpadnie od ekranu. Przejrzałem sporo folii i szkiełek ochronnych na Allegro i wszystkie mają negatywne opinie. Chyba ekran Mi Banda jest tak zakrzywiony, że producenci nie są w stanie zaoferować szybki pokrywającej cały ekran. Link to post Share on other sites
sr1 65 Posted August 15, 2020 Report Share Posted August 15, 2020 U mnie się również odklejało, ale gdzieś za 3cim razem udało się założyć poprawnie i jest git. Te szkło chyba jest zrobione tak, że trzeba je idealnie równo założyć. Link to post Share on other sites
RapNotDead 3 Posted August 15, 2020 Author Report Share Posted August 15, 2020 Zastanawiam się nad tymi opcjami zakupu szkła/foli na mi band 5 2x Hybryda folii szybka szkło do Xiaomi Mi Band 5 2x Folia 3D do Xiaomi Mi Band 5 są na allegro Lub inną opcją Link to post Share on other sites
krzyci81 8 Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 Witam, Razem z opaską dostałem szkło z ramką, tego typu https://allegro.pl/oferta/szklo-hybrydowe-na-ekran-do-xiaomi-mi-band-5-9558599981?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Znajoma, która zawodowo zajmuje się zakładaniem wszelakiej maści folii przyznała, że może się to odklejać, kazała 1 dzień odczekać po tym jak zainstalowała mi to szkło, aby od ciepła ranty górne i dolne nie odczepiły się- póki co trzyma się wszystko, ale sama poleciła mi folię firmy Wozinsky (sama używa do swojej MB4 od kilku miesięcy i nic się z nią nie dzieje), a w weekend poszperałem na alledrogo i w oko wpadła mi ta oferta https://allegro.pl/oferta/4x-hydrozel-folia-ochronna-do-xiaomi-mi-band-5-9511310975?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Co o niej sądzicie? Taki hydrożel może się przyjąć? Link to post Share on other sites
gimbu 1 Posted August 22, 2020 Report Share Posted August 22, 2020 W pracy taka folia maksymalnie 2tyg kupiłem 4 sztuki za 15zl z wysyłką z allegro takie same co byly w zestawie z allegro z oficjlanego sklepu xiaomiWysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
krzyci81 8 Posted August 22, 2020 Report Share Posted August 22, 2020 No to lipa Moje szkiełko z zestawu póki co nie odkleiło się, więc nie szukam alternatywy. Link to post Share on other sites
Glover 0 Posted August 23, 2020 Report Share Posted August 23, 2020 W Mi Band 3 nie używałem folii, w przypadku 5 również nie zamierzam. W starej opasce wymieniam tylko pasek przed oddaniem komuś, bo sama pastylka nosi niewiele śladów używania. Początkowo próbowałem używać jakichś folii, ale było z nimi więcej problemów niż korzyści z ich używania.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
bungoo 0 Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 U mnie się sprawdza najtańsza folia z aliexpress https://pl.aliexpress.com/item/4000179436403.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a7975c0f5lrlVz Ta jest niby do mi banda 4, ale do 5 też pasuje (nie przykrywa tylko zaokrąglonych boków). Ostatnia trzymałą sie prawie rok, wymieniłem tylko dlatego, że się porysowała już. A tak to nie zauważyłem, żeby się odklejała nawet na basenie czy saunie. Link to post Share on other sites
Piotrek770 0 Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 Dokładnie, polecam najtańsze folie i można częściej zmieniać, szkiełka, czy tam 5D kupowałem i nie trafiłem pasującego Link to post Share on other sites
Recommended Posts