s4kron Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Witam, wczoraj po zainstalowaniu v6 podczas testów spostrzegłem, że w trakcie nawiązywania połączenia ekran się wygasza pomimo tego, że telefon leży na biurku a czujnik zbliżeniowy nie jest zasłonięty. Próbowałem różnych sztuk bardziej i mniej magicznych ale nic nie pomaga, żeby dało się dzwonić wyłączyłem czujnik w ustawieniach. Poszukałem na forum znalazłem podobny temat (już zamknięty) jednak podane w nim kody które rozwiązywały problem nie działają. Proszę o pomoc. Dodam, że pobrałem ze sklepu play aplikacje testową i czujnik jest sprawny. Edited April 14, 2015 by s4kron Link to comment Share on other sites More sharing options...
13dan Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 U mnie też występuje problem z czujnikiem zbliżeniowym.Podczas rozmowy włącza mi się odtwarzacz muzyki i rozłącza mi połączenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Wygasza się jak leży na biurku - po jakim czasie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s4kron Posted April 14, 2015 Author Share Posted April 14, 2015 zaraz po wybraniu numeru Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Hej, a ja mam taki problem że czujnik ciągle wskazuje jedną wartość, a mianowicie 5,000305. I w aplikacji testowej z Google Play i w diagnostyce systemu. Czy to oznacza najgorsze? Dodam że kalibracja ciągła wychodzi nieudana Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorodo Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 (edited) Czujnik zbliżeniowy się kalibruje poprzez wpisanie kodu serwisowego *#*#miui#*#* czyli *#*#6484#*#* Potem wybierasz punkt 8. Czujnik zbliżeniowy i klikasz rozpocznij kalibracje i ci pisze zasłon czujnik to zasłaniasz odsłon to odsłaniasz i akceptujesz kalibracje i powinno być ok. Edited April 18, 2015 by dorodo Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Bracie, napisałem że w diagnostyce wartość się nie zmienia i kalibracja wychodzi ciągle nieudana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorodo Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 To może czujnik uszkodzony. Sprawdzales czy na innych romach działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Nie chce instalować innego systemu bo mi wszystkich ustawień aplikacji i systemu backup nie "zbakapuje". Nie wiem jak to działa ale rozładował mi się tel do zera absolutnego (#Kelwin) i po naładowaniu działa jak należy chociaż kalibracja dalej wychodzi nieudana xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olsen Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Masz jakąś folię bądź szkło na ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Nie mam i nie miałem. Nie wiem co było przyczyną ale już wszystko git xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Olej kalibrację. U mnie od zawsze kalibracja nieudana a mimo to proxy działa normalnie. Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urzytkownik ja Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Może być tez tak ze przed czujnikiem zbliżeniowym jest taka gumka, mogła się przesunąć i zasłonić czujnik miałem tak w swoim redmi 1s potem ją wyjąłem i działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Gdyby zasłaniała to ekran by gasł podczas rozmowy i ciągle wyskakiwała blokada kieszeni, a było odwrotnie. Jakby ciągle nic nie zasłaniało Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturas03 Posted June 17, 2016 Share Posted June 17, 2016 Witam. U mnie kalibracja nic nie daje. Właściwie to nie mogę jej zrobić. Przesyłam zrzut. Chodzi mi o to, że nie mogę odblokować telefonu gdy jest w pokrowcu na rower. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts