symforian Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 Dlaczego na Mi9T po aktualizacji do miui 12 nie działają pływające okna? Jest taka opcja, jest nawet samouczek. Mozna dodac aplikacje maximum 10, do pływających okien ale nie działa to. Jak klikam "Dotknij aby otworzyć pływające okna" To otwiera się na pełnym ekranie. Wiem ze u innych to działa ale nie wiem na jakim modelu i na jakiej wersji. ja mam wersje Global Mi.
Antyhaker Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 Coś źle robisz, na naszym modelu też to działa.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
symforian Posted July 29, 2020 Author Posted July 29, 2020 (edited) 7 minut temu, Antyhaker napisał: Coś źle robisz, na naszym modelu też to działa. No ale co? tu nie da się czegoś zle robić. Samouczek działa. Mam w uprawnieniach pozaznaczane zeby aplikacje miały dostęp do pływających okien. Zreszta ponadawałem wszystkie mozliwe uprawnienia. Edited July 29, 2020 by symforian
Antyhaker Posted July 29, 2020 Posted July 29, 2020 No ale co? tu nie da się czegoś zle robić. Samouczek działa. Mam w uprawnieniach pozaznaczane zeby aplikacje miały dostęp do pływających okien. Zreszta ponadawałem wszystkie mozliwe uprawnienia. Mógłbyś nagrać wideo jak to dokładnie wygląda?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
symforian Posted July 29, 2020 Author Posted July 29, 2020 Wideo nagram jutro bo nie mam pod ręką drugiego aparatu. Ale na screenie co wstawiłem klikam na przykład na messenger czy aplikację mBank i otwiera sie cała strona, cała w pełnym oknie, nie jako pływająca. jedynie kalulator mozna uruchomic jako pływające okno ale to juz bylo w miui 11
symforian Posted July 29, 2020 Author Posted July 29, 2020 Robię dokładnie jak na tym poradniku https://forum.xda-developers.com/android/miui/floating-windows-miui-12-t4125661
symforian Posted July 29, 2020 Author Posted July 29, 2020 Temat rozwiązany. na zagranicznych forach znalazłem rozwiązanie. Nie wiem dlaczego nikt z Was o tym nie wiedział. Należało uaktywnić ustawienia programistyczne i włączyć optymalizację miui. Teraz wszystko działa.
Adam Błażejewski Posted July 30, 2020 Posted July 30, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts