Jump to content

Redmi 9A - MIUI Stable ROM

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • ZduneX25 locked and unlocked this topic
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Przez ota mam dostępny tylko rom z Androidem 10, już od pewnego czasu jest dostępne miui z Androidem 11. Da się jakoś wymusić aktualizacje? Przez miflash nie mogę tego zainstalować bo pokazuję błąd crc error jak próbowałem coś kombinować to ucegliłem telefon (udało się go postawić opis w dziale problemy techniczne)

Przełączanie regionu nic nie daje.

Właściwie dlaczego są wydawane równocześnie miui na Androidzie 10 i 11? https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/dandelion/

Edited by jaxkub

• 3 months later...

Przez OTA aktualizacja do Androida 11 jest niedostępna, wyświetla wyłącznie aktualizacje gdy pojawiają się do Androida 10 a przez recovery wyskakuje nie można flashować tej stabilnej pamięci ROM. Dlaczego jedni użytkownicy są lepsi a drudzy gorsi. Jednym normalnie zaktualizowało do Androida 11, gdy tylko się pojawił dla Redmi 9A, a innym aktualizuje wyłącznie do Androida 10, choćby próbowali ręcznie wgrać?????

Edited by karol3w
poprawka

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Hej. Czy aktualizował ktoś Redmi 9a EEA do 12.5.6 lub nowszego z poziomu automatycznej aktualizacji? Mnie utknęło na 12.0.20 i nic nowego nie ma. Nie ma też nic nowego po zmianach regionu. Czy jest może jakaś aktualizacja OTA z 12.0.20 do 12.5.x aby ręcznie zapodać? Aktualizacja przez Recovery daje komunikat że nie można aktualizować tej stabilnej wersji. Nie chcę na razie aktualizować przez Fastboot. 

• 4 weeks later...

Ok mam 12.0.20. Chciałem zainstalować 12.5.6 przez fastboot i się nie da. Bootloader odblokowany przez MiUnlock. Wszytko zrobiłem jak trzeba i nic. Okazuje się za dalej mam zablokowany root. Chciałem odblokować root i jak na razie wszystkie możliwe metody nie działają. Mam włączone funkcje programisty, instalacje przez USB, wszystko co się dało ustawione tak by odblokować root i nic. Czy ktoś się z tym zmagał? Jakiś przepis?

W dniu 11.12.2022 o 21:55, Netoper napisał:

Pobrałeś właściwy format romu? Tgz i dwukrotnie wypakowałeś?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Tak prawidłowy. Wersja EEA stabilna. 

Bootloader odblokowany ale nie mam roota i to jest chyba problem że nie mogę wgrać nowego ROMu.

Nie wiem tylko jak zrobić roota bo wszystkie możliwe sposoby jakie znalazłem w necie nie działają. 

Roota do wgrania ROM-u nie potrzebujesz. Może używasz starego MiFlasha lub jest jakiś inny problem z niepoprawnym działaniem MiFlasha i tym, że nie chce wgrać softu.

Jesteś w stanie spróbować na innym komputerze?

Mogę ewentualnie zobaczyć zdalnie jak się przedstawia sytuacja i coś pomóc.

Edited by Kacper Skrzypek

Hej. Znalazłem rozwiązanie mojego problemu. Okazało się że w nazwie folderu w którym mam wypakowany ROM jest spacja. Nazwa musi być jednolita a folder z ROMem najlepiej bezpośrednio na dysku c. 😄

Kiedy zmieniłem nazwę na taką bez spacji i odpaliłem flash od razu poszło. Wgrałem soft 12.5.6 EEA a dzisiaj zrobiłem aktualizację przez wybór w systemie uprzednio ściągniętej paczki OTA do 12.5.7 EEA.