Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam od wczoraj jestem posiadaczem MI 10 lite z PLAY i mam problem z Always on Display tzn gdzy blokuje telefon to przez 10 sek zegarek jest widoczny ale zaraz potem znika , gdy przychodzą powiadomienia np z Facebooka to tylko wibruje i nawet się nie podświetla , w ustawieniach AOD irytuje mnie jedna rzecz mianowicie jest taka opcja "wyświetl elementy" i po wejściu w to mam tylko " przez 10 sekund po dotknięciu" i nic nie mogę zmienić .

Gdzie szukać problemu ?

107866744_389480302029348_8299881025692058550_n.jpg

108028013_725224004931949_7077588548275954292_n.jpg

• IBICA changed the title to Mi 10 lite problem AOD gaśnie po 10 sekundach ciemny ekran
Posted
1 godzinę temu, IBICA napisał:

muszę coś odinstalować ?

Nie. Powinno samo zadziałać. Może jakiś błąd w romie, innej aplikacji np. w Ustawienia. Oprócz przywrócenia ustawień fabrycznych trudno cokolwiek innego doradzić.

Posted

Zresetowałem do ustawień fabrycznych przez hard reset i jest dokładnie to samo , nie mam możliwości zmiany parametru " przez 10 sekund po dotknięciu " 

Posted
1 godzinę temu, IBICA napisał:

jest dokładnie to samo

To pozostaje czekać na aktualizację romu. Może odezwie się ktoś z tym modelem.

Posted
Zresetowałem do ustawień fabrycznych przez hard reset i jest dokładnie to samo , nie mam możliwości zmiany parametru " przez 10 sekund po dotknięciu " 
U mnie występuje ten sam problem. Czekam z niecierpliwością na Twrp i miui polska do naszego tefonu

Wysłane z Xiaomi Mi 10 lite 5g przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Wydaje mi się że twrp i miui polska już jest .

xiaomi.eu_multi_MI10LITE5G_V11.0.4.0.QJIMIXM_v11-10.zip

Twrp trzeba użyć z rosyjskiej strony .Jest to zmodyfikowana wersja dla mi 10 lite zoom ,ale zmieniona by można jej użyć w wersji mi 10 lite global

Edited by Styg
Posted

Wczoraj czy dzisiaj pojawiła się nowa wersja MIUI Always-on display RELEASE-2.2.518-07131826

Możecie ją pobrać z linka który wrzucił @FromWP kilka postów wcześniej i sprawdzić. Dajcie znać czy pomogło, a jeśli nie pomoże no to pewnie trzeba czekać na nowy poprawiony ROM.

Posted

Nie instalowałem teraz tej apki ale sądzę ,że to nic nie da ponieważ próbowałem poprzednie wersje. Problem jest w wyborze w ui a nie w aplikacji.Czyli mamy dostępne tylko jedno ustawienie 10 sekund

• Like 1
Posted

No to nie pozostaje nic innego jak czekać na aktualizację ROMu. A czy taki stan rzeczy z opcją AOD tylko po dotknięciu przez 10 sek pojawił się po jakiejś aktualizacji ROMu, czy po prostu tak jest od zawsze w tym modelu smartfona? Pytam, bo może producent tak sobie wykombinował, że Mi 10 Lite nie będzie miał klasycznego AOD takiego jak inne modele z ekranem Amoled, tylko taką "protezę" jak jest w OnePlus czy Motorola ;) 

Posted (edited)

Tak było od startowego romu ,ale z tego co mi wiadomo w pierwszych wersjach aod w innych telefonach xiaomi też był ten problem.Tak naprawdę nie było jeszcze żadnej poważnej aktualizacji dla mi 10 lite

Przykład czyjegoś posta dla mi 9  "Have the Mi 9 Lite and mine only stays on for 10 seconds with the default setting." - oczywiście poprawiono to później

Edited by Styg
  • Thanks 1
Posted

A jak tak to spoko. W takim razie trzeba czekać. Sztuka kolegi z Chin ma MIUI V11.0.11.0.QJIEUXM i AOD tylko 10 sek

IMG_20200717_212232.jpg

Posted

Były 2 romy dotychczas 

1 - dodawał zabezpieczenia androida z maja

2- czyli 11.0.11.0 poprawiał stabilność systemu

Posted
4 minuty temu, Styg napisał:

Były 2 romy dotychczas 

1 - dodawał zabezpieczenia androida z maja

2- czyli 11.0.11.0 poprawiał stabilność systemu

Są jeszcze Global Stable ROM - QJIMIXM ;)

• 5 weeks later...
Posted

Witam wszystkich. chyba znalazłem rozwiązanie przynajmniej alternatywne. Na włoskim forum wyczytałem aby w opcjach programisty wyłączyć optymalizację miui. Pomimo że nadal jest 10 sekund to działa cały czas. 

• 7 months later...
Posted (edited)
Dnia 21.08.2020 o 11:06, Bobziom napisał:

Witam wszystkich. chyba znalazłem rozwiązanie przynajmniej alternatywne. Na włoskim forum wyczytałem aby w opcjach programisty wyłączyć optymalizację miui. Pomimo że nadal jest 10 sekund to działa cały czas. 

Czy ktoś może potwierdzić czy tak jest. Przymierzam się do kupna tego fona ale bez AOD  raczej nie kupię.

P.S. Kupiony z myślą ze po wyłaczeniu optymalizacji zadziała. Wielka szkoda, ale nie działa. Robię aktualizację do Miui 12. Może tam zadziała.

Edited by symforian