BeHeMoT Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Witam mam problem z zużyciem baterii przez aplikacje? Inne. Tak jak na zdjęciu zużywa mi ok 30-35% co ładowanie. nawet przy stale włączonym ekranie zużycie jest większe niz ekranu. Nie mam roota i nie bardzo chciałbym go robić zeby nie utracić gwarancji Jak może sprawdzić co tak ciagnie prąd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 28, 2020 Share Posted July 28, 2020 Aplikacje inne to wszystko inne czego brak na liście a jest tego sporo w tym jest sam Android i Kernel co zużywa najwięcej. Zużyj dla testu normalnie używając telefon to i "inne" sporo spadną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rejstracje Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Nie zakładając tematu mam pytanko , w ciągu 8h telefon nie używany ,włączony wi-fi , 3 APK w tlen , bateria spada 6%-10% , najwięcej ma "Tryb gotowości" co za to odpowiada ? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Sprawdź może masz jak u mnie i telefon nie przechodzi w stan uśpienia...w weekend wgrywam xiaomi.eu bo już nie mam sił Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 a jaką macie wersję xiaomi service framework? Trzeba mieć najnowszą wersję. Po zainstalowaniu wyczyścić dane tej aplikacji i później wyłączyć i włączyć telefon. Ja mam inny co prawda telefon, ale jest tak jak widać po stosowaniu się do tych rad. To wybudzanie to i tylko dla oczu efekt Nie zuważyłem jakiegoś skoku z aku w ilości np. 3 dni. Ile uważasz, że zyskasz na pracy aku jak pojawią się jakieś uśpienia? Patrząc na twój scrren, to telefon działa zdecydowanie ponad dobę i masz jeszcze 30% energii. Na pewno wytrzyma noc i kawałek dnia. Czyli masz aku na 2 dni. To ile uważasz, że będzie aku trzymało po wgraniu tej eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Nie ważne ile zyskam...płacąc za telefon ponad 2tys życzyłbym sobie żeby działał tak jak należy, a to nie jest normalne a to Xiaomi servis można gdzieś pobrać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Ok. Jeśli coś ci obiecali w tej sprawie to masz racje, a jeśli masz jakieś życzenia to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 @SonicCzytałem o Waszych problemach i wypisz, wylauj ta sama jazda, co na POCO F2 PRO na najnowszym MIUI 12. Tam w samym spoczynku na 7h pobierał 11-12%. W Mi 10 to już próbowali nawet wyłączyć czytnik palucha, żeby polepszyć działanie na baterii. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 (edited) Liczymy razem 7 godzin po 11%. Tak piszecie? To oznacza, że aku wystarczy na ponad 63 godziny. To jest jakieś 2,5 doby. Ta się pytam. Jaka miało by być żeby było dobrze? Może trzeba wrócić do Noki 3110? Edited September 3, 2020 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 I tak wiem, że nie zrozumiesz. Od kiedy to tryb samolotowy lub czuwanie z wyłączonym w tle netem LTE i Wi-Fi i programami w tle zjada aż 11-13% - oczywiście, tylko w MIUI. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamipawel Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 odświeżę temat, @Sonic wgrałeś nowy framework i się polepszyło? czy przeszedłeś na miui.eu? i telefon już przechodzi tak jak trzeba w stan uspienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 1 godzinę temu, kamipawel napisał: odświeżę temat, @Sonic wgrałeś nowy framework i się polepszyło? czy przeszedłeś na miui.eu? i telefon już przechodzi tak jak trzeba w stan uspienia? Kumpel informatyk wpadł na piwo i ogarnął mi xiaomi.eu ... Mam wersję 12.0.8 na androidzie 10 i przechodzi w stan uśpienia tak jak trzeba ale nie wykręcam jakiś nadzwyczajnych wyników....swoją drogą to wydawało mi się że ostatnia aktualizacja jaką wykonałem przed wgraniem xiaomi.eu też już pomogła (ale nie byłem pewny czy to nie chwilowe więc wolałem wgrać) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts