jedrek305 Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Witam, Planuje zakup wyświetlacza oraz obudowy na dragon-tt do redmi 5 plusa, chciałbym tez baterie ale z tego co jest napisane na stronie to do Polski nie wysyłają czy ktoś jest w stanie polecić coś z Polski lub może potwierdzić jak to wygląda z wysyłką tych baterii do Polski z dragona? Średnio bym chciał żeby mi paczke za 250zł cofnęli z powodu baterii albo zatrzymali. Druga sprawa jak w dzisiejszych czasach z epidemią wygląda terminowość dragona? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Dnia 11.07.2020 o 00:52, jedrek305 napisał: Witam, Planuje zakup wyświetlacza oraz obudowy na dragon-tt do redmi 5 plusa, chciałbym tez baterie ale z tego co jest napisane na stronie to do Polski nie wysyłają czy ktoś jest w stanie polecić coś z Polski lub może potwierdzić jak to wygląda z wysyłką tych baterii do Polski z dragona? Średnio bym chciał żeby mi paczke za 250zł cofnęli z powodu baterii albo zatrzymali. Druga sprawa jak w dzisiejszych czasach z epidemią wygląda terminowość dragona? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Jestes pewny, ze dobrze przeczytales co jest napisane na dragon-tt.com? Cytat We are able to send batteries to countries below only: Battery shipping (Netherlands PostNL) (100% arrive) support countries below: (17 countries) Austria Denmark France Hungary Slovakia Spain Norway Switzerland Belgium Netherlands Czech Republic Italy Ireland Poland Portugal Sweden Luxembourg Wysyla NL postem, moze to trwac i 60 dni, a moze 3 tygodnie. Ciezko powiedziec jak to aktualnie wyglada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Wysyłka z dragona jest bezproblemowa. U nich nie ma wirusa i pracują normalnie. To u nas, w moim przypadku DHL EXPRESS to jeden wielki cyrk na kołach. Potrafią 5 dni trzymać paczkę, ot tak bo sobie leży a potem doliczyć z automatu koszt magazynowania. Aby odzyskać paczkę musisz zapłacić z nadpłatą (mimo, że niesłusznie naliczoną). Potem wysyłasz reklamację do faktur (do 5-6 możliwych maili, na których w życiu nikt ci nie odpowie, nawet agent). A strona do reklamacji (jest taki formularz) został stworzony przez studenta i po prostu nie działa. Także lepiej pocztą zamówić i czekać 2 tyg, ale przynajmniej przyjdzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedrek305 Posted July 15, 2020 Author Share Posted July 15, 2020 (edited) Czyli lepiej wybrać Battery shipping (Netherlands PostNL)(NLCD15) czy może Polish special Line(THZXR)? Co przyjdzie szybciej i bezpieczniej skoro są problemy z dhl`em? W załączniku przesyłam zawartość koszyka jeśli ma to znaczenie. Przez PostNl można wysyłać baterie, a przy Polish special line piszę że nie. Zależy mi też na czasie żeby nie czekać tych 60dni, Edited July 15, 2020 by jedrek305 Dodanie informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Polish special line. ok 2 tyg. dosyć szybko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedrek305 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 Pytam jak bezmózg ale chce mieć pewność żeby mi paczki nie cofnęli. Czyli pomimo tej informacji zamawiać i się nie bać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 No baterii to nie jak napisali nie można tym wysyłać. Ewentualni Netherland post jeśli tam jest dla baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts