Adam Błażejewski Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Zacznę jako pierwszy, zamówiłem do telefonu szkło hartowane marki MOCOLO używałem kiedyś tego szkła na Mi 9 i byłem bardzo zadowolony. Jak na razie nie zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o szkła, chętnie poznam Wasze propozycje i opinie. Czekam co prawda na telefon, jak przyjdzie i założę to napiszę swoje spostrzeżenia. Taka mała ciekawostka, przy zakupie nowego użądlenia od nowości założona jest przez producenta folia ochrona. Miło z ich strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazo245 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Daj znać jak się sprawuje te szkło.Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 11, 2020 Author Share Posted July 11, 2020 W poniedziałek odbiorę telefon, jak założę to dam znać. Szkło już mam, czekam na telefon. Samo szkło wygląda solidnie. EDIT: Napiszę tak, szkło jest idealnie docięte jeśli chodzi o rozmiar wyświetlacza co powoduje iż noszenie go z oryginalnym etui jest chyba niemożliwe gdyż plastikowe końce etui podważają szkło Korzystam teraz z etui Ringke opisanego w temacie Etui do Poco i tu tego problemu nie ma. Mogę szczersze polecić to szkło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Szkło z zestawu z etui Carbon założone. Za tę kasę nie może być cudów ale jedyne co to o góry brakuje niecały milimetr, kryjąc idealnie boki i dół. Zamówiłem jednak Nillkin Amazing H który nie zawiódł mnie od czterech telefonów. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Szkło z zestawu z etui Carbon założone. Za tę kasę nie może być cudów ale jedyne co to o góry brakuje niecały milimetr, kryjąc idealnie boki i dół. Zamówiłem jednak Nillkin Amazing H który nie zawiódł mnie od czterech telefonów. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu TapatalkaJa tam czekam na imak z Ali ... W sensie folie hydrożelowe , szkła niestety w moim wypadku się nie spisują .Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Przyjechał Nillkin Amazing H. Warstwa oleofobowa o niebo lepsza. Jest też sporo dłuższe niż to zwykle z zestawu Carbon, przez to idealnie kryje ekran a nawet kawałek więcej. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Panowie. Szkło no name i czytnik przestał praktycznie odczytywać odcisk. Po montażu szkła dodałem jeszcze raz odcisk ale nie wiele to pomogło. Czy też zauważyliście pogorszenie działania czytnika. Czy po prostu szkła dziadowskie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Szkło do kitu. Na Nillkinie jest elegancko. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 On 7/9/2020 at 12:10 PM, zoltan78 said: Zacznę jako pierwszy, zamówiłem do telefonu szkło hartowane marki MOCOLO używałem kiedyś tego szkła na Mi 9 i byłem bardzo zadowolony. One zmniejsza trochę ekran? Ile waży ? Bo sam telefon ciężki jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 10, 2020 Author Share Posted August 10, 2020 @3langusta To szkło jest na wymiar. Ma czarne ramki do okoła więc przyklejając musisz uważać aby nie uciąć sobie kawałka ekranu. Jak ja kupowałem to szkło to za bardzo dużego wyboru nie było. Mogę polecić Nillkina od zawsze używałem ich szkieł i się jeszcze nie zawiodłem. EDIT. co do wagi szkła to bez przesady, one nie są ciężkie więc różnicy nie odczujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 (edited) Z Nillkin mam takie sobie doświadczenia, zwłaszcza z wersją h+ 0,2 mm. Bardzo kruche to szkło jest. Nie wiem jak wygląda po założeniu na ekran. Możesz jakieś zdjęcia wrzucić? I o której wersji szkła mówisz? Edited August 10, 2020 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 10, 2020 Author Share Posted August 10, 2020 @3langusta szkło Nillkina mam kupione ale nie założone, na razie mam to opisane w pierwszym poście. Jak wrócę z wakacji to założę Nillkina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Nitownica w garażu spadła na telefon. Szkło pękło ale telefon cały . I tak bym je usunął bo praktycznie czytnik nie działał . A miałem takie szkło https://allegro.pl/oferta/szklo-na-pelny-ekran-full-5d-do-pocophone-f2-pro-9425038491?snapshot=MjAyMC0wNy0yN1QwNzo1MDoxNC4zMzZaO2J1eWVyOzhiY2ZjNDY0ODg2YTU2OGQwNmFkZGY0YWZhMjI3NzU1N2U5MjAxOTJkMDgyOWIzMDBlMTlmM2VkNDQwZGIwNDc%3D Teraz nakleiłem. Czytnik działa. Miałem na MI9 i byłem zadowolony. https://allegro.pl/oferta/szklo-hydrozel-hybryda-do-pocophone-f2-pro-9425295773?snapshot=MjAyMC0wNy0yN1QwNzo1MDoxNC4zMzZaO2J1eWVyO2RmODZkOWViN2YxZmI3ZThiNjA1MjA5NDA2OTM0OTc3Mzc4NmIxOTc3YmE2MWRjZjE2NjQ4NWNiMTkwMDhlMDA%3D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 No tak ale to co teraz nakleiłeś to już nie jest twardość szkła. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 Jakoś te hudrożele do mnie nie przemawiają. Nie mają takiej twardości jak szkło. Jak pęknie szkło to jest szansa że ekran będzie będzie cały. Folia takiej pewności nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 (edited) 10 minut temu, michalm83 napisał: Nitownica w garażu spadła na telefon. Szkło pękło ale telefon cały . To teraz pęknie ekran jak nitownica spadnie na telefon Edited August 11, 2020 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 Na pewno, masz jak w banku. Lepiej aby nic już nie spadło na folię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Po prostu zamówiłem szkło i tą folię. i nakleiłem żeby coś było. Teraz muszę jakieś szkło zamówić ale 40pln za nillkina to trochę przesada. Telefonu już nie zabieram do garażu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Szkła zagięte do Samsunga kosztują 200+ czasem. 35 zł za szkło z porządną powłoką to b tyle co nic. Wymiana ekranu będzie droższa. Pomijam zapewne długi czas oczekiwania. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 I tak mam etui Nillkina zamawiać to zamówię na próbę szkło. Porównam sobie z tymi tanimi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Mam pytanie czym się różni Szkło hartowane Nillkin Amazing CP+ PRO od szkła hartowanego Nillkin XD CP+ MAX? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 Max ma zaokrąglone krawędzie oraz chyba jest większe z czarną ramką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 (edited) Zamówiłem 4 szkła różne nillkin w jednym sklepie internetowym po 22-24 za sztukę. CP Max, CP pro, h i h+. To cp pro masz rację nie ma wykończenia ramki czarnej i jest mniejsze. Chodź są zdjęcia na których jest czarna ramka. Edited August 23, 2020 by Guest Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snap171 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Ja polecę ze swojej strony folię 3mk Hammer. Docięte idealnie, przylega bez zastrzeżeń. Wszystkie szkła mają ramkę i mnie to osobiście przeszkadza. Ale folia daje radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Nie wszystkie szkła mają ramkę. Skąd ten pomysł? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
snap171 Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 No te, które pokrywają cały ekran i reprezentują jakąś jakość właśnie mają. Chiny omijam z daleka póki co Link to comment Share on other sites More sharing options...
marmur Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Czy przed przyklejeniem szkła hartowanego bądź folii hydrożelowej należy usunąć oryginalną folię która od nowości znajduje się na wyświetlaczu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 (edited) Kupiłem szkło nillkin h+ 0,2 mm. Szkło pokrywa dokładnie powierzchnie do ramki. Przy etui spigen armor dobrze się komponuje. Natomiast działa poprzez nie słabo dotyk. Ustawiałem już na nowo palce i działa to powiem że średnio. Czytnik stał się mocno przeciętny, nie rozpoznaje palca, są błędy. Działa co któryś raz, samo rozpoznanie trwa długo. Sam proces zeskanowania palca na trzy próby nie udał się raz. Powiem szczerze, wygląda to słabo. Fabryczna folia była dużo lepsza. Edited August 31, 2020 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Szkło jest grubsze niż folia, logiczne że nie wygląda tak dobrze Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Nie za bardzo rozumiem Twój komentarz. Ty mi odpisałeś o wyglądzie a ja o działaniu. Dodam w domu jeszcze raz palce ale aż mi się nie chce wierzyć że szkło nillkin pogarsza działanie czytnika. Na moim mi9, testowym mi9t pro i op7 szkło nie ma żadnego wpływu na działanie czytnika. Może to kolejny przypadek kiepsko zoptymalizowanego oprogramowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 31, 2020 Author Share Posted August 31, 2020 Szkło Nillkina nie pogarsza działania czytnika. Mam założone od około miesiąca i nie z nim problemu. Co prawda dodałem na wszelki wypadek odcisku na nowo, czy pomogło hmm nie wiem bo działało i działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Nie za bardzo rozumiem Twój komentarz. Ty mi odpisałeś o wyglądzie a ja o działaniu. Dodam w domu jeszcze raz palce ale aż mi się nie chce wierzyć że szkło nillkin pogarsza działanie czytnika. Na moim mi9, testowym mi9t pro i op7 szkło nie ma żadnego wpływu na działanie czytnika. Może to kolejny przypadek kiepsko zoptymalizowanego oprogramowania Nie sądzę. U mnie po założeniu szkła, bez zmian. Wszystko odczytuje normalnie. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 (edited) Zmieniłem H+ na CP+ Max i czytnik czyta bez problemu, w sensie nie jest jakiś bardzo precyzyjny ale przynajmniej działa. Edited September 1, 2020 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubby8 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 Dnia 23.08.2020 o 10:27, 3langusta napisał: Zamówiłem 4 szkła różne nillkin w jednym sklepie internetowym po 22-24 za sztukę. CP Max, CP pro, h i h+. To cp pro masz rację nie ma wykończenia ramki czarnej i jest mniejsze. Chodź są zdjęcia na których jest czarna ramka. A jak z ich wielkością? Nachodzą na wyświetlacz? Mam spigena i szkło wielkości oryginalnej folii było by idealne do niego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts