krzchsob Posted July 6, 2020 Share Posted July 6, 2020 Jestem świeżym posiadaczem Mi note 10 lite w wersji global i jestem zawiedziony bateria niby 5260mAh a bateria wytrzymuje półtora dnia przy czym cały czas jest włączone oszczędzanie baterii itp na fb i messneger nie siedzę dużo i też nie gram... jakie macie wyniki dla tego modelu... może coś z moim telefonem jest nie halo..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalko Posted July 6, 2020 Share Posted July 6, 2020 Nie narzekam, gdybym tak używał jak piszesz to miałbym prawie 3 dni. Ekran ponad 4 h. Wysłane z Mi Note 10 Lite Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted July 6, 2020 Share Posted July 6, 2020 U mnie jest jeszcze gorzej. Badam to ale nie moge wyciągnąć żadnych wniosków. W nocy czasami mi schodzi po 20procent. I zawsze w tym schemacie zużycia baterii najwięcej ma opcja "inne" a nie ekran. Choć ekran też wciąż wybudzony. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzchsob Posted July 7, 2020 Author Share Posted July 7, 2020 ok wkurzyłem sie i zrobiłem reset do ustawien fabrycznych i jest chyba lepiej. wywaliłem aplikacje dla mnie zbędne itp zobaczymy jak dalej będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Ok. Zbierałem się z tym. Jednak proszę o pomoc. W pierwszym poście będą statystyki nocne. W sumie tylko 4% przy włączonym oszczędzaniu baterii i po ładowaniu zrestartowanie tel. Jednak to najlepszy wynik jaki uzyskalem. I tu pytanie, dlaczego tel jest wciąż wybudzany? I czy takie statystyki są normalne dla tego tel. ? Jedna ogolnie chce używać sleep as android i w tedy jest naprawdę źle. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Tu mi zeszło więcej 10% przy włączonym Sleep as Android Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka A tu mój niechlubny rekord 26% też ze Sleep as... Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Nie wiem czego oczekujesz jak w nocy na pewno jedziesz na sleep as android. przecież to coś jest totalnie aktywne w nocy nagrywa śledzi używa kilka czujników. Ja niestety przy sleep kabelek mam w ładowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipiak79 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 Oczywiscie, zdaje sobie sprawę że sleep będzie wybudzal telefon. I na te 10 % bym jeszcze nic nie mówił, ale te 26% to zdecydowanie za dużo. Oczywiście mógłbym używać sleep i ładować telefon w nocy, ale w tedy chyba nieco niszczymy sami baterie? Zresztą bez sleep też mi się zdaża, że 10% zejdzie w nocy. Dziwi mnie ta pozycja "inna" w statystykach baterii (której w wiekszosci jest najwięcej). Czy to może być bateria wykorzystana przez: system Android i Kernel jak widnieje w apk gsam battery? I pytanie co to faktycznie znaczy? I z czym się to je ?Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzchsob Posted July 9, 2020 Author Share Posted July 9, 2020 U mnie po resecie do ustawień fabrycznych telefon o niebo lepiej trzyma baterię. Tak więc polecam zrobić taki reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart3c Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Jak u Was wygląda bateria po kilku miesiącach użytkowania? Na początku u mnie było elegancko - przy mojej pracy z telefonem na 2 kartach sim wytrzymywała mi 30-36h na jednym ładowaniu. Po jednej z aktualizacji (zmienił się layout wydajności baterii i panelu sterowania) bateria wytrzymuje max. 24h przy takim samym obciążeniem pracą. W tym momencie 6h po ładowaniu mam -25% więc zapowiada się znowu 24h godziny pracy na jednym ładowaniu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickeey_mau5 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 19 godzin temu, Bart3c napisał: Jak u Was wygląda bateria po kilku miesiącach użytkowania? Na początku u mnie było elegancko - przy mojej pracy z telefonem na 2 kartach sim wytrzymywała mi 30-36h na jednym ładowaniu. Po jednej z aktualizacji (zmienił się layout wydajności baterii i panelu sterowania) bateria wytrzymuje max. 24h przy takim samym obciążeniem pracą. W tym momencie 6h po ładowaniu mam -25% więc zapowiada się znowu 24h godziny pracy na jednym ładowaniu). Na początku miałem tragedię z baterią, później coś się poprawiło, a obecnie nie przywiązuje do tego większej wagi. Kilka apek w tle, synchronizacja z zegarkiem, Spotify przez bt kilka h. W mieszkaniu słaby zasięg i często gęsto szuka sieci czy przełącza się między LTE, a 3G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susek Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Baterie pożera według mnie lte. Jeśli nie wyłączam internetu mobilnego i korzystam co chwile z messengera oraz FB, baterię muszę ładować na koniec każdego dnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts