Jump to content

Notatnik z opcją hasła na notatki

Portalnet

Recommended Posts

30 minut temu, Portalnet napisał:

(cos a'la notatnik w telefonach samsung) najlepiej też z funkcją backup. 

Systemowy. Ustawiasz hasło ochrony prywatności i ukrywasz dowolną notatkę. Do ukrytych notatek wchodzi się przeciągając palcem od góry do dołu na ekranie startowym notatek, podajesz hasło i widzisz ukryte notatki. Dodajesz do ukrytych przytrzymując daną motatkę i klikasz w "zwiń". Dodatkowo to się synchronizuje z chmurą Mi, czyli masz kopię.

Edited by FromWP

5 minut temu, Portalnet napisał:

czy na chmurze MI owe notatki tez są z hasłem ?

Chmura jest chroniona hasłem, jak już wejdziesz to dodatkowego hasła do ukrytych nie ma.

2 minuty temu, Portalnet napisał:

ok, dzięki zobaczę, ....ale jakoś nie mam zaufania do chmury xiaomi :) 

A co słyszałeś o jakimś przypadku włamania, bo ja jeszce nie. Chyba zdecydowanie łatwiejsze było włąmanie na konto Googla, teraz trochę to poprawili. Używam tej chmury od lat i akurat do tego się nadaje. Niektóre  ukryte notatki mam tam od lat i przechodzą ze starego telefonu na nowy automatycznie.Telefon masz Xiaomi to i tak co chcą to o tobire wiedzą. Mało prawdopodobne żeby tą wiedzę wykorzystali przeciwko tobie. Na razie nie jesteśmy w ich strefie wpływów.

Masz racje :) tylko takie dziwne przeświadczenie ze nasi dalecy mali.....mogą sobie wejść i poczytać nasze zbory w chmurze.

Popatrzę, na pewno lepsze to niż  jakaś inna aplikacja mało znanego producenta.

A jest cos ze stajni google ? jakaś aplikacja z możliwością haslowania niektórych ważnych notatek ?

5 minut temu, Portalnet napisał:

A jest cos ze stajni google ? jakaś aplikacja z możliwością haslowania niektórych ważnych notatek ?

Nie wiem. Czasami robię zahasłowanego pdf-a z ważnymi danymi (typu hasła) i dodatkowo jak mam go w telefonie to dodaję do ukrytych plików. To się już z chmurą nie synchronizuje, a taki ukryty plik jest niewidoczny i dodatkowo szyfrowany w samej pamięci telefonu. W telefonie możesz mieć trzy różne hasła. Inne do odblokowanie, inne do ochrony przywatności i jeszcze inne do ukrywania aplikacji.

• Thanks 1

• 8 months later...
  • 5 months later...

A w Colornote  jak wygląda sprawa z synchronizacją z komputerem ? mnie interesuje aplikacja i program  notatnika  na android i pc windows 10 z wprowadzaniem głosowym, z synchronizacją  

Edited by rafixpo