Portalnet Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 Witam Jaki prosty programik typu notatnik polecacie z opcją zakładania haseł na konkretne notatki ? (cos a'la notatnik w telefonach samsung) najlepiej też z funkcją backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 (edited) 30 minut temu, Portalnet napisał: (cos a'la notatnik w telefonach samsung) najlepiej też z funkcją backup. Systemowy. Ustawiasz hasło ochrony prywatności i ukrywasz dowolną notatkę. Do ukrytych notatek wchodzi się przeciągając palcem od góry do dołu na ekranie startowym notatek, podajesz hasło i widzisz ukryte notatki. Dodajesz do ukrytych przytrzymując daną motatkę i klikasz w "zwiń". Dodatkowo to się synchronizuje z chmurą Mi, czyli masz kopię. Edited July 5, 2020 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portalnet Posted July 5, 2020 Author Share Posted July 5, 2020 czy na chmurze MI owe notatki tez są z hasłem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 5 minut temu, Portalnet napisał: czy na chmurze MI owe notatki tez są z hasłem ? Chmura jest chroniona hasłem, jak już wejdziesz to dodatkowego hasła do ukrytych nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portalnet Posted July 5, 2020 Author Share Posted July 5, 2020 (edited) ok, dzięki zobaczę, ....ale jakoś nie mam zaufania do chmury xiaomi Edited July 5, 2020 by Portalnet Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 2 minuty temu, Portalnet napisał: ok, dzięki zobaczę, ....ale jakoś nie mam zaufania do chmury xiaomi A co słyszałeś o jakimś przypadku włamania, bo ja jeszce nie. Chyba zdecydowanie łatwiejsze było włąmanie na konto Googla, teraz trochę to poprawili. Używam tej chmury od lat i akurat do tego się nadaje. Niektóre ukryte notatki mam tam od lat i przechodzą ze starego telefonu na nowy automatycznie.Telefon masz Xiaomi to i tak co chcą to o tobire wiedzą. Mało prawdopodobne żeby tą wiedzę wykorzystali przeciwko tobie. Na razie nie jesteśmy w ich strefie wpływów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portalnet Posted July 5, 2020 Author Share Posted July 5, 2020 Masz racje tylko takie dziwne przeświadczenie ze nasi dalecy mali.....mogą sobie wejść i poczytać nasze zbory w chmurze. Popatrzę, na pewno lepsze to niż jakaś inna aplikacja mało znanego producenta. A jest cos ze stajni google ? jakaś aplikacja z możliwością haslowania niektórych ważnych notatek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 5, 2020 Share Posted July 5, 2020 5 minut temu, Portalnet napisał: A jest cos ze stajni google ? jakaś aplikacja z możliwością haslowania niektórych ważnych notatek ? Nie wiem. Czasami robię zahasłowanego pdf-a z ważnymi danymi (typu hasła) i dodatkowo jak mam go w telefonie to dodaję do ukrytych plików. To się już z chmurą nie synchronizuje, a taki ukryty plik jest niewidoczny i dodatkowo szyfrowany w samej pamięci telefonu. W telefonie możesz mieć trzy różne hasła. Inne do odblokowanie, inne do ochrony przywatności i jeszcze inne do ukrywania aplikacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Ja używam Colornote, kalendarz i notatnik w jednym, backup i widżet - wszystko działa idealnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafixpo Posted September 9, 2021 Share Posted September 9, 2021 (edited) A w Colornote jak wygląda sprawa z synchronizacją z komputerem ? mnie interesuje aplikacja i program notatnika na android i pc windows 10 z wprowadzaniem głosowym, z synchronizacją Edited September 9, 2021 by rafixpo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts