pirytsolo Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Proszę o pomoc, najchętniej o link do pobrania aktualizacji. Załączam screen obecnej wersji systemu, Global. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 7, 2022 Author Share Posted January 7, 2022 Proszę o pomoc, najchętniej o link do pobrania aktualizacji. Załączam screen obecnej wersji systemu, Global.Recoveryhttps://bigota.d.miui.com/V12.5.6.0.RJIEUXM/miui_MONETEEAGlobal_V12.5.6.0.RJIEUXM_63467295e2_11.0.zipFastboothttps://bigota.d.miui.com/V12.5.6.0.RJIEUXM/monet_eea_global_images_V12.5.6.0.RJIEUXM_20211125.0000.00_11.0_eea_29c3d4ea22.tgz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 Musisz odblokować bootloader i wgrać Androida 11 przez MiFlash. Xiaomi zablokowało aktualizację z Androida 10 do 11 z poziomu aktualizatora ze względu na ich jakieś problemy z WhatsAppem, prawdopodobnie z funkcją Czyszczenie WhatsAppa w panelu sterowania, która nie pokazuje żadnych plików. Po zaktualizowaniu ręcznym do A11 kolejne aktualizacje powinny być już bez problemu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 2 minuty temu, pkonrad napisał: Recovery https://bigota.d.miui.com/V12.5.6.0.RJIEUXM/miui_MONETEEAGlobal_V12.5.6.0.RJIEUXM_63467295e2_11.0.zip Fastboot https://bigota.d.miui.com/V12.5.6.0.RJIEUXM/monet_eea_global_images_V12.5.6.0.RJIEUXM_20211125.0000.00_11.0_eea_29c3d4ea22.tgz Czy recovery instaluje się poprzez wybór paczki zip w aktualizacjach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 7, 2022 Author Share Posted January 7, 2022 Czy recovery instaluje się poprzez wybór paczki zip w aktualizacjach? Kiedyś tak się dało, teraz już nie w przypadku aktualizacji Andorid 10 do 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 4 minuty temu, pkonrad napisał: 6 minut temu, pirytsolo napisał: Czy recovery instaluje się poprzez wybór paczki zip w aktualizacjach? Kiedyś tak się dało, teraz już nie w przypadku aktualizacji Andorid 10 do 11. Rozumiem. Proszę jeszcze o info co dokładnie teraz muszę zrobić? Nigdy nie bawiłem się w aktualizacje inne niż z poziomu "Aktualizacji". Dziękuję za pomoc i odpowiedź - z góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 7, 2022 Author Share Posted January 7, 2022 Rozumiem. Proszę jeszcze o info co dokładnie teraz muszę zrobić? Nigdy nie bawiłem się w aktualizacje inne niż z poziomu "Aktualizacji". Dziękuję za pomoc i odpowiedź - z góry. @Kacper Skrzypek już napisał Ci co trzeba zrobić.Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 11 minut temu, pkonrad napisał: @Kacper Skrzypek już napisał Ci co trzeba zrobić. Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka Czyli już nigdy nie pojawi się dostępna aktualizacja na moją wersję softu? Zostaje tylko zrobić odblokowanie bootloadera itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 7, 2022 Author Share Posted January 7, 2022 Czyli już nigdy nie pojawi się dostępna aktualizacja na moją wersję softu? Zostaje tylko zrobić odblokowanie bootloadera itd? Nie, albo musisz czekać aż telefon dostanie update przez OTA, a jeśli chcesz teraz zaktualizować do MIUI 12.5 z Android 11 pozostaje Ci zabawa w odblokowanie bootloader i aktualizacja przez MiFlash.Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted January 7, 2022 Share Posted January 7, 2022 2 minuty temu, pkonrad napisał: Nie, albo musisz czekać aż telefon dostanie update przez OTA, a jeśli chcesz teraz zaktualizować do MIUI 12.5 z Android 11 pozostaje Ci zabawa w odblokowanie bootloader i aktualizacja przez MiFlash. Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka Dziękuję bardzo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 7, 2022 Author Share Posted January 7, 2022 @pirytsolo Możesz jeszcze spróbować w ustawieniach telefonu zmienić region z polski na inny, może wtedy wskoczy od razu aktualizacja OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 W dniu 7.01.2022 o 16:21, pkonrad napisał: @pirytsolo Możesz jeszcze spróbować w ustawieniach telefonu zmienić region z polski na inny, może wtedy wskoczy od razu aktualizacja OTA. Cześć! Wpadła dziś aktualizacja na regionie Polska. Myślisz, że warto wgrać jeszcze jakąś nowszą aktualizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal560 Posted April 22, 2022 Share Posted April 22, 2022 Witam, dopiero co zaczynam przygodę z Xiaomi i mam jedno nurtujące mnie pytanie. Czy można zamieniać w ten sposób regiony, czyli jeśli mam obecnie RJIEUXM (And 11) na SJIMIXM (And 12)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 22, 2022 Share Posted April 22, 2022 17 minut temu, rafal560 napisał: Czy można zamieniać w ten sposób regiony Jak odblokujesz bootloader to można. Bez odblokowania z pewną kombinacją polegającą na podmianie nazwy romu (czym można oszukać systemowy aktualizator) teoretycznie też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal560 Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 10 godzin temu, FromWP napisał: Jak odblokujesz bootloader to można. Bez odblokowania z pewną kombinacją polegającą na podmianie nazwy romu (czym można oszukać systemowy aktualizator) teoretycznie też. Dzięki, zajmowałem się głównie sprzętem innych firm, Xiaomi mam po raz pierwszy 🙂 Bootloader mam odblokowany, na TWRP mi nie zależy. Jeszcze tylko tak szybko zapytam czy są jakieś konsekwencje wgrania takiego romu. Gwarancji się raczej nie traci, a co z płatnościami zbliżeniowymi itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 2 godziny temu, rafal560 napisał: 🙂 Gwarancji się raczej nie traci, a co z płatnościami zbliżeniowymi itd? Po wgraniu można zablokować bl i wszystko będzie działało. Gwarancji się nie traci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal560 Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 6 godzin temu, FromWP napisał: Po wgraniu można zablokować bl i wszystko będzie działało. Gwarancji się nie traci. W takim razie zabieram się do działania. Dzięki! 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djandy75 Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 (edited) Region Szwajcaria pojawila się aktualizacja do MIUI 13 na Android 12 , ROM 13.0.2.0.SJIEUXM Edited April 26, 2022 by djandy75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirytsolo Posted June 3, 2022 Share Posted June 3, 2022 W dniu 26.04.2022 o 08:41, djandy75 napisał: Region Szwajcaria pojawila się aktualizacja do MIUI 13 na Android 12 , ROM 13.0.2.0.SJIEUXM Jak oceniasz nową aktualizacje? Ja mam już możliwość aktualizacji do 13.0.3.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts