wojasheck Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Dzielcie się opiniami Wrzucam pierwszy pełen cykl. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Wynik bardzo dobry. Widać że go nie oszczędzałeś a jednak długo wytrzymał. Zastanawiam się nad zmianą telefonu właśnie ze względu na baterię i wezmę go pod uwagę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted June 11, 2020 Author Share Posted June 11, 2020 Drugi cykl - gorszy zasięg bo na wsi Edit: Rekordowy wynik. Bez żadnej spiny. Po prostu usunąłem aplikację FB i zainstalowałem Maki Pro. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robi173 Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 @wojasheck masz globala czy eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted June 24, 2020 Author Share Posted June 24, 2020 Zwykły global prosto z pudełka. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 6, 2020 Share Posted July 6, 2020 Też mam Poco F2 Pro 8/256 GB z Global Stable ROM MIUI V11.0.4.0.QJKMIXM i wyniki na baterii są mega dobre. Jest sporo lepiej niż w Mi 9T Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Dopiero co kupiłem 2 dni temu smartfon.... Jestem bardzo zadowolony.i do tego doszła aktualizacja od razu Miui12 Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Panowie Mam wgrane xiaomi.eu 20.7.9 i po nocy w zuzyciu baterii "inne" mam na poziomie ponad 40% Co może tyle zużywać energii ? Co prawda przez noc spadło ze 100 na 93 % ale jednak mogło by by chyba lepiej ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted July 27, 2020 Author Share Posted July 27, 2020 Sporo spadlo. Bez aplikacji typu gsam niewiele da się pomóc. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 (edited) 4 minuty temu, wojasheck napisał: Sporo spadlo. Bez aplikacji typu gsam niewiele da się pomóc. Odpaliłem GSM battery i widze w innych najwięcej zuzycia w system Android i kernel... W sumie w inne pokazuje 66 % ( ta apka ) i system android ma w tym 26 % prawie a Kernel 13.6 Da się to rozbić co ma najwięcej ? ( Bo tam jest wiele procesów ) Edited July 27, 2020 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Na EEA w nocy mam spadek 2 max 3% baterii. Doświadczenie nauczyło mnie że nie warto zmieniać systemu. Nic za dużo nie zyskasz poza kilkoma modami, problemami z płatnościami czego nie miałem na Mi9, pewnie kwestia konfiguracji. Więcej grzebania niż to warte. Ja na modyfikacjach systemu po pewnym czasie straciłem L1 i miałem już tylko L3 co było uciążliwe przy Netflixie. Jak kto chce. Mieszałem w każdym telefonie jaki miałem, ale teraz już się wyleczyłem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 2, 2020 Share Posted August 2, 2020 Mam poco F2 pro od tygodnia. Zmieniałem z MI9 tam bateria wytrzymywała ok 3:30h . Poco pod tym względem masakruje MI9 bo wczoraj miałem 8:40 . Też zastanawiam się nad instalacja miui.eu bo drażnią mnie dialer i wiadomości od Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martairafal Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 (edited) Witam mam pytanie jak zrobić żeby w statystykach było widoczne całe zużycie baterii od zakończenia ostatniego ładowania obecnie mam tak i nie mogę przesunąć do 100% Edited August 5, 2020 by martairafal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 5, 2020 Share Posted August 5, 2020 W tej aktualizacji jest błąd, pokazuje tylko ostatnie 24 godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 5, 2020 Author Share Posted August 5, 2020 Od aktualizacji do 12 tak jest. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Ja zauważyłem, że po aktualizacji do MIUI 12 telefon dużo bardziej drenuje baterie jeśli nie jest używany. Po aktualizacji zrobiłem factory reset, ale na niewiele się to zdało. Na MIUI 11 przez noc poziom barerii spadał o 3 do 5 %, a po aktualizacji do MIUI 12 jest to 10-15 %. Trzeba czekać na kolejne poprawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Dali update do MIUI 12, mam nadzieję że poprawili to i owo... Na razie ja widzę poprawili szybkość odblokowania palcem Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Poprawili statystyki baterii, nareszcie Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 6, 2020 Author Share Posted August 6, 2020 Poczekaj aż miną 24h czuwania Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Poczekaj aż miną 24h czuwania Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Sądzę że będzie okej, ja jak miałem poniżej 80%, to ucinało statystyki baterii... Jak zejdę poniżej 20% to dam pełną statystykę zużycia baterii Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 6, 2020 Author Share Posted August 6, 2020 Chodzi mi o to że im więcej czasu czuwania mija tym mniejszy % początkowy na wykresie... Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Chodzi mi o to że im więcej czasu czuwania mija tym mniejszy % początkowy na wykresie... Poobserwuję.... Masz rację. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Po pierwszej nocy od wczorajszej aktualizacji zauważam dużą poprawę jeśli chodzi zużycie energii. Telefon leżał od ok 22:00 do 6:30 i spadło 2 %. Taki wynik jest zadowalający. Zobaczymy jak będzie dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martairafal Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Chyba jednak nie naprawili statystyk baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrino Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Nie poprawili, niestety. I znowu trzeba czekać na następną aktualizację jak to poprawiąWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobination Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Jest jakiś darmowy program co by monitorował czas użycia baterii? (SoT, standby itp.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 7, 2020 Author Share Posted August 7, 2020 Gsam Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobination Posted August 7, 2020 Share Posted August 7, 2020 Gsam chyba roota potrzebuje bo nie działa mi poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted August 7, 2020 Author Share Posted August 7, 2020 Nie potrzebuje roota a tylko uprawnienia poprzez adb Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted August 8, 2020 Share Posted August 8, 2020 Póki co zapowiada się na 8-9h sot najnowszy eeaWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobination Posted August 8, 2020 Share Posted August 8, 2020 Pokazuje całe stary baterii jak się podłączy ładowarkę doładuje do 100% i nie odpinajac ładowarki uruchomi się telefon. Nie odłączając ładowarki wchodzimy w staty baterii i mamy sot standby itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBright Posted August 8, 2020 Share Posted August 8, 2020 Generalnie to jest bug... Skoro na słupkach z prądowym zużyciem pokazuje wszystko.Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro4gb Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 mam f2 6/128gb, miui12, mam wrażenie że poco f1 lepiej trzymała bateria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Dnia 6.08.2020 o 08:58, pkonrad napisał: Ja zauważyłem, że po aktualizacji do MIUI 12 telefon dużo bardziej drenuje baterie jeśli nie jest używany. Po aktualizacji zrobiłem factory reset, ale na niewiele się to zdało. Na MIUI 11 przez noc poziom barerii spadał o 3 do 5 %, a po aktualizacji do MIUI 12 jest to 10-15 %. Trzeba czekać na kolejne poprawki. Właśnie miałem się pochwalić b.dużym spadkiem na samym czuwaniu (wszystko wyłączone internety i BT itp, syfiaste aplikacje odinstalowane i zatrzymane) i przez 7 godz. poleciało 11% Jak widzę nie jest to przypadek, a dla mnie nowość coś takiego tyle % w plecy na samym czuwaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartusek Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Miui 11 vs Miui 12 Na Miui 11 bateria trzymała genialnie (spokojnie 2 dni), a po aktualizacji to jest 1-1,5 dnia masakra ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts