Jump to content

Mi Band 5 - dyskusja ogólna

Zenderable

Recommended Posts

Dnia 26.01.2021 o 10:00, TrollSkin napisał:

Hej, ma do Was takie pytanko. Czy zauważyliście po ostatniej (grudniowej) aktuakizacji pogorszenie czasu pracy na baterii Waszych Mi Bandów 5? Bo do tej pory wszystko było wyśmienicie, a po aktualziacji wydaje mi się jakby pojwdyncze.procenty trzymały krócej i nie wiem czy to tylko u mnie czy ktoś miał może podobnie :)

Tak, mam to samo, po aktualizacji jakieś 4-5 dni krócej trzyma.

Czy jest możliwość zmiany języka komunikatów głosowych na polski? Tzn chodzi mi o komunikaty przy treningach (np wstrzymano trening). Obecnie odtwarza mi je tylko po angielsku. Tts w telefonie mam ustawiony na polski jeśli ma to jakieś znaczenie. 

Witajcie.

Mam problem z Mi Bandem 5.

Opaska się ładuje po czym rozłącza, następnie znowu ładuje, rozłącza, ładuje, rozłącza i tak w koło.

Jak ladujecie te opaski ? Kabel i od razu do USB? Czy wpinacie kabel do adaptera a następnie znowu do gniazdka?

Ma ktoś podobny problem ?

Ale styki na ładowarce czy od urządzenia? Czym to przeczyścić?

Te od ładowarki zawsze wycieram czysta szmatką.

Kabla od ładowania w ogóle nie składasz?

Ta opaska u mnie swiruje całkowicie. Naładuje się do 100% tylko, że po drodze rozlaczy się ze 30 razy. Pokazuje komunikat, że w pełni naładowana po czym wibruje i znowu wyświetla się okno z ładowaniem baterii i tak w koło.

Tez tak miałeś?

Edited by marnsr.marnsr

Styki na opasce przetrzyj szmatką bo może tam zalegać naskórek itp. U mnie aż tak źle nie było z ładowaniem. Kabla nie składam tylko wrzucam do szuflady jak odłączę od opaski. Opaskę kładę obok ładowarki jak się ładuje.

• 1 year later...
  • 4 months later...

Kupiłem bliźniaka Mi Band 5, czyli Amazfit Band 5 i mam problem-pytanie. Jak to uruchomić? Podłączyłem do ładowania i po wielu niepowodzeniach, w końcu udało się sparować z telefonem i apką Zepp, opaska nawet się zaktualizowała, ale po odłączeniu od wtyczki, opaska od razu zamiera. Niby jest naładowana. Trzymałem ją pod kablem pół dnia i nic. Czy może z moim egzemplarzem jest coś nie tak? Kupiony w x-kom, egzemplarz z pudełka.

EDIT: Odesłałem, wymienili na drugi egzemplarz i działa.

Edited by mgcompany