Zenderable Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Można już składać zamówienia przedpremierowe na GearBest i AliExpress, więc otwieram wątek dyskusji ogólnej o tej opasce. Cena na GB to $39,99 (ok. 157 zł). Larger Screen. Oxygen Saturation Monitoring. Overseas Model Supports NFC. Amazon Alexa Voice Assistant. 5 Sport Modes. Phone Take Photo. Teraz nawet podstawowy model będzie z NFC, kusi by zamówić - tylko ciekawe czy będzie jak w przypadku Mi Band 3/4, że po wyjściu wersji globalnej opaska w wersji china dostawałaby język polski ze wsparciem NFC. Druga sprawa... ciekawe czy to NFC u nas będzie działać i jak to rozwiążą (musieliby zrobić u nas Mi Pay albo współpracować z Visa/Mastercard w jakiś sposób). Wątpię, że to będzie jako Google Pay. Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Już za 136 widziałem dzisiaj.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
niejestemprogramista Posted June 11, 2020 Share Posted June 11, 2020 Wiemy już po premierze dzisiejszej, że płatności zbliżeniowe NFC w Polsce działać nie będą (chyba że się dogadaja jak w rosji z MasterCard przy premierze mi band 4 NFC tamże, wszak wątpię). Na razie jednak emocje opadły jak ktoś się łudził, że zapłaci mi bandem 5 za wodę w żabce Osobiście poczekam, aż będzie po ok 22$ za 10 dni myślę na promocji jakieś i dopiero zamówię do testów. Pomny doświadczeń sprzed roku, na pewno kupię wersję Global, a nie kilka dolarów tańsza CN. Na język polski oficjalnie pewnie poczekamy, aż opaska będzie miała premierę w Polsce w mi store (obstawiam najwcześniej przełom lipca/sierpnia). A do tego czasu będzie rzeźba z ustawieniami języka. Angielski max lub jakiś modowany polski, jak ktoś się pokusi za kilka tygodni o tłumaczenie kodu na zagranicznym forum Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fear87 Posted June 11, 2020 Share Posted June 11, 2020 (edited) Dnia 9.06.2020 o 11:24, Zenderable napisał: Oxygen Saturation Monitoring To jeszcze nie jest potwierdzone. Na prezentacji było powiedziane, że 5 otrzymała nowy czujnik, ale nie określili jaki. 'It is worth noting that, Xiaomi Mi Band 5 does not support oxygen saturation testing (SpO2)" Edited June 11, 2020 by Fear87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted June 15, 2020 Share Posted June 15, 2020 (edited) Różnica w wielkości ekranu praktycznie niezauważalna, spodziewałem się czegoś lepszego^^ Rozumiem, że w wersji 5 również brak automatycznego pauzowania i wznawiania treningu? To powinna być podstawa począwszy od 1 generacji. Edited June 15, 2020 by Adamerio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
k120 Posted June 15, 2020 Share Posted June 15, 2020 Pytanie dla bardziej obeznanych jak już byłoby NFC u nas w PL w Mi Band to jest jakaś różnica w wersji Mi Band CN z NFC a wersja Global? Zastanawiam się nad zakupem Mi Band 5 CN z NFC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 Podbijam z tym NFC! Jakiez nowe info ktos ma? Jest w ogole szansa, ze z Google Pay sie dogadaj? I jak z tym NFC Global a Chinese? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fear87 Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 (edited) Pojawił się nowy spot reklamowy: Spot Od 30 sekundy widać, że MB5 będzie miał czujnik stresu, a o spO2 można zapomnieć. Edited June 16, 2020 by Fear87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 16, 2020 Share Posted June 16, 2020 (edited) Dnia 15.06.2020 o 16:07, k120 napisał: Pytanie dla bardziej obeznanych jak już byłoby NFC u nas w PL w Mi Band to jest jakaś różnica w wersji Mi Band CN z NFC a wersja Global? Zastanawiam się nad zakupem Mi Band 5 CN z NFC. W przypadku 4 było bez różnicy. Kwestia detali. Tutaj, jeżeli w ogóle Xiaomi ma zamiar dodać płatności może być inne wsparcie dla cn a inne dla eu. Wyjatkowo, w tym przypadku jeżeli planujesz używać NFC wstrzymał bym się do premiery u nas. Oczywiście, może być tak że będą bez znaczenia wersję jak nie będzie płatności, jak i również będzie uniwersalne gdyby te płatności były. Istnieje tutaj jednak, w mojej skromnej opinii, dość duże ryzyko co do funkcjonalności. Jednak to tylko gdybanie, ponieważ nikt nie wie jak będzie. Edited June 16, 2020 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Moja opaska już w Polsce i mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będę mógł się podzielić wrażeniami. Kupiłem wersję bez NFC za 130 PLN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Dnia 24.06.2020 o 14:51, tomasznowak napisał: Moja opaska już w Polsce i mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będę mógł się podzielić wrażeniami. Kupiłem wersję bez NFC za 130 PLN. Moja wczoraj dotarła - wersja bez NFC, dałem trochę mniej bo 108 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted July 4, 2020 Share Posted July 4, 2020 A moja gdzieś zaginęła. Miała być w Polsce 24 czerwca. Sprawdziłem przedwczoraj na stronie poczty polskiej i okazało się że jest w Holandii. Wczoraj niby wyjechała do Polski, ale trudno powiedzieć kiedy przyjdzie. Zamówiłem trzy dodatkowe opaski i mam nadzieję że opaska wcześniej przyjedzie niż one Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekem Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Orientuję się ktoś czy juz mozna z jakiejś strony pobrac nowe tarcze ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jo44 Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 Dnia 16.06.2020 o 20:44, Fear87 napisał: Od 30 sekundy widać, że MB5 będzie miał czujnik stresu, a o spO2 można zapomnieć. Potwierdzam. Mi Band 5 NIE MA czujnika spO2. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Ktoś pamięta ile czasu po polskiej premierze Band 4 dostał polski język? Porażka, że nadal nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaba44 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Polski język pojawił się w dniu premiery opaski w Polsce. Z tym że premiera 4 odbyła się później w stosunku do premiery w chinach. Czyli jeżeli trzymamy się premiery w CN to i z miesiąc możemy poczekać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 12 minutes ago, zaba44 said: Polski język pojawił się w dniu premiery opaski w Polsce. Z tym że premiera 4 odbyła się później w stosunku do premiery w chinach. Czyli jeżeli trzymamy się premiery w CN to i z miesiąc możemy poczekać. Rzeczywiście, premiera była 1 sierpnia i wtedy wyszła aktualizacja dodająca polski we wszystkich wersjach opaski. Ciekawe dlaczego przy Bandzie 5 tak nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Bo dużo wczesniej wypuścili globala. Przedtem (przy 4) mieli czas zrobić osobn softy. Teraz trzeba było szybko dać całemu światu. Obstawiam miesiąc albo dwa zanim wejdzie więcej(w tym polski) języków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Dziś wystartowała oficjalna sprzedaż w Polsce to raczej już powinien być język polskiWysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziomek90 Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Powinien, ale go nie ma. Przynajmniej moja wersja chińska nie dostała, może niech się wypowie ktoś kto kupił dzisiaj globala z Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Dzisiaj kupiłem globala i nie ma jeszcze języka polskiego.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 na globalu wciąż nie ma .... XMSH10HM 10 godzin temu, meagol5 napisał: Dziś wystartowała oficjalna sprzedaż w Polsce to raczej już powinien być język polski Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Możemy się spodziewać aktualizacji w krótkim okresie czasu .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Pierwszy post bym edytował: Larger Screen. Oxygen Saturation Monitoring. Overseas Model Supports NFC. Amazon Alexa Voice Assistant. 5 Sport Modes. Phone Take Photo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Pytanie dla posiadaczy. Mam sparowaną opaskę z telefonem, gps włączony, włączam na opasce aktywność spacer albo bieganie i po skończeniu i synchronizacji z telefonem nie mam śladu gps na mapie. Muszę włączyć aktywność z poziomu telefonu, czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Musi być uruchomiony program mi fit teżWysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qubap Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 2 godziny temu, meagol5 napisał: Musi być uruchomiony program mi fit też Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Na ios nigdy nie włączałem aplikacji a trasa z gpsa jest. Trzeba tylko zabrać ze sobą telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Tak naprawdę niepamieta bo raz miałem wł mi fit raz nie i tak naprawdę nie pamiętam czy trasę zapisywało oczywiście z bandem 4 maszerowałem...Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Właśnie kwestia tego, czy mam uruchamiać trening z poziomu aplikacji. Wydaje mi się to trochę bez sensu, bo skoro telefon ma włączony gps i uruchomię trening na opasce to powinno to być równoznaczne z uruchomieniem go w aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Wystarczy na opasce z tego co pamiętam Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Pojawił się Mi Fit 4.3.1Sprawdzi ktoś czy dodali polski język dla MB5 ?https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=1380279 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1 Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 @pkonrad dalej tylko 5 języków do wyboru. Mi Fit 4.3.1 / Mi Band Firmware V1.0.1.16. Ten język mamy dostać poprzez update Mi Fita? Nie przez update firmware opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Przez update opaski, ale najczęściej po wyjściu nowej wersji Mi Fit jest zasysany nowy FW do opaski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.4 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 (edited) Witam. Czy jest jakaś aplikacja po za mi fit do zmiany tarcz? Edited July 23, 2020 by m.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meagol5 Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Dla zainteresowanych znalezione na AliexpressWysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fosz Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 (edited) Swojej opasce kupionej na MediaExpert mam tylko chiński, chiński uproszczony i angielski. Na opakowaniu piszą że to BHR4215GL - co mam nadzieje sugeruje wersje globalną. Martwi mnie za to coś innego. Spotkaliście się z problemem z krokami? Nalicza mi tylko podczas machania rękami podczas poruszania się, i to nie zawsze. Pomiar zawsze jest zły. Zawyża wielokrotnie Edited July 24, 2020 by Fosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts