FromWP Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 35 minut temu, kyml napisał: Hej, czy istnieje możliwość wyłączenia dzwięku Tak, w MiHome w ustawieniach urządzenia jest opcja wyłączenia dźwięku i podświetlenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Tak, jest w ustawieniach apki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyml Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 4 godziny temu, FromWP napisał: Tak, w MiHome w ustawieniach urządzenia jest opcja wyłączenia dźwięku i podświetlenia. Dzięki znalazłem. Opcja nazywa się "notification sound" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copley Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Panowie proszę o pomoc w zakresie automatyzacji oczyszczacza. W aplikacji Mi Home ni emam w ogole mozliwosci ustawienia przy warunku if wartosci dla pm2,5 tak samo wilgotnosci... Mam tylko do wyboru zakresy czasowe. Nie ma nic przetlumaczonego, ani chinskich znaków. Jak to zrobic? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) Automatyzacje ustawiasz w Mi Home, a nie w pluginie do obsługi oczyszczacza. Edited November 8, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copley Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Rozumiem, tak też próbuję i gdy wybieram środkową zakładkę w apce czyli automatyzacja i kilkam + aby dodać scenę mam tylko opcje Ogólne: Wykonaj ręcznie i czasomierz. Niestety nie mam w ogóle możliwości ustawienia wartości if dla zawartosci pyłu. Robię coś nie tak ? Prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Nie masz listy urządzeń? Tam musisz odszukać oczyszczacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copley Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) Niestety nie mam tam do wyboru oczyszczacza.. próbowałem zmianiac regiony i jezyki niestety to też nie pomogło. Co mógłbym robić nie tak ?  Dzwoniłem do oficjalnego salonu w Krakowie gdzie kupiłem oczyszczacz i Pan mi powiedział że nie wie nic o takiej opcji i on też nie ma tego w aplikacji.. pokierował mnie aby wszedł na urządzenie poprzez aplikację i wybrał automatyzacja. Jednak tam jest tylko warunek if dla czasomierz i then załącz oczyszczacz. Nie ma nic o pyłach Edited November 8, 2018 by Copley Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Jaki masz region? Ja mam Chiny, tu działa wszystko. Możliwe że oczyszczacz z Polskiego sklepu nie będzie tu działał, tak jak odkurzacze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copley Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Próbowałem różne regiony niestety na Chiny w ogóle mi go nie odnajduje... To bardzo nie dobrze, właśnie najbardziej mi zależało na tym aby spersonalizować tryb auto całkiem według moich preferencji... Masakra. Proszę o info czy wiecie może czy zmiana firmware w jakiś sposób na taki jak nie z oficjalnej dystrybucji pomogłaby ? Próbował ktoś z Was ? Bardzo proszę o jakieś wskazówki ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fast12 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Dnia 8.11.2018 o 08:18, Copley napisał: Panowie proszę o pomoc w zakresie automatyzacji oczyszczacza. W aplikacji Mi Home ni emam w ogole mozliwosci ustawienia przy warunku if wartosci dla pm2,5 tak samo wilgotnosci... Mam tylko do wyboru zakresy czasowe. Nie ma nic przetlumaczonego, ani chinskich znaków. Jak to zrobic? Proszę o pomoc Też mam taki problem. Zmiana regionu na chiński nie pomogła :/ Udało Ci się znaleźć rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Też mam tą lipną wersje z mi-home.pl i działa tylko na EU serwerach oraz nie ma opcji konfiguracji jako takiej... lipa po całości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 U mnie działa. Serwery EU Link to comment Share on other sites More sharing options...
fast12 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 (edited) Mam wersję Pro z mi-store.pl, wyszukuje przy ustawionym regionie Chińskim @baku1991 Używasz najnowszej wersji mi-home? Możliwe, że tylko telefony z MIUI mają taką opcję? Edited November 29, 2018 by fast12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 U mnie wszystko aktualizowane na bieżąco. Wątpię żeby miui miało znaczenie. Purifier 2 sprzed ponad dwóch lat z chin więc może o rynek przeznaczenia chodzi. Wtedy jeszcze nie było globali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartoleq111 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 (edited) Czesc. Mam ten sam problem co koledzy wyżej (brak opcji sterowania w zaleznosci od wartości PM) MIUI nie ma znaczenia, mam telefon xiaomi, a jednak mojego odswiezacza 2s tez nie odnajduje przez chiny. Dziala na Europie, probowalem tez chyba na jakiejś Ameryce i tez dzialalo, ale nie było lepszej automatyki, wciąż to samo co na serwerach europejskich. Moje podejrzenie jest takie, że może mój dostawca netu (PLUS) może blokuje niektóre chińskie serwery. Edited November 29, 2018 by bartoleq111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 A przy dodawaniu sceny po kliknięciu "dodaj" pod "if" na pewno wybieracie oczyszczacz? Przepraszam za głupawe pytanie, ale uważam, że apka w tym miejscu jest mało intuicyjna i może mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartoleq111 Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 (edited) U mnie nic tam nie (brakuje urządzenia) gdy kliknę w dodaj który jest zaraz pod "if". Poniżej tak jak to u mnie wygląda. Przy okazji inne pytanie, na allegro widzę filtry, ale nie maja chipa RFID. Czy taki chip można przekleić ze starego na nowy filtr, aby nowy filtr był widziany przez mój 2s? Edited November 30, 2018 by bartoleq111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 (edited) My mówimy o wersji 2S a wy o czystej 2 lub PRO . Nie słyszałem, żeby była jakaś wersja 2, która nie ma sterowania pm oraz nie łączy się z serwerami CN. W przypadku 2s - no niestety sam jestem takim przypadkiem.. Edited November 30, 2018 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted November 30, 2018 Share Posted November 30, 2018 U mnie w zwykłej 2, pojawiła się aktualizacja, więc możliwe że w 2s również, może coś poprawi.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fast12 Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Dzisiaj w nocy mój purifier sam się wyłączył z błędem Motor Error, teraz niby działa każdy tryb ale sensor pokazuje cały czas 001 PM2.5 ktoś miał taki problem? Można wyczyścić sensor odkurzaczem czy tak jak w instrukcji tylko sprężonym powietrzem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted December 14, 2018 Share Posted December 14, 2018 Patyczkiem do uszu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Hej Czy znalazł ktoś rozwiązanie na brak urządzenia na liście smart device, a co za tym idzie braku możliwości dodania reguł automatyzacji po PM2.5? Link to comment Share on other sites More sharing options...
canibalo Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 (edited) @tiuro o jaką listę Ci chodzi i gdzie? google asystent? Edited January 28, 2019 by canibalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech1991 Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Mam roborocka na chińskim serwerze, czy ktoś z was ma jakieś informacje, czy da się zmienić firmware na chińskie? Wersja EU łączy się z chińskimi serwerami? A jak tak to działa sterowanie przez internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Mam roborocka na chińskim serwerze, czy ktoś z was ma jakieś informacje, czy da się zmienić firmware na chińskie? Wersja EU łączy się z chińskimi serwerami? A jak tak to działa sterowanie przez internet?Ja zmieniłem mihome na chinski serwer, język angielski. Wszystko teraz mi działa. Wysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech1991 Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Oczyszczacz masz EU? Możesz definiować co o której ma się włączyć? Działa przez internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek_Wojciechowski Posted January 30, 2019 Share Posted January 30, 2019 Ja ma chiński ale znaliśmy ma eu i zmienił na chinski serwer. Obu nam działa przez internetWysłane z mojego MI PAD 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiuro Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 On 1/28/2019 at 5:38 PM, canibalo said: @tiuro o jaką listę Ci chodzi i gdzie? google asystent? Na liście urządzeń smart. Nie ma go do wyboru. Oczywiście zmieniłem region na China. Automatyzacja nie działa. Nie ma urządzenia, więc nie mogę zrobić reguły np. gdy PM2.5 powyżej 20 włącz tryb manual. Moje urządzenie jest z dystrybucji Europejskiej, niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kronos Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Czy da się w jakiś sposób zweryfikować stopień zużycia filtra( na oko bądź w jakiś inny sposób po za apką?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichykacik Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 jak u was pracuje oczyszczasz i jakie macie z tym doświadczenia? doprecyzowując pytanie, macie cały czas włączony w trybie auto, czy np odpala się tylko, gdy pm2.5 jest przekroczone wedle waszych ustaleń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts