PulSx9

Po upgradzie i przejechaniu 200 metrów padła.

Recommended Posts

Witam.
Wgrałem nowy software do mojej hulajnogi m187 na wersji 1.4.0. Motor power constant ustawiony na 900W za pomocą https://m365.botox.bz/. Po wgraniu softwereu przejechałem 200metrów i przy hamowaniu silnikiem hulajnoga całkowicie padłą i nie chce się włączyć. Po rozebraniu hulajnogi widzę, że mruga niebieska dioda. Odłączyłem wszystkie kabelki na około 30 minut i podłączyłem ponownie, ale nie pomogło. Nie działa rest (trzymanie 20 sekund gazu, hamulca i włącznika). Nie mam już pomysłu i na forum nie znalazłem odpowiedzi. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

900W na M187? W ogóle 900W to jest ryzyko na maxa. Pewnie jeszcze KERS był ustawiony na STRONG. Wedlug mnie albo spalony bezpiecznik, albo układ sterowania. Bez zdjęć nic więcej nie można powiedzieć. Nie piszesz co miga: ESC czy BMS? bez konkretów nic nie można na odległość wywróżyć

Share this post


Link to post
Share on other sites

takie zdjęcie to wiesz...

musisz wyjąć pcb z obudowy i zrobić szczegółowe zdjęcia przód i tył. Z BMS to samo.

Miernikiem sprawdź napięcie na wyjściu z baterii oraz bezpieczniki czy nie są przepalone. Tak samo można sprawdzić tranzystory w esc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 4.06.2020 o 00:45, PulSx9 napisał:

KERS był na Strong

To kiepsko... i pewnie zjechałeś z jakiejś górki ?

Włącz hulajnogę, sprawdź czy silnik stawia opór.

podejrzewam że, spalił się jeden lub więcej tranzystorów MOSFET 

Googlinij sobie jak się sprawdza tranzystory, musisz mieć miernik.

Pamiętaj że, wszystkie mosfety są do wymiany.


Oczywiście sprawdź również bezpiecznik w bms... tez miernik się przyda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now