KamilDsD Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 (edited) Witam wszystkich , mam pytanko odnośnie tego benchmarka ponieważ jak robię test w Antutu to nie ważne czy stock , czy custom rom wynik zawsze ten sam czyli ponad 21K (wyjątek to CM12 gdzie miałem ponad 22K) , w quadrant to czarna magia xD na officjalnym Miui V5 V50.0 mam ok 8-9K a na Miui V6 unofficial 5.4.3 mam ponad 11K w quadrant , a w CM11 mam w quadrant ok 6K , w czym tkwi tajemnica ? dodam że testy powtarzałem wielokrotnie.Temat z czystej ciekawości Wynik z Miui V6 a tu z CM11 (jest to rom MiXperia + kernel Beast 2.3) Edited April 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Żadna tajemnica. Antutu i na dobrą sprawę wszystkie benchmarki mierzące dużo rzeczy na raz to po prostu cyferki, które zmieniają się w zależności od wielu rzeczy - niektórzy donoszą, że nawet i od stopnia nagrzania baterii, albo tego jak bardzo producent zaingerował w samego Androida i wprowadził zmiany, które podbijają osiągi jego sprzętu na tym czy tamtym benchmarku. Możesz się takimi wynikami sugerować, możesz uznać, że po prostu pokazują ogólny sektor, w którym sprzęcik się plasuje, możesz olać i zamiast tego skupić się na tym jak wygląda wydajność rzeczywista. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 Tzn, takie benchmarki robię z czystej ciekawości i tyle tak jak pisałem to czysta ciekawość że między tym a tym romem jest taka "dziura" , dzięki za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Tzn, takie benchmarki robię z czystej ciekawości i tyle tak jak pisałem to czysta ciekawość że między tym a tym romem jest taka "dziura" , dzięki za odp. No problem. Już za czasów gdy w komputerach pierwsze karty ATI zaczęto instalować (obecnie AMD Radeony) to się przekręty pojawiały - sterowniki były "odrobinkę" podretuszowane i lepiej sprawdzały się w benchmarkach, przez co ludzie mieli wrażenie, że za te same pieniądze kupowali coś lepszego. ...a potem w normalnej pracy kupa wychodziła, różnicy brak specjalnej i zdziwienie. No, ale benchmarki nie kłamią. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Są tricki by quadranta podbić. Stosuje się np skrypty w init.d np włączenie JIT czy choćby zmiana governora na performance. Natomiast nie przekłada się to na rzeczywistą wydajność. W praktyce czy na CM12 masz 22 czy 21 na CM11 to nie ma znaczenia. Urządzenie chodzi w miarę tak samo i nie ma tu magii co zrobić z 1S rakietę z S800. Jak telefon jest słaby to taki zawsze będzie. Nie ważne czy ma cm czy miui. W CM12 masz 22 bo prawdopodobnie środowisko uruchomieniowe dostało boosta przez ARTa. Ale to w zasadzie tyle... Wysłane z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 (edited) Dzięki Panowie i Pani Edited April 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Była afera przecież z samsungiem że ustawiał wyniki w antutu benchmark z drutów. @KamilDsD dziekujesz panom gdy udzielał się facet i kobita? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilDsD Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 (edited) Przepraszam ledwo wstałem #Poprawione Edited April 6, 2015 by KamilDsD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts