wpr Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Jak widzisz, jeszcze nikomu serwis nie pomógł. Osobiście, teraz jestem na tyle mądrzejszy, że zwrócił bym telefon do sprzedawcy zaraz po zakupie a nie wierzyć, że to drobnostka. Załóżmy, teoretycznie, telefon dostaję z powrotem bez wymiany na nowy czyli gwarant twierdzi, że jest sprawny. Czeka mnie odesłanie telefonu do serwisu, serwis po dwóch tygodniach odeśle z informacją "nie dokonano naprawy, telefon sprawny" i co dalej? Ręka w nocniku lub udanie się po pomoc do rzecznika ale ..... na to trzeba mieć czas i zdrowe nerwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek1994 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Masakra, nie wyobrażam sobie posiadać taki telefon, co się reseruje kilka razy dziennie przy czym mu się zachce ^^ najgorsze że nic z tym nie można zrobić, szukałem na forach poza naszymi granicami i także mają ten problem i rozwiązania brak... myślałem że serwis chociaż pomoże ale widzę, że bez sensu w ogóle będzie go tam wysyłać. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek1994 Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Teraz zastanawiam się czy nie oddać to póki mogę, doradzi ktoś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Oddaj lub wymień na inny. Przecież to może być jakaś wada techniczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 Osobiście mam nadzieję, że trafiła się wadliwa partia, importer o tym wie i wymienia na wolne od wad robiąc to po cichu bojąc się negatywnych opnii. Inaczej tego sobie nie wyobrażam, samochody wymieniają bo mają wady to telefonu nie wymienią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted September 20, 2020 Share Posted September 20, 2020 To nie wina importera, a producenta. Co zarzucasz importerowi? Dobrze że wymienia. Nie wiem dlaczego miałby to robić głośno Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek1994 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Ja postanowiłem oddać do sklepu ten egzemplarz.. nie chce mi się bawić jednak w serwis który niekoniecznie pomoże. Ryzykowal ktoś po oddaniu wadliwego i kupna drugiego ? Boję się że znów trafię na wadliwy, trochę jak rosyjska ruletka z tymi Note 9 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kops15 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Telefon wrócił z serwisu po prawie dwóch tygodniach. Objawy jak wszędzie powyżej. Taki oto protokół z serwisu dostałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek1994 Posted September 21, 2020 Share Posted September 21, 2020 Uff dobrze że dziś go oddałem do sklepu xP po głębszych przemyśleniach nie zaakceptowałem faktu wysyłania nowego tel do serwisu. Kusił mnie potem mi10 lite ale po doświadczeniu z Note 9 pro wybrałem zupełnie inną markę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xander123 Posted September 22, 2020 Share Posted September 22, 2020 Witam, Ja jestem po wymianie płyty głównej i katuje tel już dobry tydzień i żadnych problemów. Telefon się nie resetuje. Wyszła pewnie wadliwa partia i wymieniają płyty główne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 (edited) Ja zamawiałem w dniu premiery w Polsce (22.05.2020) i do tej pory nie miałem ani jednego restartu. Po odczekaniu na odblokowanie wrzuciłem twrp oraz rom xiaomie.eu i śmiga elegancko. Na chwilę obecną mam najnowszą wersję HMNote9ProEU xiaomi.euV11.0.7.0.QJZMIXM . Może spróbujcie zainstalować tą wersję i sprawdźcie czy też następują restarty. Jeżeli będą się powtarzać, to powrót do oryginału i serwis. Pozdrawiam i życzę cierpliwości. Wkradł się błąd w numeracji-poprawione Edited September 24, 2020 by tomas111 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 (edited) Wszystko działa nawet na customie mi mix , Masik,evolution na RR kłopoty byly Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Edited September 24, 2020 by mrosi Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 9 godzin temu, WD40 napisał: @tomas111 A co wtedy z NFC, Play Protect i aplikacjami bankowymi? Ukrywasz Roota? Co ciekawe nie mam roota. Płatność NFC działa, aplikacja bankowa również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted September 24, 2020 Share Posted September 24, 2020 Dnia 20.09.2020 o 16:49, brawo napisał: To nie wina importera, a producenta. Co zarzucasz importerowi? Dobrze że wymienia. Nie wiem dlaczego miałby to robić głośno Nigdzie nie napisałem że winię importera, napisałem "mam nadzieję że wie i wymienia telefony". Choć uważam że oficjalny importer jest za to odpowiedzialny bo jest łącznikiem między producentem a klientem. Jak na razie jest wiele przypadków świadczących o wadzie telefonu ale oficjalnego stanowiska nie ma. Co do wymiany, jeszcze nie wymienił i jak na razie nie mam powodów do zadowolenia. Dnia 22.09.2020 o 21:30, Xander123 napisał: Witam, Ja jestem po wymianie płyty głównej i katuje tel już dobry tydzień i żadnych problemów. Telefon się nie resetuje. Wyszła pewnie wadliwa partia i wymieniają płyty główne. W moim przypadku wymienili wadliwą na .............. wadliwą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spixi Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 Zaobserwowałem to samo u siebie, przy czym zawsze są spełnione 3 warunki: włączony GPS, uruchomiony program wykorzystujący GPS (np nawigacja) i słaby zasięg sieci komórkowej. Reset następuje zawsze gdy wjadę np do tunelu, na parking podziemny, parking w galerii albo w trasie gdy dane wskakują mi na roaming. Osobiście czekam na aktualizację Miui do wersji 12 i jeśli to nie naprawi problemu to odsyłam albo na reklamacje albo na rękojmię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 (edited) Dnia 23.09.2020 o 17:42, tomas111 napisał: Ja zamawiałem w dniu premiery w Polsce (22.05.2020) i do tej pory nie miałem ani jednego restartu. Po odczekaniu na odblokowanie wrzuciłem twrp oraz rom xiaomie.eu i śmiga elegancko. Na chwilę obecną mam najnowszą wersję HMNote9ProEU xiaomi.euV11.0.7.0.QJZMIXM . Może spróbujcie zainstalować tą wersję i sprawdźcie czy też następują restarty. Jeżeli będą się powtarzać, to powrót do oryginału i serwis. Pozdrawiam i życzę cierpliwości. Wkradł się błąd w numeracji-poprawione Dokładnie mam tak samo.Zero problemów.Janosik,lokalizacja[gps],dane mobilne,bluetooth wszystko załączone,telefon na uchwycie przedniej szybie,5 godz.użytkowania.Wynika z tego,że to jednak macie złą partię.Dziwi mnie tylko jak podchodzi do tej sprawy serwis,zapewne znając problem. Edited September 26, 2020 by kamil9530 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted September 29, 2020 Share Posted September 29, 2020 (edited) Ja mam już nauczkę, żadnej "chińszczyzny", pierwszy i ostatni raz. Oto co otrzymałem z działu reklamacji: "Dzień dobry, Szczegółowe ustosunkowanie się sprzedawcy do przesłanej rękojmi znajduje się w załączniku. Roszczenie wymiany urządzenia zostało odrzucone, w reklamowanym egzemplarzu podczas przeprowadzonych testów nie stwierdzono zgłaszanych usterek. Jednakże w celu szczegółowej dodatkowej ekspertyzy, urządzenie zostało odesłane do zewnętrznego autoryzowanego serwisu producenta Xiaomi. Reklamowany telefon obecnie przechodzi szczegółowe testy. W przypadku wykrycia nieprawidłowości, Pańska reklamacja zostanie ponownie rozpatrzona. Prosimy o wyrozumiałość oraz cierpliwość. Pozdrawiam, MichałDział Reklamacji" Czyli kółko się zamknie - prześlą lub przesłali telefon (prawdopodobnie bez sprawdzania) do CCS a CCS jako "autoryzowany serwis producenta Xiaomi" odeśle z informacją - nie dokonano naprawy, telefon sprawny. Można klienta robić w balona, można. Edited September 29, 2020 by wpr Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadzikKG Posted October 1, 2020 Share Posted October 1, 2020 (edited) Mam bardzo ciekawe spostrzeżenie. Mieszkam w dwóch miejscach, w Kołobrzegu telefon restartuje się średnio 5-8 razy dziennie, natomiast jak tylko wyjadę do domu gdzie pracuje i mieszkam na co dzień (Szczecin) nie miałem póki co nigdy restartu. Dzisiaj telefon działa już 12 dobę, a jutro wieczorem będę w Kołobrzegu. Jeśli tam zacznie się restartować, to naprawdę jest możliwe że w jakiś dziwny sposób sygnał GPS w Kołobrzegu restartuje mi telefon? Dam znać jutro. Edit: no tak, potwierdzam, wszedłem do domu w Kołobrzegu i miałem 2 restarty w ciągu 20 minut. Wyłączyłem lokalizację bo oszaleje. Edited October 2, 2020 by RadzikKG Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted October 9, 2020 Share Posted October 9, 2020 (edited) Ciąg dalszy, mam nadzieję, że już będzie z górki. Jak wiecie moje roszczenie zostało odrzucone, na szczęście nagrałem film kiedy telefon samoczynnie się restartuję i to uratowało sprawę. Wysłałem film do działu gwarancji i po kolejnych "ekspertyzach" uznano moje roszczenie. Stwierdzono wady, do których się nie przyczyniłem jako użytkownik. Od informacji o uznaniu roszczenia do otrzymania nowego telefonu dwa dni, więc szybko i sprawnie. Co mnie niepokoi, otóż nie dostałem żadnego dokumentu który by stwierdzał, że jestem właścicielem nowego aparatu. Mam fakturę zakupu starego telefonu ale tam widnieją inne cechy identyfikacyjne. Napisałem i czekam na odpowiedź. Co do sprawności nowego - jeszcze nie uruchomiłem ale dam znać. edit: już dostałem na maila nową fakturę (szybko, 30 min po wysłaniu zapytania) i informację, że oryginał przyjdzie pocztą. edit2: Niestety, chyba mam pecha nad pechy - nowego telefonu nie można uruchomić. Pierwsze co mnie zastanowiło to brak reakcji na podłączenie ładowarki ale telefon się uruchomił, doszedłem do momentu kiedy pyta czy zalogować do chmury xiaomi i się wyłączył, koniec. Od tego momentu, dwie godziny, podpięty do ładowarki i nic - nie można uruchomić, nie ma oznak ładowania. Oczywiście sprawdziłem trzy ładowarki i trzy kable, na każdym zero oznak ładowania. Ma ktoś większego pecha? Edited October 9, 2020 by wpr Nowe wiadomości Link to comment Share on other sites More sharing options...
miras2020 Posted October 9, 2020 Share Posted October 9, 2020 Szok! Niedowierzanie! Zdradziłem samsunga dla Xiaomi i chociaż na razie nie mam problemów, to czytając takie posty strach się bać... :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 "Ma ktoś większego pecha?" Może niech ktoś inny uruchamia ci telefon i ładuje go? Trochę pałętam się po tej ziemi i już tych telefonów nawymieniałem trochę. Począwszy od Nokii 3110, ale żaden, dosłownie żaden, nie sprawiał mi problemów. Nie zdziwię się że serwis ma ciebie za psuja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kimunyest Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Dnia 9.10.2020 o 14:34, wpr napisał: edit2: Niestety, chyba mam pecha nad pechy - nowego telefonu nie można uruchomić. Pierwsze co mnie zastanowiło to brak reakcji na podłączenie ładowarki ale telefon się uruchomił, doszedłem do momentu kiedy pyta czy zalogować do chmury xiaomi i się wyłączył, koniec. Od tego momentu, dwie godziny, podpięty do ładowarki i nic - nie można uruchomić, nie ma oznak ładowania. Oczywiście sprawdziłem trzy ładowarki i trzy kable, na każdym zero oznak ładowania. Ma ktoś większego pecha? Sprobuj wlaczyc z fast bootem, w sensie power + volume down, moze zaskoczy, jak zatrybi do ffast boota to tak samo go zresetuj, power + volume down przez 10 sec. Co do resetowania, wrzucilem wersje global miui 11.05, zrobil mi sie update do 11.07 i jakis czas jezdzie z gpsem i poki co nie zauwazylem zeby resetowal sie w trakcie korzystania z google map z wlaczona lokalizacja, czy jakiego kolwiek innego programu korzystajacego z lokalizacji. Zauwazylem jednak ze raz na jakis czas (o wiele rzadziej niz wczesniej ale jednak) lubi zresetowac sie w losowych momentach, np lezac i nic nie robiac na biurku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 2 godziny temu, Kimunyest napisał: Sprobuj wlaczyc z fast bootem, w sensie power + volume down, moze zaskoczy, jak zatrybi do ffast boota to tak samo go zresetuj, power + volume down przez 10 sec. Próbowałem ale problemem jest brak ..... prądu, padnięty akumulator a telefon nie reaguje na ładowarkę. Mam wrażenie, że telefon który otrzymałem nie był/jest do końca fabrycznie nowy, zastanawiają mnie dwie rzeczy: - pierwsza, pudełko nie było zapakowane w folię tylko od spodu dwie naklejone plomby. - druga, z tego co pamiętam mój pierwszy telefon miał fabrycznie nałożoną folię na ekran ( chyba, że się mylę ) a ten takiej nie miał. Sumując, po 12 godzinach ładowania zero reakcji, telefon zimny jak nogi mojej żony. Złożyłem pisemną rezygnację z zakupu i dokonuje zwrotu, kurier zamówiony na jutro. Wcale się nie upieram na zwrot gotówki, może być nowy telefon (fabrycznie nowy), jeszcze mam trochę cierpliwości i całe szczęście, że nie pozbyłem się starego Samsunga. 10 godzin temu, brawo napisał: "Ma ktoś większego pecha?" Może niech ktoś inny uruchamia ci telefon i ładuje go? Trochę pałętam się po tej ziemi i już tych telefonów nawymieniałem trochę. Począwszy od Nokii 3110, ale żaden, dosłownie żaden, nie sprawiał mi problemów. Nie zdziwię się że serwis ma ciebie za psuja. Nie wiem czy mają mnie za "psuja", PESEL mi już nie pozwala na takie zabawy. Szkoda mi tylko czasu, telefon kupiłem w czerwcu a już październik a ja nawet nie zdążyłem się nim "pobawić". Moim pierwszym telefonem był Philips Fizz więc też ich trochę przewaliłem i nigdy poza Nokią 8210 nie miałem z nimi problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 A nagrałeś uruchamianie tego drugiego telefonu? A tak poza tym to czy oni wymienili sam telefon, czy komplet razem z ładowarką i kabelkiem? Może problem jest ładowarka albo kabelek. Jakieś zwarcie na pinach, nieprawidłowe parametry ładowarki i to ubija ci telefony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 (edited) Pierwszy telefon ładował się bezproblemowo, drugi uruchomił się tylko raz, tak jak wspomniałem do momentu kiedy proponuje logowanie do chmury. Teoretycznie chyba wymienili całość bo na pudełku są inne numery. Co do nagrywania, no cóż nie założyłem, że będą problemy z nowym telefonem. Edited October 10, 2020 by wpr Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Może ten telefon to nie nowy, a z wymiany kogoś innego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Może, kto to wie. Pożyjemy-zobaczymy jak mawiał poeta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emerdeca Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 U mnie żadnych restartów nigdy nie było. GPS jest włączony cały czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukxiaomi Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 No i niestety mam podobnie...nowy telefon i restarty w trasie podczas korzystania z google maps i szlak mnie trafia Czy to już ustalone, czy to problem sprzętowy czy software ? Miui 12 pomoże albo android 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Bastek Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Witam, jestem posiadaczem tego modelu i niestety także mam problem restartu, telefon był w serwisie w Piasecznie i został odesłany jako sprawny. Czyli należ podejrzewać soft. Wyczytałem, że do końca października ma być MIUI 12, zobaczymy czy coś pomoże. Pozdro ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Bastek Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 5 godzin temu, WD40 napisał: Wiele sobie obiecujemy po update do MIUI 12. Mam nadzieję, że ogarną tam problemy z którymi nie poradzili sobie w MIUI 11. A nie tylko dodadzą kolejne problemy. Za pamięci zróbcie sobie testy w Antutu i screenshoty, byście mogli porównać po aktualizacji. Cóż, po zgłoszeniu problemu w aplikacji problemy i opinie dostałem post, iż znają temat i potrzebują 12-14 dni na ogarnięcie, zobaczymy. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 (edited) C.d. W poniedziałek odesłałem telefon, dość szybka reakcja w czwartek info, że uznają reklamację, dziś otrzymałem telefon. Czy fabrycznie nowy, tego nie wiem bo pudełko ponownie bez foli tylko z dziwnymi plombami. Na plus - fabryczna folia na ekranie i ................ ładuje się. Uruchomiłem bez karty sim i poczekam do pełnego naładowania. Test wkrótce, czyli w najbliższym tygodniu. edit: do dokładnym obejrzeniu stwierdzam, że telefon nie jest nowy, może po zwrotach 14 dniowych, na foli dużo rys. Edited October 18, 2020 by wpr Nowe wiadomości Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 (edited) Mój ma to samo... Wchodząc w menu serwisowe resetuje się przy próbie testu GPS. AIDA64 pokazuje temperaturę soc czasem nawet 89 stopni, a czasem 60, reszta temperatur w normie. Sprawdzam obecnie jak to wygląda gdy wyłączę całkiem lokalizację. Z tego co czytałem na zagranicznych forach w większości problemu nie ma gdy nie ma kart SIM. Ciekawe czy to nie jest zależne od kart SIM lub sieci. Edit: Zauważyłem, że większe prawdopodobieństwo wystąpienia problemu jest przy słabym zasięgu lub gdy w jednej lokalizacji telefon przełącza się między kilkoma stacjami bądź zakresami. Edited October 20, 2020 by LeBomB Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Witam. Miałem identyczny problem: nowy 9 Pro po uruchomieniu dowolnej nawigacji (Google, Waze, Here) resetował się max po kilku minutach pracy. Już gdzieś o tym pisałem. Oddałem go do serwisu. Tydzień później (kilka dni temu) oddali mi go z informacją, iż był sprawny i nie podjęto się naprawy, przy czym nosi widoczne ślady używania w postaci rys (telefon po 1 dni używa nia w etui, jak go oddawałem gość w salonie sam stwierdził - jak nowy). Telefon jest w innym kolorze niż oryginalny !!! (oddałem szary a dali mi niebieski). Ale nic to. Kolor może być. Działał kilka dni ok, wczoraj zaczął się resetować na nawigacji. Uruchomiłem więc w końcu drugiego (kupiłem dwa, szarego i zielonego), dzisiaj rano testowałem nawigację: RESETUJE się po kilku minutach. Te telefony to totalne chłam. Jutro oddaję do serwisu oba. Jeśli ktoś nie wierzy, mogę wrzucić skan raportu z serwisu. To co Play odwala z tym sprzętem to historia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 N ie chcę zapeszyć (odpukałem w niemalowane) telefon działa, przez ostatni tydzień nie stwierdziłem resetu. Wnioski: musi być partia walniętych, serwis nie radzi sobie z naprawą tylko wymienia płyty główne na zasadzie może się uda. Nie znają przyczyny resetów więc nie podejmują większych działań licząc, że aktualizacja coś poprawi. Co do moich podejrzeń odnośnie otrzymania "używanego" telefonu na wymianę, otrzymałem taka informację: Cytat Dzień dobry, Już śpieszę z wyjaśnieniem. Fizyczna obecność gwarancji w opakowaniu z telefonem jest zależna od dystrybutora od którego pochodzi dana partia telefonów. Niektórzy dystrybutorzy dostarczający do nas urządzenia, dołączają gwarancję na zewnątrz opakowania inni umieszczają je w pudełku i dopiero wtedy plombują opakowania. Ma to również związek z obecnością folii na pudełkach lub samych plomb. Działania te nie mają wpływu na urządzenia, zawartość akcesoriów oraz ich stan. W przypadku wcześniejszego wymienionego telefonu oraz Pańskich uwag co do jego stanu, postaram się zweryfikować zaistniałą sytuację oraz pochodzenie telefonu z magazynem. Ze strony mi-home.pl: Cytat Strona Mi-Home.pl to autoryzowany sklep internetowy zajmujący się sprzedażą wszelkich urządzeń marki Xiaomi dostępnych w polskiej dystrybucji. Sklep powstał dzięki kooperacji oficjalnego dystrybutora Xiaomi, ABC Data wraz z firmą ROLV Group Sp. z o.o. Oficjalny start Mi-home.pl datuje się na 7 stycznia 2018 roku. Mimo względnie skromnych początków sklepu sprzedaż w ciągu kolejnych miesięcy drastycznie wzrosła, a sama strona Mi-home.pl stała się znana i rozpoznawana przez klientów z całej Polski. Nie wiem ilu może być dystrybutorów ale wydaje mi się, że powinni kupować tylko od ABC Data. Mogę się mylić, nie znam się na tym. Na plus, że chcą a przynajmniej obiecują wyjaśnić sytuację. Obecnie jestem na takim etapie - cieszę się, że działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts