Antyhaker Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Mi9t, źle się wyraziłem, kilku już pisało o tym problemie na reddicie i xiaomi.eu, a wszystko się dzieje na miui11 i różne modele.Ja tam śledzę jakieś kanały na TG i nic mi się w oczy nie rzuciło. Pewnie jakiś specyficzny błąd, skoro nie u każdego występuje.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktorusmus Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 Dnia 6.11.2019 o 14:30, symforian napisał: Ale to nie wina Miui 11. Miałem dokładnie tak samo na Miui 10. Wiele osób ma to z Mi9T bo to dość znany bug. Przez noc potrafiło zejść z 90% do 10%, telefon gorący, żadna aplikacja nie pokazywała żeby była włączona lub pobierała prąd oprócz system android. Do tego cały czas niby wybudzony. Ja również miałem tak 2 razy. Gdy się tak dzieje wystarczy prosty trick. Trzeba tylko wyłączyć i włączyć telefon i wszystko wraca do normy. Działa to przynajmniej u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 7 godzin temu, Wiktorusmus napisał: prosty trick To samo zrobi usunięcie wszystkich aplikacji działających w tle za pomocą przycisku (X). Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 To jest tak jak z innym sprzętem, coś nie działa lub działa nie tak jak trzeba to pierwsze co się robi to restart, często to wystarcza żeby naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
symforian Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 1 godzinę temu, densa napisał: To jest tak jak z innym sprzętem, coś nie działa lub działa nie tak jak trzeba to pierwsze co się robi to restart, często to wystarcza żeby naprawić Ale jak tak się dzieje co drugi dzien to juz nie jest takie wesołe, wręcz uciążliwe. Miałem tak że codziennie mi tak się działo i to w nocy kiedy nie wiedziałem nic. Kładłem się spać, bateria 60% a rano budzik nie zadzwonił bo rozładowany na maxa. Teraz jakoś, odpukać, nic się nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 No oczywiście, takie coś może się zdarzyć (zresztą akurat to częsty problem), ale jeśli dzieje się to co drugi dzień to już coś nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felek14 Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Witam. Jak u was funkcja projekcja? U mnie nie mogę połączyć się z tv mam philipsa z serii 8000 android. Na 10 działało ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Witam. Jak u was funkcja projekcja? U mnie nie mogę połączyć się z tv mam philipsa z serii 8000 android. Na 10 działało ok. Też nie mogę na 11. Na mi 9t i poco nie znajduje ekranu.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktorusmus Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Dnia 8.11.2019 o 09:12, Zenderable napisał: To samo zrobi usunięcie wszystkich aplikacji działających w tle za pomocą przycisku (X). No właśnie nie, bo gdy występuje ta sytuacja z baterią to zużycie baterii największe jest przez system, a nie przez żadne aplikacje i pomaga restart telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
extra_1 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 No właśnie nie, bo gdy występuje ta sytuacja z baterią to zużycie baterii największe jest przez system, a nie przez żadne aplikacje i pomaga restart telefonuMiałem takie sytuacje codziennie wyłączyłem tryb Smart cover. Miui 11 każdej aplikacji daje auto star i włączyłem tylko tym aplikacją co potrzebuje i od tego czasu telefon zaczął śmigam normalnie 100% bateria kładę się spać i rano 99% warto spróbować pozdro Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 A co to jest tryb Smart Cover?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 25, 2019 Author Share Posted November 25, 2019 Dzisiaj pojawiła się nowa wersja EEA Stable ROM (wersja Global dla Europy) dla Mi 9T/Redmi K20 Aktualna wersja to MIUI V11.0.3.0.PFJEUXM Paczka (OTA) 446 MB do aktualizacji z wersji 11.0.2.0: https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFJEUXM/miui-blockota-davinci_eea_global-V11.0.2.0.PFJEUXM-V11.0.3.0.PFJEUXM-7b4e7a1767-9.0.zip Pełny ROM (Recovery) 2.2 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.PFJEUXM/miui_DAVINCIEEAGlobal_V11.0.3.0.PFJEUXM_222331be17_9.0.zip Changelog: Optimization: Updated Android Security Patch to November 2019. Increased system security. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramzio13 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Dnia 18.11.2019 o 18:48, martinii napisał: A co to jest tryb Smart Cover? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka To jest tryb umożliwiający etui z klapką odblokowywanie (przejście do ekranu blokady w przypadku PINu/odcisku palca itp) i blokowanie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Po aktualizacji zauważyłem nową animację wysuwania przedniego aparatu - jakieś fioletowe pulsowanie pod aparatem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 No właśnie to nowa animacja, jak komuś nie pasuje to zawsze można wyłączyć efekt wizualny w efektach przedniego aparatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Powinni jednak dodać osobną opcję - chcę kolorową diodę aparatu ale bez fioletowego pulsowania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
--Mariusz-- Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Którą wersję Globala powinienem wgrać, żeby móc zablokować bootloader przez MiFlasha? Czy to bez znaczenia i uda się to zrobić zarówno na zwykłym Globalu jak i na wersji EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Powinno raczej się udać na jakiejkolwiek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 50 minut temu, --Mariusz-- napisał: Którą wersję Globala powinienem wgrać, żeby móc zablokować bootloader przez MiFlasha? Czy to bez znaczenia i uda się to zrobić zarówno na zwykłym Globalu jak i na wersji EEA? Najlepiej taką samą jak miałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy_andy Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) Czy po akualizacji do MIUI 11 nadal działa nagrywanie rozmów w wersji Global? Edited December 10, 2019 by andy_andy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twinskillers Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 @upDziała. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Ogólnie pojawiło się chińskie stable MIUI 11 bazujące na Androidzie 10, więc niedługo możemy się spodziewać globala. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 1 godzinę temu, Zenderable napisał: Ogólnie pojawiło się chińskie stable MIUI 11 bazujące na Androidzie 10, więc niedługo możemy się spodziewać globala. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Nie jestem do końca przekonany czy tak "niedługo" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Bardzo fajnie działa stabilna wersja miui 11 na andku 10. Nie posiada tych wszystkich mikro bugów które się pojawiły w weekly Link to comment Share on other sites More sharing options...
--Mariusz-- Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Posiada ktoś link do najnowszej wersji ROMu EEA Stable (bodajże MIUI V11.0.3.0.PFJEUXM) ale do wgrania przez MiFlash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Sam szukałem, ale takowy nie został chyba wydany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 (edited) Nie został, ostatnia dostępna w fastboocie to 10.3.15.0. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Edit 2.01.2019 Q dla Mi 9T Global @Antyhaker @Zenderable https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QFJMIXM/miui_DAVINCIGlobal_V11.0.1.0.QFJMIXM_8717ecdcf3_10.0.zip Edited January 2, 2020 by Orjon 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Dnia 31.12.2019 o 10:30, Orjon napisał: V11.0.1.0.QFJMIXM Ciekawe jest to, że w sumie już dla wersji Global wersja 11.0.1.0 była ale z oznaczeniem PFJMIXM... widocznie aktualizacja wersji Androida nie jest warta dla Xiaomi kolejnego numerka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Dnia 31.12.2019 o 10:30, Orjon napisał: Edit 2.01.2019 Q dla Mi 9T Global @Antyhaker @Zenderable https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QFJMIXM/miui_DAVINCIGlobal_V11.0.1.0.QFJMIXM_8717ecdcf3_10.0.zip Ja mam EEA Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Na razie i tak nie da się zaktualizować, chyba że to loteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldsnake Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 kliknąłem - sprawdź dostępność aktualizacji...poszło ...więc może to loteria Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 No z tego wynika że ty normalnie dostałeś OTA, u mnie nic nie ma i próbowałem przez paczkę z linku Orjona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 U mnie to samo co o u kolegi @densa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 1 godzinę temu, densa napisał: No z tego wynika że ty normalnie dostałeś OTA, u mnie nic nie ma i próbowałem przez paczkę z linku Orjona. Nie masz czasem wersji EEA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Jakby miał EEA, to miałby inny komunikat. Ma normalny Global, po prostu nie może zaktualizować. Dopóki nie pójdzie publicznie, dopóty mogą zaktualizować tylko Ci, którzy mają odblokowany bootloader i TWRP albo członkowie Mi Pilot.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts