dredorc Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Witam.Mam pytanie odnosnie ustawienia zegara na ekranie blokady.Mam amoled , co prawda zegar "przygasza" sie po chwili ale czy mimio to nie grozi to wypaleniem , jednak to amoled. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Żebyś sobie cokolwiek wypalił musiałbyś wyświetlać jedną, statyczną rzecz przez wiele godzin dziennie. Nie ma szans - ten zegar się porusza cały czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Algeroth82 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Po aktualizacji do 11.0.2.0 PFJEUXM automatycznie pozmieniało uprawiania autostartu - w zasadzie wszystkie zainstalowane aplikacje go dostały (a ustawione miałem raptem kilka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 U mnie jedynie z tego co zauważyłem to motyw zmieniło na classic. Reszta bez zmianWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qaz0123 Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Czy jest możliwość aby te nowe animacje ekranu wyświetlane po otrzymaniu powiadomienia (dostępne w zakładce always on display) wyświetlały się co pewien czas, aż do momentu odczytania powiadomienia (tak jak dioda LED)? Na ten moment jest to pojedyncze mrugnięcie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKam Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 ja mam telefon kupiony w gearbest i wczoraj wieczorem po sprawdzeniu akutalizacji pojawiła się do pobrania przez ota. wersja PFJEUXM. bez zmiany regionu itp @qaz0123 no właśnie bawiłem się tym wczoraj sprawdzałem powiadomienia z różnych aplikacji i zawsze tak jak piszesz, jedno mrugnięcie... lipa trochę:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lionel Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 (edited) 4 minuty temu, KarKam napisał: ja mam telefon kupiony w gearbest i wczoraj wieczorem po sprawdzeniu akutalizacji pojawiła się do pobrania przez ota. wersja PFJEUXM. bez zmiany regionu itp No to teraz zgłupiałem... Niby jeszcze nie ma aktualizacji dla Global Stable Rom... Też mam fona z GB i nie mam OTA :/ @pkonrad co Ty na to ? Edited October 23, 2019 by Lionel Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 23, 2019 Author Share Posted October 23, 2019 (edited) 20 minut temu, Lionel napisał: No to teraz zgłupiałem... Niby jeszcze nie ma aktualizacji dla Global Stable Rom... Też mam fona z GB i nie mam OTA :/ @pkonrad co Ty na to ? PFJEUXM to EEA Stable ROM. Widocznie taka sztuka się trafiła z europejskim softem w GearBest. "Normalny" global to PFJMIXM. Sprawdz sobie jaką masz wersję ROMu, ale skoro nie masz aktualizacji no to na 99% masz Global Stable ROM (nie EEA). Edited October 23, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisurwis Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Czyli Global Stable ROM ma oznaczenie PFJMIXM i musimy jeszcze poczekać pare dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 23, 2019 Author Share Posted October 23, 2019 @lisurwis Wystarczy spojrzeć w 2 pierwsze posty w tym wątku i wszystko stanie się jasne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisurwis Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 16 minut temu, pkonrad napisał: @lisurwis Wystarczy spojrzeć w 2 pierwsze posty w tym wątku i wszystko stanie się jasne. Pytam czy stwierdzam? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 (edited) 3 godziny temu, Algeroth82 napisał: Po aktualizacji do 11.0.2.0 PFJEUXM automatycznie pozmieniało uprawiania autostartu - w zasadzie wszystkie zainstalowane aplikacje go dostały (a ustawione miałem raptem kilka) Dzięki za info. U mnie to samo z autostartem się stało, kupa aplikacji dostała autostart. Wiecie dokładnie jak to działa? Aplikacja startuje tylko po ponownym uruchomieniu telefonu czy po wybudzeniu? Jak zrobić aby widżet pogodowy obok zegara sam się aktualizował? Bo od zawsze wchodzę w pogodę i ręcznie aktualizuje przeciągnięciem. W autostarcie nie widzę pogody. Edited October 23, 2019 by matt_berninger Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 1 godzinę temu, qaz0123 napisał: Czy jest możliwość aby te nowe animacje ekranu wyświetlane po otrzymaniu powiadomienia (dostępne w zakładce always on display) wyświetlały się co pewien czas Nie ma takiej możliwości. Jeśli chcesz takie coś przetestować to ten "feature" ma najnowsze xiaomi.eu. Oczywiście jest to błąd. BTW. warto dodać, że poraz pierwszy changelog jest w języku polskim. Jeśli chodzi o zwykły global - wątpię, że aktualizacja pojawi się w ciągu paru godzin, ponieważ tej aktualizacji nie dostali jeszcze testerzy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raamboo Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 (edited) Może ktoś sprawdzić mms'y u siebie? Mi po update do MIUI 11 przestały działać :/ edit: sieć t-mobile Edited October 23, 2019 by Raamboo Link to comment Share on other sites More sharing options...
szyps Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Mam TWRP i sam wgrałem MIUI w tej wersji (screen). Żeby mieć MIUI 11 muszę wgrać od nowa cały system czy mogę go jakoś zaktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 @szyps Masz MIUIPolska, zaktualizuj tu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv11/xiaomi.eu_multi_HMK20MI9T_V11.0.3.0.PFJCNXM_v11-9.zip. Jeśli chcesz zainstalować Globala, możesz przez TWRP, ale lepiej zrobić format data. Oczywiście bez tego też może działać, ale wipe cache itp. wymagane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dredorc Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 9 godzin temu, Antyhaker napisał: Żebyś sobie cokolwiek wypalił musiałbyś wyświetlać jedną, statyczną rzecz przez wiele godzin dziennie. Nie ma szans - ten zegar się porusza cały czas Ciekawe ale jakoś nie widze aby się poruszał, chyba że są to ruchy nieuchwytne dla ludzkiego oka .:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Ciekawe ale jakoś nie widze aby się poruszał, chyba że są to ruchy nieuchwytne dla ludzkiego oka .Nie jesteś w stanie wychwycić przeskoku ze środka na sam dół lub górę? Nie żartuj nawet ;PWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Pozycja zmienia się co jakieś 2 minuty i na pewno da się to zobaczyć, czasy się zmieniają i wypalić nie tak łatwo chyba że będziesz wyświetlał np. jedno zdjęcie przez kilka godzin na max jasności Link to comment Share on other sites More sharing options...
dredorc Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Ok.Zgadza sie bylem chyba troszke za niecierpliwy.Dzieki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 12 godzin temu, Immortel napisał: U mnie jedynie z tego co zauważyłem to motyw zmieniło na classic. Reszta bez zmian Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka To już nie "classic", aktualnie jest on domyślny - stąd zmiana 10 godzin temu, pkonrad napisał: PFJEUXM to EEA Stable ROM. Widocznie taka sztuka się trafiła z europejskim softem w GearBest. "Normalny" global to PFJMIXM. Sprawdz sobie jaką masz wersję ROMu, ale skoro nie masz aktualizacji no to na 99% masz Global Stable ROM (nie EEA). Jak to "trafiła"? Oni chyba takie tylko sprzedają, bo też mam takową od nich 9 godzin temu, Raamboo napisał: Może ktoś sprawdzić mms'y u siebie? Mi po update do MIUI 11 przestały działać :/ edit: sieć t-mobile Na Orange działają jak działały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 23, 2019 Author Share Posted October 23, 2019 Kupowałem 2 szt. i obie mają Global Stable ROM (nie EEA). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 No to może Ty trafiłeś tak? Póki co jest 2 do 2 - trzeba więcej osób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldSnickers Posted October 23, 2019 Share Posted October 23, 2019 Ja z gearbesta mam PFJMIXM i niestety ile bym nie odświeżał to nie ma miui11. Co ciekawy Indyjski ROM dzisiaj ponoć dostał MIUI11 (Dowód). Ruski i Global tylko zostały bez aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted October 23, 2019 Author Share Posted October 23, 2019 Indyjski dostał równocześnie z EEA. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ircu11 Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Dnia 23.10.2019 o 11:02, Raamboo napisał: Może ktoś sprawdzić mms'y u siebie? Mi po update do MIUI 11 przestały działać :/ edit: sieć t-mobile Witaj Też T-Mobile i też problem z mms po aktualizacji, na razie brak pomysłów Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEXEL Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 46 minut temu, ircu11 napisał: Witaj Też T-Mobile i też problem z mms po aktualizacji, na razie brak pomysłów Sieć PLAY i wszystko działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symforian Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 19 godzin temu, GoldSnickers napisał: Ja z gearbesta mam PFJMIXM i niestety ile bym nie odświeżał to nie ma miui11. Co ciekawy Indyjski ROM dzisiaj ponoć dostał MIUI11 (Dowód). Ruski i Global tylko zostały bez aktualizacji. U mnie tez jeszcze nie ma. Kupiony z Gearbesta. Zmieniałem na Indie, Niemcy, UK, Francja, Rosja i nic. Ciekawe od czego to zależy ze większość już dostała a ja nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 @symforian Bo nie czytasz ze zrozumieniem, dlatego nie dostałeś. Zwykły global jeszcze nie ma aktualizacji, dostał ją tylko Global EEA (zamiast MI jest EU w nazwie softu) i Global IN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 (edited) Tak jak wyżej, global jeszcze nie dostał. Ja też mam telefon z GB i czekam na update. PFJMIXM - global PFJEUXM - eea Edited October 24, 2019 by densa Link to comment Share on other sites More sharing options...
symforian Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 15 minut temu, Zenderable napisał: @symforian Bo nie czytasz ze zrozumieniem, dlatego nie dostałeś. Zwykły global jeszcze nie ma aktualizacji, dostał ją tylko Global EEA (zamiast MI jest EU w nazwie softu) i Global IN. W takim razie wiadomo w jakim terminie dostanie Global skoro EEA ma od 22-31 października. Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Kto powiedział że EEA ma taki termin? To jest ogólny termin dla globala, ale jak sam widzisz jest kilka wersji i my tym razem musimy czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matt_berninger Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Mmsy w Orange działają, choć doszły z 10 minutowym opóźnieniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Bo lecą najpierw na chińskie serwery Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktorusmus Posted October 24, 2019 Share Posted October 24, 2019 Czy tylko ja spodziewałem się Androida 10 wraz z MIUI 11? Kiedy możemy go oczekiwać? A co do samego MIUI 11 to jestem zadowolony, choć muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu ikon. A jeszcze do tego autostartu, wie ktoś jak to działa i jaka jest różnica gdy jest wyłączony, a włączony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts