jarek87 Posted June 8, 2021 Share Posted June 8, 2021 (edited) Nie widzę różnicy. System Android nadal na pierwszym miejscu w zużyciu baterii :/ Edit: od aktualizacji zauważyłem dwa samoczynne restarty... Edited June 9, 2021 by jarek87 Dodatkowe info Link to comment Share on other sites More sharing options...
piciuok Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 Global Stable 12.0.9.0 OTA 12.0.8.0 -> 12.0.9.0 https://bigota.d.miui.com/V12.0.9.0.QFJMIXM/miui-blockota-davinci_global-V12.0.8.0.QFJMIXM-V12.0.9.0.QFJMIXM-108ceb5d74-10.0.zip Swoją drogą, jaja sobie robią, zbugowane miui 12 z drenażem baterii właściwie od momentu zakupu - to jest EOL tego telefonu pod kątem wsparcia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 A co jest zbugowane w tym miui 12? Też dziś zainstalowałem i na razie nic nie widzę, ale może nie tu patrzę? A jak bateria się sprawuje to... ładuje właśnie i zobaczę jutro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted June 22, 2021 Share Posted June 22, 2021 U mnie też wszystko dobrze działa. Bateria trzyma. Żadnego drenażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozdrobot Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 Czy macie problem z animacjami? Jak dla mnie niezbyt płynnie działa 12 stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heban Posted July 25, 2021 Share Posted July 25, 2021 Czy dostał ktoś aktualizację od wersji 12.0.4.0 QFJEUXM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Była aktualizacja V12.0.5.0.QFJEUXM (link na poprzedniej stronie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek-u Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Dnia 25.07.2021 o 23:19, heban napisał: Czy dostał ktoś aktualizację od wersji 12.0.4.0 QFJEUXM ? Zmień region np: Szwajcaria 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 Dostępna aktualizacja dla testerów Mi Pilot V12.1.4.0.RFJMIXM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 6, 2021 Author Share Posted August 6, 2021 Dostępna aktualizacja dla testerów Mi Pilot V12.1.4.0.RFJMIXM.Mi 9T - Global Stable ROMMIUI V12.1.4.0.RJFMIXM (Mi Pilot Tester)Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.1.4.0.RFJMIXM/miui_DAVINCIGlobal_V12.1.4.0.RFJMIXM_e0ac13ed89_11.0.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Czy na dostępnej już ogólnie wersji 12.0.4.0 QFJEUXM zmieniającej androida 10 na androida 11, będzie nadal działało nagrywanie rozmów? Czy dać sobie spokój, bo przyniesie to tylko problemy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 12.0.5.0 ma androida 10 ciągleWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 Przepraszam, moja pomyłka. Chodzi o wersję 12.1.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 17, 2021 Author Share Posted September 17, 2021 Mi 9T - EEA Stable ROM MIUI V12.1.1.0.RFJEUXM (Mi Pilot Only)Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.1.1.0.RFJEUXM/miui_DAVINCIEEAGlobal_V12.1.1.0.RFJEUXM_2acd940e23_11.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 W dniu 17.09.2021 o 05:41, pkonrad napisał: Mi 9T - EEA Stable ROM MIUI V12.1.1.0.RFJEUXM (Mi Pilot Only) Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V12.1.1.0.RFJEUXM/miui_DAVINCIEEAGlobal_V12.1.1.0.RFJEUXM_2acd940e23_11.0.zip Nie znam się na tym ale jako iż chce się dokształcić chciałbym spytać czy takową wersję mogę zainstalować z pliku przez wbudowany aktualizator na wersję 12.0.5.0 QFJEUXM czy nie bo to tylko dla beta testerów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 19, 2021 Author Share Posted September 19, 2021 Nie znam się na tym ale jako iż chce się dokształcić chciałbym spytać czy takową wersję mogę zainstalować z pliku przez wbudowany aktualizator na wersję 12.0.5.0 QFJEUXM czy nie bo to tylko dla beta testerów ?Na tą chwile tylko dla beta testerów, ale możesz sprawdzić czy pójdzie update przez systemowy updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 U mnie dostepna jużWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 19, 2021 Author Share Posted September 19, 2021 U mnie dostepna już Sprawdziłem i faktycznie jest już dostępny na wszystkich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 (edited) 31 minut temu, pkonrad napisał: Sprawdziłem i faktycznie jest już dostępny na wszystkich. Na wszystkich to na pewno nie, bo u mnie nie ma. Zmiana regionu nie pomaga. Jak wrażenia po aktualizacji? Edit: Jednak jest po zmianie regionu na Szwajcarię. Wystarczy poczekać chwilę Edited September 19, 2021 by jarek87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 19, 2021 Author Share Posted September 19, 2021 Na wszystkich to na pewno nie, bo u mnie nie ma. Zmiana regionu nie pomaga. Jak wrażenia po aktualizacji?Pobierz plik z linka wrzuconego na forum i wgraj przez systemowy updater. W dziale Toturiale jest napisane jak to zrobić. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 A więc na tą chwilę znalazłem dwa problemy po aktualizacji do androida 11, widzę na innych forach też coś o tym wspominali a mianowicie są problemy z automatyczną jasnością, czasem w ciemnym pomieszczeniu ekran jest bardzo ciemny zamiast się rozjaśniać (przed aktualizacja było ok) , drugi problem jaki zauważyłem to taki iż w trybie ciemnym (być może tylko gdy jasność jest niska) gdy scrolluje ustawienia to tekst jak i przełączniki tracą wyrazistość, jest niewyraźny tekst , ciężko to opisać ale dzieje się to gdy trzymam palec na ekranie i ruszam ustawieniami góra dół powoli (wyłączenie opcji "automatycznie dostosuj tekst i tło" niby lekko poprawia sytuację ale nadal problem występuje przy niskiej jasności). Dodatkowo nie jestem pewny ale sam dotyk ekranu jakby działał czasem gorzej ale to już być może sam sobie wkręcam Jednak dotyk działa gorzej... Jeśli przesuwam sobie pomiędzy pulpitami to jest takie miejsce pomiędzy rzędem ikon że nie zawsze przesunięcie palcem działa i nie wraca mi z drugiego ekranu na pierwszy... Muszę w tym miejscu parę razy suwać , przed aktualizacją było ok.. wiec aktualnie nie polecam, znając prędkość aktualizacji EU to za parę miesięcy to naprawia . Po restarcie fona dotyk na jakiś czas działa ok a po jakimś czasie znowu źle łapie na drugim pulpicie pomiędzy rzędami ikon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Po dużej aktualizacji, a taką jest zmiana wersji andka, jeśli są problemy to zalecany jest reset do ustawień fabrycznych.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 U mnie odpukać działa dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Jak nagrywanie rozmów po aktualizacji do andka 11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted September 20, 2021 Author Share Posted September 20, 2021 Jak nagrywanie rozmów po aktualizacji do andka 11?Milion razy było mówione, że jeśli fabrycznie telefon miał nagrywanie rozmów, to tak już pozostanie. Nieważne czy dostanie Androida 11 czy 15. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twinskillers Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Rozmowy nagrywa. Telefon wchodzi w głęboki sen. W końcu bateria trzyma. Wróciłem do tego modelu i używam w pracy jako służbowy. Mam go już ponad dwa lata ale używany był około 13 mc.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek87 Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Jeśli chodzi o jasność to faktycznie w ciemnym pomieszczeniu jest dosyć ciemno przy ustawieniu automatycznym. Ja jeszcze mam problem z messengerem. Kompletnie zniknęły mi dymki. Przy włączonych dymkach, przy nowej wiadomości mam tylko dźwięk i żadnego powiadomienia w formie ikonki na górnym pasku. Nie wiem czy to wina aplikacji czy launchera od Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 1 godzinę temu, jarek87 napisał: Jeśli chodzi o jasność to faktycznie w ciemnym pomieszczeniu jest dosyć ciemno przy ustawieniu automatycznym. Ja jeszcze mam problem z messengerem. Kompletnie zniknęły mi dymki. Przy włączonych dymkach, przy nowej wiadomości mam tylko dźwięk i żadnego powiadomienia w formie ikonki na górnym pasku. Nie wiem czy to wina aplikacji czy launchera od Xiaomi. Z tym messengerem dziś tak miałem ale tylko przy wiadomościach od jednej osoby, wyczyściłem dane aplikacji i jeszcze działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YinYang23 Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 Póki co ta aktualizacja do andka 11 tylko dla global ? Bo mi na EOG nie pokazuje, tylko tą wersje z V12.0.5.0.QFJEUXM (MIUI12 ) nawet na Szwajcarii 😢 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 21 minut temu, YinYang23 napisał: Póki co ta aktualizacja do andka 11 tylko dla global ? 😢 Dla EEA też jest 11 https://bigota.d.miui.com/V12.1.1.0.RFJEUXM/miui_DAVINCIEEAGlobal_V12.1.1.0.RFJEUXM_2acd940e23_11.0.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted September 26, 2021 Share Posted September 26, 2021 Dodali też widze nową opcję bo wcześniej na pewno tego nie mialem. Mianowicie jeśli z kims rozmawiam to mogę uruchomić połączenie wideo , przez normalne połączenie GSM, na dwóch rozmowach działało to bez problemu , odbiorcy mieli Samsunga i redmi 9 o ile to ma znaczenie . Na andku 10 po prostu gadając z kimś przez volte nie miałem ikony połączenia wideo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Jakość ekranu na minimalnej jasności w nocy na ciemnym motywie to jest tragedia. Aż ciężko to opisać. Jakby szaro-czarny olej pływał pod ekranem. Czy może jak ktoś zrobił reset do fabrycznych to ten problem też wystepuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmosik777 Posted October 21, 2021 Share Posted October 21, 2021 Po wczorajszej aktualizacji do miui 12.1.1 mam problem z ikonami. Poza tym, że są jakby nieaktywne (przyciemnione) to nie można z nich korzystać. Dotyczy to kompasu, nagrywania, skanera i nagrywania rozmów... Do wczoraj wszystko świetnie śmigało i nie było żadnych problemów. (Załączyłam zdjęcie) Dodatkowo od wczoraj, dwukrotnie pojawiła się na pasku powiadomień, informacja o tym, że jest dostępna aktualizacja systemowa. Po kliknięciu na to wyświetlił się jedynie szary, pusty ekran, tak jakby nie było totalnie nic, bez żadnej treści i komunikatu. Macie pomysł z czego to wynika? I w jaki sposób mogę na nowo zacząć korzystać z programów, o których wspominałam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Posted November 5, 2021 Share Posted November 5, 2021 W dniu 26.09.2021 o 11:47, warszawa12332167 napisał: Dodali też widze nową opcję bo wcześniej na pewno tego nie mialem. Mianowicie jeśli z kims rozmawiam to mogę uruchomić połączenie wideo , przez normalne połączenie GSM, na dwóch rozmowach działało to bez problemu , odbiorcy mieli Samsunga i redmi 9 o ile to ma znaczenie . Na andku 10 po prostu gadając z kimś przez volte nie miałem ikony połączenia wideo. Wideo? A w jaki sposób mogłeś takie połączenie zainicjować? W książce telefonicznej jakaś ikonka kamery czy coś innego? Moze zrób zrzut ekranu. Kiedyś miałem coś takiego w Samsungu i działało tylko z innym Samsungiem. Fajne to było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkl Posted November 6, 2021 Share Posted November 6, 2021 Jak wybierzesz numer i wciśniesz połącz, to na tym panelu masz kamerkę.Wysłane z Mi 9T przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts