FromWP Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 10 minut temu, kawosz636 napisał: paczka jest jedna ogólna dla wszystkich regionów Paczka jest taka sama, niezależnie od regionu. Możesz w momencie zmiany regionu dostać jakieś niepotrzebna aplikacje dostępne dla danego regionu np przy indyjskim. Przy ustawieniu kraju z Europy czy USA nic się nie zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Ok czyli można śmiało pobierać z innego regionu,lub nawet z linku z serwerów Xiaomi, bo na polskim regionie EEA,nadal niedostępne miui 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Można, bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Mam super tapety, pierwsza saturn jest zainstalowana i nie ma z nią problemu, pozostałe dwie nie są pobrane i nie można ich pobrać: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Pobierz je z apkmirror i po problemie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 50 minut temu, zoltan78 napisał: Pobierz je z apkmirror i po problemie. Działa super Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted November 23, 2020 Share Posted November 23, 2020 (edited) Witam Niestety nigdzie w opcjach nie mogę znaleźć rozwiązania mojego pytania. Mianowicie, czy jest możliwość wyłączenia wibracji podczas odebrania i kończenia połączenia, strasznie mnie to irytuje. Opcja wibracje przy połączeniu jest wyłączona. Rom 11.0.6.0 QJZEUXM Edit: Znalazłem rozwiązanie Dialer - Ustawienia - Konta telefoniczne - Ustawienia zaawansowane - wibruj po odebraniu połączenia. Edited November 23, 2020 by szablix Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Dnia 18.11.2020 o 16:22, WD40 napisał: Super tapety można ręcznie doinstalować na Redmi Note 9 Pro. Śmigają doskonale. Czy masz na myśli te 3 pliki Super tapety ?? Czy jakieś inne, bo myślałem, że po aktualizacji do miui 12 same się pojawią co prawda jest jakaś zakładka interaktywne tapety ale są puste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Orientuje się ktoś jak sprawdzić czy telefon obsługuje LTE B20 , jakąś apka ? Tel. Kupiony w euroagd, dystrybutor also polska, na stronie z telefonem nie ma pasma 800mhz wymienionego Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 https://mobimi.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-9-pro-6-128gb-dual-sim-interstellar-grey-p1558.htmlWysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 (edited) 1 godzinę temu, out-of-brain napisał: https://mobimi.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-9-pro-6-128gb-dual-sim-interstellar-grey-p1558.html Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Ok tu jest,a w euro, gdzie kupiłem, w ich opisie, podali częstotliwości jakie obsługuje, ale brak tam - 800mhz Chyba że na pudełku telefonu jest gdzieś jakie pasma obsługuje Edited November 24, 2020 by zoltan78 Usunięcie screena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 24, 2020 Share Posted November 24, 2020 Orientuje się ktoś jak sprawdzić czy telefon obsługuje LTE B20 , jakąś apka ? Tel. Kupiony w euroagd, dystrybutor also polska, na stronie z telefonem nie ma pasma 800mhz wymienionego LTE Discovery. Jechać jak najbliżej wieży na której jest B20 i sprawdzić czy się na nią przełącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaQu Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Witam. Ja już troszkę zgłupiałem, bo nie wiem do końca co mogę zrobić. Posiadam wersje Note 9s w wersji miui.eu 11.0.11.0. Wiem że jest już wersja EU z miui 12 na ten model. Czy trzeba robić wipe data w recorvery czy można zaktualizować system bez tracenia danych ? Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Można instalować bez utraty danych. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaQu Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Zainstalowałem nie robiąc wipe data, tylko instalując na miui.eu 11.0.11.0 Niestety chyba mam bootloopa bo jest ikona MIUI i nastepuje reset do ikony redmi. jak można to naprawic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 @JaQu przede wszystkim zaktualizuj TWRP do najnowszej wersji. Później wgraj rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaQu Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 @zoltan78 mam twrp 3.4.1b-0530 z strony miuipolska. Zauwazyłem że miałem w romie eu 11.0.11.0 "V11.0.11.0.QJWMIXM" taki kod a zainstalowalem z "MIUI V12.0.2.0.QJWEUXM". Czy to ma wpływ na mój bootloop który obecnie mam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Myślę że tak, bo instalowałeś wersję dla Europy na wersje globalną. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaQu Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 @zoltan78 teraz robić full wipe i spróbować jeszcze raz zainstalować tym razem dobry rom ? czy mogę bez wipe instalować odpowiedni rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 Czy Ty nie instalujesz przypadkiem oficjalnego romu MIUI V12.0.2.0.QJWEUXM na rom od xiaomi.eu (miui polska)? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaQu Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 @zoltan78 Miałem Miui 11.0.11.0 dla Redmi Note 9s sciągnięte z strony MiuiPolska ktora przekierowuje na strone xiaomi.eu. A za pierwszym razem zainstalowałem Rom z tego watku w tym dziale Wersje 12.0.2.0 wersje EU. Teraz sciagnalem drugi rom z xiaomi.eu tez 12.0.2.0 o nazwie xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V12.0.2.0.QJWMIXM_v12-10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 No to tego wgraj, tamten wcześniejszy był oficjalny EEA. Nie wiem czy nie skończy się to wipem. Nie instaluje się na rom xiaomi.eu romów oficjalnych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaQu Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 @zoltan78 Dobrze, na szczęscie zrobiłem wcześniej kopie zapasową więc za dużo nie straciłem. Zrobiłem wipe i zainstaluję xiaomi.eu Dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted November 25, 2020 Share Posted November 25, 2020 (edited) Ja miałem: xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V11.0.11.0.QJWMIXM_v11-10.zip A wgrałem: xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro_HMNote9S_V12.0.2.0.QJWMIXM_v12-10.zip Wszystko bez problemu się wgrało , bez robienia wipe. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Edited November 25, 2020 by mrosi Dodaj jeszcze z pół strony wątku pustych wierszy... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 Zauważyłem dziwną rzecz, wcześniej jak podłączałem ori ładowarkę + ori kabel pokazywało mi "Charge Turbo" i tak szybko procenty leciały w górę, teraz po aktualizacji do MIUI12 już tego nie ma i pokazuje tylko "szybkie ładowanie". Dla porównania jak podłączałem wcześniej ładowarkę 24W to właśnie wtedy wyświetlało szybkie ładowanie, a na zwykłej 5W ładowarce która podłączam na noc jest tylko "ładowanie", wniosek taki że były 3 tryby prędkości ładowania a teraz zniknął ten najszybszy czyli "Turbo" ktoś też tak ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 (edited) Dnia 29.11.2020 o 20:46, Osama napisał: Zauważyłem dziwną rzecz, wcześniej jak podłączałem ori ładowarkę + ori kabel pokazywało mi "Charge Turbo" i tak szybko procenty leciały w górę, teraz po aktualizacji do MIUI12 już tego nie ma i pokazuje tylko "szybkie ładowanie". Dla porównania jak podłączałem wcześniej ładowarkę 24W to właśnie wtedy wyświetlało szybkie ładowanie, a na zwykłej 5W ładowarce która podłączam na noc jest tylko "ładowanie", wniosek taki że były 3 tryby prędkości ładowania a teraz zniknął ten najszybszy czyli "Turbo" ktoś też tak ma? Miałem tak gdy podłączyłem kabel inny niż ten oryginalny biały, zamówiłem z Ali bo chciałem dłuższy i podłączam a tu pisze że szybkie ładowanie, podpiąłem oryginał i wskoczyło na mi turbo charge, widocznie kabel który kupiłem nie obsługiwał tego szybkiego ładowania turbo, no chyba że to " szybkie ładowanie " to tylko napis który się pojawia i ładował by tak samo szybko jak na tym oryginalnym ale nie sprawdziłem, pytanie tylko jak on to rozpoznaje że jeden oryginał a drugi inny mimo że oba USB c Edited December 7, 2020 by kawosz636 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 1 godzinę temu, kawosz636 napisał: jak on to rozpoznaje że jeden oryginał a drugi inny mimo że oba USB c Nie rozpoznaje. Po prostu wydolność prądowa kabla za mała i nie jest w stanie ładować pełną mocą. Jak w oryginalnym styki się z czasem wyrobią, to też może nie być na nim turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Witam Na wstępie chciałbym się pożegnać z forumowiczami i marką Xiaomi Przygodę rozpoczynałem od maxa,przechodząc po kolei aż do maxa 3 Skusiły mnie parametry redmi note 9 pro,no i przede wszystkim Nfc Mój model kupiony w nocy,w dniu premiery był wolny od wszelkich wad,które są opisywane na forum Jednak po namowie syna przesiadłem się na S10 plus Ekran bajka,nfc działa bez lawirowania po terminalu,także wszystko na plus Zyczę szybkich aktualizacji i jak najmniej awarii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Ekran bajka,nfc działa bez lawirowania po terminalu,także wszystko na plusEkran dla mnie mógłby mieć tylko większą jasność maksymalną tak to jest ok. Co do NFC jedyny problem który zauważyłem to że na niektórych terminalach wywala błąd "to nie działa" i wykrzyknik zamiast fajeczki że zapłacone, dziwna sprawa kilka razy miałem tak w jednym sklepie, od razu po tym płatność normalną kartą działa, także może wina terminala, niewiem. Odnośnie posta którego pisałem wyżej że nie mam "Turbo Charge", dziś zauważyłem że aplikacje włączają się ale nie mogą się wczytać i miałem tak w kilku apkach i myślę zrobię mu restarta żeby się odmulił, uruchomiłem ponownie telefon i myślę sprawdzę czy jest Turbo Charge bo od aktualizacji na MIUI12 nie restartowałem go i o dziwo moim oczom ukazał się napis "MI Turbo Charge" rozkminy czy kabel dobry czy ładowarka dobra a tu wystarczyło go wyłączyć i włączyć o czym nawet nie pomyślałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Takie szybkie pytanie z innej beczki. Czy u was też w kółko można pobierać aktualizację 12.0.1.0. QJZEUXM ?? Pomimo tego, że jest zainstalowana ?? W RN4x jak byłą pobrana najnowsza aktualizacja to wyskakiwało, że wszystkie najnowsze aktualizacje są zainstalowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgumo01 Posted January 5, 2021 Share Posted January 5, 2021 @KorppX Proszę bardzo.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Wytłumaczcie laikowi jak to jest z tą aktualizacją MIUI, mam wersję 12.0.1 Global a dokładnie 12.0.1.0(QJZEUXM) a ponoć jest już 12.0.6. Ile trzeba czekać na aktualizację? Czy trzeba samemu wymusić aktualizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Nie wiem, gdzie widziałeś taką informację, ale nie ma żadnej nowej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pionier123 Posted January 7, 2021 Share Posted January 7, 2021 Ostatnia przez OTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
wpr Posted January 8, 2021 Share Posted January 8, 2021 11 godzin temu, Orjon napisał: Nie wiem, gdzie widziałeś taką informację, ale nie ma żadnej nowej aktualizacji. Np tu https://c.mi.com/thread-3319347-1-0.html Miui 12.0.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts