out-of-brain Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Cześć. Mam tę wersję 11.0.7.0.QJZMIXMMagisk 20.4Ale ...Nie działa safety net ..Jakieś rozwiązania ?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil9530 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 Zielone światełko w tunelu turecki joyeuse już otrzymuje MIUI 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekSt Posted October 24, 2020 Share Posted October 24, 2020 Mam wgrany ten turecki 12.0.2. Niestety restarty nadal występują. Więc ponownie wysyłam telefon do serwisu. A miałem nadzieję, że naprawią to w miui 12. ☹ Dnia 21.10.2020 o 10:36, WD40 napisał: Jeśli masz wersję Global lub EU to nie pójdzie! Dostaniesz monit o niekompatybilności i przerwie instalację. Prawdopodobnie wstrzymali aktualizację po tym jak pojawiły się problemy ze stabilną pracą WiFi na Poco F2 Pro. Ja mam zakupionego w Komputroniku. I wgrałem go bez problemu: Odblokowanie bootloadera, turecki 11.0.2 fastboot, potem OTA do 12.0.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
James88 Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 Ponoć dziś nastąpiła jakaś zmiana w polityce aktualizacji telefonów od Xiaomi. Ktoś coś wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 Proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobutek Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Dziwne to jest że seria redmi note 9 jest w czarnej d....jeżeli chodzi o aktualizację. Niby nowy telefon a zapomniany...Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Mam pytanko, gdzie nabyliscie swoje telefony że macie problemu z GPS/restsrtami i innymi problemami? Ja swojego pierw kupiłem na testy w Mediaexpert, odrazu zrobiłem updated do najnowszej wersji miui , potem ustawienia fabryczne i update wszystkich apek miui plus w google Play, i nie miałem żadnych problemów z GPS ani restartów ani nic , uznałem że spoko telefon oddałem w ramach 14 dni nienaruszony telefon. Potem kupiłem go w sklepie Proline, bo tam mają polska dystrybucję, zrobiłem to samo co na tamtym i tez nie było problemów z niczym, przed oddaniem tamtego porównalem czy to te same modele na pudełku , różniły się jedynie tym ze ten z media miał napisane na pudełku 2020.07 a z Proline 2020.05, tak jakby data produkcji czy coś nie wiem, i na tym proline jedyny problem jaki mam to słabszy zasięg , na poprzednim na tej samej trasie gadałem przez telefon 2,5h i nie rozłączyło nigdzie na karcie Orange, natomiast z Proline jechałem i rozłączył z trzy razy, na tej samej karcie , o tej samej porze jazda , ta samą trasą, wyraźnie słabiej u niego z sygnałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Ma ktoś tego tureckiego? Jak się sprawuje, polski dobrze przetłumaczony, żadnych podejrzanych śmieci, jak root i bateria? Nie ma co czekać na eu, prędzej fon mi się rozleci niż cokolwiek się na nim ruszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenKrz Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Witam wszystkich serdecznie, mam pytanie dotyczące użytkowania i żywotności baterii, od dziś posiadam Redmi Note 9S, zauważyłem, że bateria bardzo szybko spada, po rozpakowaniu z pudełka i przeniesieniu/instalacji/aktualizacji z poprzedniego telefonu wszystkiego co potrzebne bateria w ciągu godziny spadła o ponad 20%, naładowałem telefon do 100%, odłączyłem i zająłem się pracą w domu. Po 1,5h zerkam na telefon i widzę 95%, 5% w stanie spoczynku bez włączonego wifi... jestem lekko skonsternowany. Poprzedni mój telefon Honor 8x uległ wypadkowi i przestał działać dotyk przy pękniętym ekranie, jednak po 22 miesiącach bateria nadal trzyma, np. przez całą noc od naładowania do 100% rano mam na nim 98-97%. 9S użytkuje dopiero kilka godzin, więc może moje obawy są przedwczesne jednak naczytałem się o tym jak to żywotna i pojemna nie jest bateria w tym modelu, czy istnieje sprawdzony sposób by zweryfikować czy bateria nie posiada jakiejś wady? Czy może uzyskuje ona pełną żywotność po kilku cyklach ładowania-rozładowania? Proszę o jakąś konstruktywną odpowiedź, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Pany, po ostatniej lub przed ostatniej aktualizacji MIUI 11 nie działa mi bluetooth. Mam sparowane z komputerem i nie działa przesyłanie plików. Z telefonu podczas próby zaraz wyskakuje, że się nie powiodło a na kompie nic nawet nie wyświetla się, nie ma nawet próby przesyłania plików.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Już miui12 śmiga mi na fonie, działa u mnie bez problemu. Niesety nic się nie zmieniło w możliwości modyfikacji partycji systemowej, nic nie mogę tam zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Na 9 pro Global rom ? Bo na EEA to jescze nie hm Link to comment Share on other sites More sharing options...
VaderRSR Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Czy jest jakaś opcja wymuszenia aktualizacji z telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 mam pytanko , nie dawno zakupiłem redmi note 9 pro , czy posiada onwifi calling oraz czy da się przedłużyc zasięg wifi (czyli połączenie z routerem wifi i udostępnienie internetu, miałem taką funkcję w samsungu s8 ) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 3 godziny temu, kawosz636 napisał: Na 9 pro Global rom ? Bo na EEA to jescze nie hm Jest na eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 Kolega pomylił. Eea(global na europe) z eu (Xiaomi Polska, bazujący chyba na chińskiej wersji). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwalberg Posted November 10, 2020 Share Posted November 10, 2020 3 godziny temu, WD40 napisał: @gwalberg gdzie masz wersję MIUI 12 na EU? Jakim cudem? Xiaomi twierdzi, że dla EU będzie update wkrótce bo udostępniają sukcesywnie by nie przeciążyć jednorazowo serwerów aktualizacji. Nawet w nazwie ma EU https://miuipolska.pl/pobierz-miui-12-stabilne/ A global to global. MIUI Polska zawsze bazowała na chińskiej wersji, a jestem od czasu Redmi 1 No chyba ze o czymś zapomniałem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Właśnie dostałem miui 12 normalnie przez aktualizacje w systemie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Właśnie dostałem miui 12 normalnie przez aktualizacje w systemie.Jaki region masz ustawiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 1 godzinę temu, Osama napisał: 1 godzinę temu, LeBomB napisał: Właśnie dostałem miui 12 normalnie przez aktualizacje w systemie. Jaki region masz ustawiony? PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 (edited) 33 minuty temu, LeBomB napisał: PL Czyli Global już na miui 12, a EEA w kolejce. Dla mnie chyba najgorszy Redmi Note z całej serii, kiedys, jeszcze rok temu,miałem redmi note 4X,bateria 4000 i sot po 12-13h, zero problemów z resetowanien, Gps czy innymi rzeczami, nikt na nic nie narzekał,może zasięg też był trochę słaby na nim jak i na tym, ale aktualizacje leciały u nim jedna za drugą,a ta 9tka to jakaś porażka, robią już na masówkę , jednego modelu wydaja kilka wersji, redmi note 9, 9s,9pro, i za chwilę wydadzą jeszcze kolejne trzy z tego co czytałem, po weekendzie chyba oddaje i biorę Samsunga m51 Edited November 12, 2020 by kawosz636 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeBomB Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Miui global 12.0.1 (QJZMIXM) Android 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 W ramach ciekawostki, RN9Pro z softem India dostał update do Android 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Region zmieniony na Indie i wskoczyła aktualizacja na MIUI12. Są super tapety? Bo nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Region zmieniony na Indie i wskoczyła aktualizacja na MIUI12. Są super tapety? Bo nie mogę znaleźć. Ja pisałem w ramach ciekawostki, ze dla telefonów z India Stable ROM jest już Android 11. Ni jak ma się to do zmiany regionu, poza tym MIUI 12 jest już zarówno dla EEA jak i Global Stable ROM. Co do super tapet to maja je tylko smartfony z procesorami Snapdragon od 845 w górę, oraz 765. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Ja pisałem w ramach ciekawostki, ze dla telefonów z India Stable ROM jest już Android 11. Ni jak ma się to do zmiany regionu, poza tym MIUI 12 jest już zarówno dla EEA jak i Global Stable ROM. Co do super tapet to maja je tylko smartfony z procesorami Snapdragon od 845 w górę, oraz 765.Nie odnosiłem się do Twojego postu, też pisałem jako ciekawostkę że po zmianie na region Indie na drugi dzień po sprawdzeniu czy jest aktualizacja od razu wskoczyła, wyżej ktoś pisał że na regionie Polska też już miał aktualizacje więc albo zbieg okoliczności albo zmiana regionu pomogła. Dzięki za info co do super tapet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Super tapety można ręcznie doinstalować na Redmi Note 9 Pro. Śmigają doskonale.Potrzebny root? Jeśli tak to odpada bo nie chce mi się grzebać, bo aż tak nie potrzebuje ich ale fajnie było by mieć i przetestować. Jak włączyć tą dolną belkę do szybkiego przewijania otwartych aplikacji? Mam Nova Launcher. Zmieniłem na ori launcher ale też tego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Nie trzeba roota czy odblokowania bootloadera. Instalujesz ręcznie trzy appki (każda z inną planetą) i darmowy launcher aktywności (ze sklepu Play) do zmiany ustawień tapet. Do ogarnięcia w 2 minuty. Nawet nie ma potrzeby restartować. Zainstalowałem właśnie te trzy apki, nawet zaktualizowało mi je w aplikacjach systemowych ale z tym Launcherem nie wiem o co chodzi, rzucisz linka na priv? Szukałem w sklepie play ale nie wiem czy dobrze trafiłem. Z góry dzięki! EDIT: znalazłem i ustawiłem. Dzięki za pomoc! Jeszcze odnośnie tego przewijania aplikacji przesuwając po dolnej części ekranu może pomożesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 [mention=69334]Osama[/mention] Nie wiem o czym piszesz.Od 3:25 do 3:42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
out-of-brain Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 A te aplikacje to .... ?Activity launcher znalazłam Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osama Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 To była pierwsza funkcja którą chciałem natychmiast wyłączyć w MIUI 12 ! Spoiler U mnie nie ma tej belki, na ori launcherze jak i Nova nawet po restarcie telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 A no w xiaomi.eu tapety są już zaimplementowane w system, nie trzeba nic pobierać ani instalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Jak poniżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pobudi Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Panowie jak to miui12 na nasze note9s/pro ? Czy jakaś jest poprawa z zasięgiem ? no i jak bateria? dużo gorzej ? pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kawosz636 Posted November 20, 2020 Share Posted November 20, 2020 Są jakieś anomalie jeśli się pobierze update przez inny region niż polski ? Czy wszystko jest git bo paczka jest jedna ogólna dla wszystkich regionów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts